Arama
Arama Sonuçları
Survivor Meksika, komşuda çekilecek!
Acun Medya Yapım'dan Volkan Savaşçı, çekimleri Göbü, Filyos, Bütçealtı, Çaycuma ve Zonguldak’ta yapılacak olan Survivor Meksika yarışmasının 1O-17 Temmuz tarihleri arasında çekileceğini söyledi.
Kastamonu bir değerini kaybetti!
Türk dünyası ve Kastamonu, önemli bir değerini kaybetti. Ömrünü Türk dünyasına adayan araştırmacı-yazar ve eski sendikacı, Hoca Ahmet Yesevi Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Aslıyüce vefat etti.
Federasyon duyurdu! Dünya 3’üncüsü oldu…
Dünya Para Atletizm Şampiyonası'nda mücadele eden Hamide Doğangün, kadınlar 800 metre T53 kategorisinde bronz madalya kazandı.
Yanı başımızdaki cennet köşesi ziyaretçi rekoru kırdı!
Doğası, denizi, tarihi ve kültürü ile yerli ve yabancı turistlerinin uğrak yerleri arasında bulunan Bartın'ın Amasra ilçesi son yıllarda turizmin gözde şehirleri arasına girdi. Kruvaziyer turizmi ile geçen yıl rekor sayıda Rus turisti ağılayan Amasra, bu yılki 9 günlük bayram tatilinde ise yaklaşık 700 bin turiste ev sahipliği yaparak tarihi bir rekora imza attı.
Kastamonulu iş adamına ‘Japonya’ çıkarması!
Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kastamonulu iş adamı Fuat Tosyalı, Japonya Büyükelçiliği tarafından ödüle layık görüldü.
Hatay'ı araştırdı, Kastamonu'ya uyarı yaptı!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın görevlendirmesi ile 6 Şubat depremlerinden en fazla etkilenen Hatay’da araştırmalarda bulunan Prof. Dr. Mahmut Bilgehan, "Tarihe baktığımızda Kastamonu’da da ciddi depremler oluşmuştur, can ve mal kayıpları yaşanmış. Bu yüzden Kastamonu’nun yapı stokunun araştırılması gerekiyor" dedi.
Simpson kehanetleri bitmek bilmiyor! Bu kez korkuttu
Amerika'nın uzun soluklu dizisi The Simpsons'ta yıllar önce yayınlanan bölümlerinde yer alan birçok olayı önceden bilmesi dikkat çekti. 34 sezondur izleyici karşısında Simpsonlar'ın 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan Titanik faciasını önceden tahmin ettiği ileri sürüldü. Dizide geçen birçok olayın tutmasıyla bir kez daha gündeme gelen Simpsonlar'ın 2024 yılı ve sonrası için yeni tahminleri gündem oldu.
Dünyadaki en vatansever ülkeler belli oldu: İşte Türkiye'nin sıralamadaki yeri
Dünyadaki en vatansever ülkeler belli oldu. Gallup'un son verilerine göre, Türkiye'nin en vatansever ülkeler sıralamasındaki yeri dikkat. İşte Türkiye'nin yeri...
Kuntz gidiyor, işte Milli Takım'ın yeni hocası
Ermenistan maçında alınan 1-1'lik sonuç ve hemen sonrasında Japonya ile oynan hazırlık karşılaşmasında alınan 4-2'lik mağlubiyet sonrası ciddi şekilde spor kamuoyunun eleştirilerine maruz kalan Stefan Kuntz'un geleceği tartışılırken, ciddi şekilde sorgulanmaya başladı.
Milli Takım, özel maçta Japonya'ya 4-2 mağlup oldu
A Milli Futbol Takımı, Belçika'da oynanan özel maçta Japonya'ya 4-2'lik skorla mağlup oldu.
En son 430 sene önce görülen o şey, dünyaya çok yakın geçecek!
Gökbilimciler, uzayın derinliklerinde son olarak 430 sene önce görülen 'Nishimura' kuyruklu yıldızının bu hafta sonu ya da gelecek hafta dünyaya çok yakın geçeceğini açıkladı.
Dünya listesi açıklandı! İşte Türkiye'nin sırası...
Dünyanın en uzun yaşayan ülkeleri açıklandı! İşte Türkiye'nin sırası
TamSaha'nın Eylül sayısı da dopdolu
Dünya ve Türkiye futbolunun gündemindeki konuları röportaj ve dosyalarla ele alan derginin 226. sayısı da dopdolu.
Esnemek bulaşıcı mıdır? Esnemek neden bulaşıcıdır?
Bilim insanları esnemek ve esnemenin neden bulaşıcı olduğu hakkındaki ilginç gerçekleri araştırdı. Günlük hayatta esneyen birini gördüğümüzde çoğu zaman istemsiz olarak biz de esneriz. Hatta bu haberi okurken bile esneyebilirsiniz çünkü esnemek bulaşıcı bir şey. Peki, esnemek neden bulaşıcıdır? İşte sorunun cevabı
Türkiye-Japonya maçı biletleri satışta
Türkiye Futbol Federasyonu, Türkiye-Japonya A milli maçı bilet satışı bilgilendirmesi yaptı.
Karadeniz’de 'Vampir Kelebek' alarmı!..
İlk kez 2008 yılında görülen bitkilerin özsuyunu emdiği için 'Vampir Kelebek' olarak adlandırılan Ricania Simulans son 2 yıldır bahçelerde gözükmemesinin ardından bu yaz sıcaklıkların artması ile yeniden kendini göstermeye başladı.
Japon uzman uyardı! 7 bölge için deprem uyarısı
Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, olası Marmara depremiyle ilgili yeni uyarılarda bulundu. Deprem riskinin en yüksek olduğu ilçeleri açıklayan Moriwaki, "Deprem geliyor. 1 sene sonra, 1 ay sonra hatta 1 hafta sonra da olabilir" dedi.
Konut fiyatlarının en çok olduğu üç şehir belli oldu!
Uluslararası Emlak Danışmanlığı firması Knight Frank'a göre, dünyada 150 şehir arasında, konut fiyatlarının en çok yükseldiği üç şehir de Türkiye’den oldu.
İnebolu’da ‘Zellankadef’ adıyla satılıyor, Alzheimer'ı durduruyor
İnebolu ilçesinde zellankadef denilen bu çiçek halk pazarlarında köylü kadınlar tarafından satılıyor.
10 kişiden sadece 2’si eğitim sistemine güveniyor
OECD’nin son raporu üye ülke vatandaşlarının ülkelerindeki sağlık, hukuk ve eğitim sistemine güvenlerini mercek altına aldı. Türkiye raporda özellikle halkın eğitim sistemine güvenindeki düşüklükle dikkat çekti.
Avrupa 3.'sü Kastamonu'dan
Para Badminton’da Kastamonulu Sporcu Tuğçe Çelik Avrupa Üçüncüsü oldu
Safranbolu'da yabancı turist sayısı üçe katlandı
Safranbolu ilçesini bu yılın ilk 6 ayında yaklaşık 325 bin kişi ziyaret ederken, yabancı turist sayısında geçen yıla göre yüzde 290'lık artış yaşandı.
Türkiye’de salyangoz ihracatı yüzde 100 arttı
Türkiye'den ocak-temmuz döneminde yapılan deniz salyangozu ihracatı yüzde 100 artarak 9 milyon 765 bin 9 dolara ulaştı.
Pompa 40 liraya koşarken, bir de Araplar çıktı!
Dünyanın en büyük petrol ihracatçısı olan Suudi Arabistan, Asya ve Avrupa'ya sattığı petrolün fiyatına zam yaptı.
15 yılda kuduz riskli temas sayısı 3 milyonu aştı!
Sağlık Bakanlığı verilerine göre, kuduz riskli temas sayısı son 15 yılda ciddi boyutlara ulaştı. Kuduz hastalığı riskiyle karşı karşıya kalan vatandaş sayısının 3 milyonu aştığı belirtiliyor.
Yalnızlık başa bela: erken ölüm riski yüzde 14
Beş kıtada 2 milyonu aşkın kişinin incelendiği araştırma, yalnızlığın erken ölüm riskini yaklaşık yüzde 14, sosyal izolasyonun ise yüzde 32 oranında arttırdığını ortaya koydu. Yalnızlığa bağlı ölüm riskinde kanser yüzde 9 ile dikkat çekti.