Arama
Arama Sonuçları
170 madenci kendini madene kapattı: 'Kastamonu'dan da madenci var'
Bartın, Kastamonu ve Zonguldaklı madencilerin bulunduğu işçiler kendilerini madene kapattı. Haklarını istiyorlar...
Yargıtay'dan emsal grev kararı
Yargıtay, milyonlarca sendikalı işçiyi yakından ilgilendiren bir karara imza attı. Yüksek Mahkeme, yasal süresi içerisinde grev kararı alınmış olmasına rağmen grevin bildirilen tarihte yapılmaması halinde grev hakkının düşeceğine hükmetti.
KESK: ‘Toplu sözleşme ve grev haktır, vazgeçilemez’
KESK Kastamonu Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Fikret Tufanyazıcı, memur ve memur emeklilerini yakından ilgilendiren toplu sözleşme sürecine ilişkin yazılı açıklama yaptı.
"Alın terini kimseye heba ettirmeyeceğiz"
Kamu Konfederasyonları Platformu, Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde kamu toplu sözleşme görüşmeleri ile ilgili açıklama yaptı. 24 Ağustos'ta iş bırakacaklarını açıklayan Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu İl Temsilcisi Ahmet Tevfik Bal; "Emeğin onurundan yana taraf olan kamu konfederasyonları olarak gücümüzü ve aklımızı birleştirerek kamu emekçisine sefaleti reva görenlere, karşı ülke genelinde 1 günlük iş bırakıyoruz. Memurun ve memur emeklisinin alın terini kimseye heba ettirmeyeceğiz" dedi.
Eğitim-Sen: İnsanca yaşamaya yetecek bir ücret istiyoruz
KESK Kastamonu Şubeler Platformu adına açıklama yapan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Şube Başkanı Mirati Madak, “İktidarı uyarıyoruz, hayat, TÜİK rakamlarına göre akmıyor” dedi.
TOGG fabrikası şantiyesinde grev: ‘2 aydır maaşlarımızı alamıyoruz’
İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) üyesi işçiler TOGG fabrika şantiyesinde iş bırakma eylemine başladı.
Memur-Sen'den seçim deklarasyonu
Memur-Sen Konfederasyonundan Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turuna yönelik "Emekle Yükselen Türkiye İçin İstikrar" başlığıyla deklarasyon yayımlandı.Deklarasyonda, Türkiye'nin son 20 yılda, farklı dönemlerde karşısına çıkan engellere rağmen demokrasinin kurumsallaşması açısından önemli bir mesafe kat ederek vesayet odaklarına karşı aktif bir mücadele verdiği belirtildi.
‘İnsan onuruna yaraşır bir yaşam herkesin hakkıdır’
Türkiye Kamu-Sen Kastamonu İl Başkanı Nedim Afacan, tüm kamu çalışanlarının ek zam müjdesi beklediğine dikkat çekti. “
‘İçimizde hem bir burukluk hem de büyük bir umut var’
CHP İl Kadın Kolları Başkanı Devrim Ezgi Şahin, partisinin il binasında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.
Tarım sigortaları tarife fiyatlarına indirim yapıldı
Tarım sigortalarında, tarife fiyatlarında indirim yapılırken teminat kapsamı da genişletildi. Bitkisel Ürün Sigortası'nda dolu riski tarife fiyatında ürünlere göre yüzde 5 ila 15 indirime gidildi. Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) kapsamında düzenlenen sigortalarda üreticilerin tercihleri gözetilerek çeşitli düzenlemelere gidildi. Bu çerçevede, Bitkisel Ürün Sigortası dolu riski tarife fiyatında 87 üründe yüzde 15 indirim yapılırken 23 üründe yüzde 10 ve 24 üründe yüzde 5 indirime gidildi.
‘Alım gücünün korunmadığı hiçbir zam, zam değildir’
Eğitim-Bir-Sen Kastamonu Şubesi yönetim, denetim ve disiplin kurulları bir araya geldi. Toplantıda konuşan Eğitim Bir Sen Kastamonu Şube Başkanı Orhan Sancaktaroğlu; "Alım gücünün korunmadığı hiçbir zam, zam değildir. Bu enflasyonist ortamda altı ayda bir yapılan artışlar, üzerinden üç ay geçmeden eriyor. Biz bunu önlemenin formülünü daha önce de açıkladık. Dedik ki, eşel mobil sistemine geçilmeli, Ocak ayında toplu sözleşmeden kaynaklı maaş zammı ve enflasyon farkı ödemesine ek olarak refah payı artışı gerçekleştirilmeli, gelir vergisi yüzde 15’e sabitlenmeli, kaşıkla verilen de kepçeyle alınmamalıdır” ifadelerine yer verdi.
“Sorunlarımızı iş bırakarak anlatacağız”
Meslek kanununda toplu sözleşme taleplerinin esas alınmasını isteyen TEÇ-SEN Kastamonu Şubesi üyeleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplandı. Bir araya gelen sendika üyeleri adına basın açıklaması TEÇ-SEN Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaçakoğlu;“Sorunlarımızı ve çözüm önerilerimizi dilekçelerle anlattık! Eylemlerle anlattık! Basın açıklamaları ile anlattık!Lakin hiç kimse de çözüm için elini taşın altına koymadı, koyamadı. Şimdi ise eğitim çalışanları olarak sorunlarımızı iş bırakarak anlatacağız” ifadelerine yer verdi
‘12 Eylül, pervasız bir siyasal saldırıdır’
Emek Partisi (EMEP)Kastamonu İl BaşkanıFikret Tufanyazıcı, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin 42. yıldönümü dolayısıyla yazılı bir basın açıklaması yaptı. Tufanyazıcı, açıklamasında, işçi sınıfının ve pek çok kesimin gelir kayıplarına uğradığını, Türkiye kapitalizminin krizinin yükünün de bu sınıfların sırtına zorla bindirildiğini savunarak;“12 Eylül darbesinin yol açtığı fiziki ve manevi acıları kullanarak 2010 yılında bir anayasa değişikliği ile tek adam rejimi inşası için çok önemli bir dönemeci geçen AKP-Erdoğan yönetimi de 12 Eylül’ün doğal bir uzantısı, devamıdır” dedi.
“Türk siyasetine meydan okuyanlar haddini bilsin”
Zafer Partisi Kastamonu İl Başkanı Özcan Büyükşen, Türkiye'de yaşayan bazı Suriyelilerin, 12-17 Eylül tarihleri arasında çalıştıkları işyerinde iş bırakma eyleminde bulunacaklarını öne sürdü. İl Başkanı Büyükşen Kastamonu’da 18 bin sığınmacı bulunduğuna dikkat çekerek; “Bilinmesini isteriz ki her birini ülkelerine gönderene dek mücadelemiz Millet adına sürecektir! Ülkemizde bizi tehdit edip devlete, millete ve Türk siyasetine meydan okuyanlar haddini bilsin!” ifadelerine yer verdi.
“Hastayla hekim nasıl hasım gibi gösterilebilir!”
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, HEKİMSEN'in doktorlara silah ruhsatı verilmesine ilişkin talebine çıkıştı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Koca, “Şiddet olaylarını lanetleyen milyonlar ile hekimleri arasına silahın girmesi nasıl düşünülebilir? Hastayla hekim nasıl hasım gibi gösterilebilir?” ifadelerini kullandı. Koca ayrıca şiddet olaylarının sosyal medyada yeni yaşanmış gibi servis edildiğini vurguladı.
'Hekimler robot olsa,vidaları gevşer'
Kastamonu- Çankırı Tabip Odası Başkanı Dr. Yusuf Öztürk, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki doktorları ziyaret etti.  Artık doktorların tek yürek olduğunu söyleyen Başkan Öztürk, sorunların bir an önce çözülmesi gerektiğini kaydetti.“
Aile hekimlerinden 3 günlük grev!
Aile hekimleri, önümüzdeki hafta bir kez daha grev yapacak.
“Kadınların özgürce yaşadığı bir düzeni hep beraber kuracağız”
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Türkiye genelinde eş zamanlı basın açıklaması gerçekleştirdi.
Aile hekimlerinin grevine katılım yüzde 90
Aile hekimleri, Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliğinin geri çekilmesi, sağlıkta şiddete karşı etkin bir yasa çıkartılması, Aile Sağlığı çalışanlarının özlük haklarının verilmesi için bugün ve cuma günü hasta bakmayacak
Gelen kapıdan döndü
Aile Hekimlerinin 17-18 Şubat günleri olmam üzere 2 gün iş bırakma eyleminden haberi olmayan vatandaşlar, kapıdan geri dönmek zorunda kaldı.
“Emek Bizim, Söz Bizim”
Basın açıklamasında bulunan Kastamonu-Çankırı Tabip Odası Başkanı Dr. Yusuf Öztürk: "Hekimlerin ve diş hekimlerinin ekonomik haklarında kısmi düzeltme getiren yasa tasarısı tüm partilerin oybirliği ile kabul edilmesine rağmen, geri çekilmiştir. Cumhurbaşkanı ve Sağlık Bakanı tarafından ekranlarda hekimlere zam müjdesi verilmiş ancak hemen ardından tasarının geri çekilmesine dair iki çift söz dahi kurulmamıştır" dedi.
İşçilerin grev yaptığı maden ocağından açıklama
Hanönü ilçesinde faaliyet gösteren bakır madeni işletmesinde çalışan işçilerin işten çıkarılması konusunda maden ocağı yetkililerinden açıklama yapıldı.
‘Emek bizim ise söz de bizimdir’
Türk Tabipleri Birliği (TTB) öncülüğünde doktorlar 1 günlüğüne görev bıraktı.
‘Ateş savaşçıları’ güven veriyor’
Kastamonu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde görevli itfaiye erleri mesleki zorluklarını ve meslek hayatlarında yaşadıkları anları anlattı.