'Hekimler robot olsa,vidaları gevşer';

'Hekimler robot olsa,vidaları gevşer'

Kastamonu- Çankırı Tabip Odası Başkanı Dr. Yusuf Öztürk, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki doktorları ziyaret etti.  Artık doktorların tek yürek olduğunu söyleyen Başkan Öztürk, sorunların bir an önce çözülmesi gerektiğini kaydetti.“...



“DOKTORLAR TEK YUMRUK OLDU''

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaretleri esnasında hastanedeki bir çok sağlık çalışanının desteklerini aldıklarını söyleyen Dr. Yusuf Öztürk, ''14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığımız konuşmanın ardından hastanedeki arkadaşlarımız bizleri davet etti. Korkmayan, çekinmeyen doktorları gördük.Artık herkes bir şeylerin yapılmasını bekliyor. Hekimler artık ilk defa tek yumruk oldu. Orada gittiğimizde arkadaşlarla konuştuk.  Orada halk da bize destek verdi. Bizi dinlerken bir amcamız da geldi, iy ki varsınız dedi.   Halkın da yanımızda olduğunu görmek bize de moral verdi'' dedi.

''SESİMİZİ DUYUN''

Aile Hekimleri Derneği'nin üç gün grev kararı aldığını hatırlatan Çankırı-Kastamonu Tabip Odası Başkanı Öztürk, ''Burada aile hekimlerinin tek başına bunu uygulaması, devlet hastanesinin desteği olmadan anlam kazanmıyor. Acil vakaların hepsi bakılıyor. Biz olaya şöyle bakıyoruz; 9 günlük tatillerde hayat nasıl geçiliyorsa öyle oluyor. Önemli olan vakalara bakılıyor. Ertelenebilecek uygulamalar sonraya bırakılıyor. Bu iki gün de grev yapıldı. Devlet hastanesindeki hekimlerin böyle bir yaklaşımı, aile hekimlerinin yaptığı greve katkı sağlayıcı bir şey. Aile sağlığı merkezlerinde de, eğitim araştırma hastanelerinde de, tıp fakültelerinde de artık genel bir yaklaşım olarak uygulandı. Amaç hep birlikte tepki verip haykırmaktı. Sesini duyurmak isteyen arkadaşlarımızı ziyaret edip, onların yanında olduğumuzu göstermek'' dedi.

''TEK DERDİMİZ PARA DEĞİL''

Doktorların dertlerinin para olmadığını ve bir sıralama yapılsa maddiyatın 5-6'ncı konu olabileceğini söyleyen Öztürk, ''Randevuyu yetiştiremiyorsunuz, yetiştiremeyince kapınıza dayanıyor. 20-30 hasta bakacak doktora 80-90 hasta yükleyince halk da mağdur oluyor. Doktorların feryadında ekonomi birinci sırada değil. İnşallah bunlar hep birlikte aşılır'' ifadelerine yer verdi.










Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum