Hasan Baltacı, neden aday gösterildi?;

Hasan Baltacı, neden aday gösterildi?

Kastamonu Açıksöz TV ve TV366'nın ortak canlı yayınına katılan CHP Parti Meclis Üyesi Hikmet Erbilgin, Açıksöz Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Sağır ve Gazeteci İrfan Salcı'nın sorularını yanıtladı....

Hasan Baltacı'nın aday gösterilmesi konusunda soruları yanıtlayan Hikmet Erbilgin, "Vatandaşlar oy vermeyecekse bile bizim Hasan’ın hakkına giremem. Onun yeri ayrı dediği bir milletvekili var karşımızda." şeklinde ifade ederek Hasan Baltacı'nın nasıl ve neden aday gösterildiğini anlattı.

Açıksöz Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Sağır'ın "Hasan Baltacı'nın adaylığı hakkında siz ne düşünüyorsunuz?" sorusuna CHP Parti Meclis Üyesi Hikmet Erbilgin, "Sayın İl Başkanım, partimizin merkezindeki, köyler hariç sadece ilçe merkezinde, 'kimi aday görmek istiyorsunuz' diye ucu açık bir soru soruldu. Sayın Hasan Baltacı milletin adayına dönüşünce, artık milletin talebini reddetmek olmazdı. Sayın Genel Başkanımız da kamuoyu araştırmasında, milletin Hasan Baltacı'yı bağrına bastığını görünce, 'Kastamonu seni çağırıyor, göreve çağırıyor' denildi. Ve Hasan Baltacı, milletin hiçbir talebini reddetmedi ve görevin başına geçti. Vatandaşlar oy vermeyecekse bile bizim Hasan’ın hakkına giremem. Onun yeri ayrı dediği bir milletvekili var karşımızda." ifadelerini kaydetti.

HASAN BALTACI KİMDİR?

1978 yılında Sinop'un Boyabat ilçesinde doğan Baltacı, Afyon Kocatepe Üniversitesi Uşak Mühendislik Fakültesi'nden mezun oldu. Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Kastamonu İl Temsilciliği görevini üstlendi. Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu İl Başkanlığı görevinde bulundu ve 37. Kurultay'da Parti Meclisi Üyesi seçildi. Ayrıca, 12 ilin bağlı olduğu Karadeniz Bölge Koordinatörlüğü görevini üstlendi ve 27. Dönemde Kastamonu Milletvekili olarak seçildi.

14 Mayıs 2023 seçimlerinde CHP'den 28. Dönem Kastamonu Milletvekili seçilen Baltacı, aynı zamanda CHP Kastamonu Belediye Başkan Adayıdır.

CANLI YAYINDAN KALANLAR

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum