Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu Üniversitesi öğrencisinden ESC30 başarısı
Sağlık Bilimleri Enstitüsü Hareket ve Antrenman Bilimleri anabilim dalı yüksek lisans öğrencisi Hasan Basri Taşkın’ın yürütücülüğünü yaptığı “Judo ile Fit Çocuklar” ERASMUS+ ESC30 projesi Ulusal Ajans tarafından hibe almaya hak kazandı.
Meclis ve Akademi 'Çivisiz Cami' için bir arada
Toplantıya katılım sağlayan Turizm Fakültesi Dekanı Alptekin Sökmen, Kasaba Köyü Mahmut Bey Camii ile ilgili yaptığı konuşmasında, meclis üyelerinin örnek camileri inceleyerek Çivisiz Cami'nin daha fazla tanıtımı için öneri edinmelerini istedi.
Kastamonu MEM'den, Koordinasyon Toplantısı
İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş başkanlığında Milli Eğitim Müdürlüğü idarecileri ile haftalık Planlama ve Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi.
Kastamonu MEM 3 projeye başvurdu...
Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından; Erasmus Programı Stratejik Okul Ortaklıkları KA 210 faaliyet türünde Kastamonu ARGE Birimi tarafından tasarlanan 3 projenin başvurusu yapıldı.
İhsangazi'de Erasmus+,TÜBİTAK ve e Twinning proje bilgilendirme toplantısı
Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE birimi öğretmenleri tarafından İhsangazi ilçesindeki öğretmen ve idarecilere, Erasmus+,TÜBİTAK ve e Twinning projeleri hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Kastamonu AKED, 2 projeyle geliyor
AKED'in (Akademi Kültür Eğitim Derneği), bu yıl da biri yetişkin eğitimi alanında diğeri ise spor alanında iki Erasmus projesi kabul edildi.
Üniversite kazanan öğrencilere önemli tavsiyeler
rof. Dr. Levent Eraslan, "Mutlaka yabancı dil, iyi bir dijital sermaye ile mezun olsunlar" dedi.
Kastamonu Milli Eğitim, 250 bin Euroluk AB hibesi alacak
İl Milli Müdürlüğü, 2023 yılı için yaklaşık 250 bin Euroluk Avrupa Birliği (AB) hibesi almaya hak kazandı.
16 ülkeden 21 üniversite ile Erasmus+ KA171 Projesi kabul edildi
Kastamonu Üniversitesi'nin hazırladığı yükseköğretim öğrencilerinin ve personelinin programla ilişkili olmayan ülkelerde yer alan bir yükseköğretim kurumunda eğitim alarak farklı bir ülkedeki eğitim-öğretim ortamını deneyimleme ve kazanımlarını arttırmaları amaçlandığı Erasmus+ KA171 Projesi için sunulan başvurular sonuçlandı.
Müzekart ücreti ne kadar?
Müze ve ören yerine sınırsız ziyaret olanağı sağlayan Müzekart’ın fiyatı bu yıl da 60 lirada sabit tutuldu.
“Erasmus+ KA Proje Yazım ve Deneyim Paylaşımı” programı gerçekleştirildi
Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi bünyesinde yer alan Proje Destek Ofisi (PRODO) tarafından organize edilen “Projelerinizi Birlikte Yazıyoruz” programı kapsamında düzenlenen Erasmus+ KA proje yazımı ve deneyim paylaşımı programı Kastamonu Teknokent İnebolu salonunda gerçekleştirildi.
Kastamonu Sanat, Polonya’da…
Kastamonu Sanat İşleyen Eller ve Yöresel Lezzetler Kadın Kooperatifi, “Erasmus+ Project EU Digital Artisan Women” Projesi kapsamında Polonya'da temaslarda bulunuyor.
AKED ve Smart Academy’den ortak proje eğitimi
Eğitim Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) toplantı salonunda düzenlendi.
Kastamonulu öğrenciler, İspanya'dan döndü
İSPANYA'DAN DÖNEN ÖĞRENCİLER, KAYMAKAM KAZANASMAZ'I ZİYARET ETTİ
Üniversitede uluslararası turizm buluşması
AB Erasmus+ Programı Yetişkin Eğitiminde İşbirliği Ortaklıları kapsamında Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Turizm Fakültesi tarafından yürütülen “Ev Pansiyonculuğu Eğitim Modülü ile Sürdürülebilir Kırsal Kalkınmayı Destekleme ve Dijital Avrasya Yemek Kitabı Geliştirme” adlı projenin açılış toplantısı KÜ Merkez Kütüphanesi Cemil Meriç Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
Prof. Dr. Sıvacıoğlu, KÜ Rektörlüğüne aday
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Sıvacıoğlu, KÜ Rektörlüğü için Yüksek Öğretim Kurulu’na (YÖK) başvuruda bulundu.
Üniversitenin ‘4 yıl’ raporu
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, 2019-2023 dönemleri arasında üniversite olarak yapılan çalışmaları değerlendirmek amacıyla basın toplantısı düzenledi. Rektör Topal burada yaptığı değerlendirmesinde Kastamonu Üniversitesi'ni daha ileriye götürme adına akademik personelle birlikte gayret içerisinde olduklarını dile getirerek, üniversitenin 4 yılda elde ettiği kazanımlarla ilgili bilgiler verdi.
Üniversitenin ‘4 yıl’ raporu
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, 2019-2023 dönemleri arasında üniversite olarak yapılan çalışmaları değerlendirmek amacıyla basın toplantısı düzenledi.
2 ülkeyi Kastamonu'da ağırlayacaklar
Kastamonu Halk Eğitim Merkezi (HEM), açtığı kursların yanı sıra ürettiği projelerle de dikkatleri üzerine topluyor.
Suyun önemine dikkat çektiler
Kastamonu’da lise öğrencileri, "e-Twining" projesi çerçevesinde hazırladıkları kartlara yazdıkları temennilerle kuraklığa dikkat çekerek, suyun öneminden bahsetti. Ayrıca lise öğrencileri, suyun öneminin konu edindiği programda münazarada bulundu.
"Projenin kadınlarımıza yeni bir soluk getireceğini umuyorum"
Tarım ve Orman ​İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından onaylanarak uygulamaya başlanılan "Kastamonu Topraklarında Kurt Üzümü Köysel Kadın Çiftçi Dönüşümü Yayım Projesi Paydaş Bilgilendirme Toplantısı", 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Proje Paydaşı Sarıkonak Kadın Kooperatifine ait Konakta düzenlendi.
KÜ projesi 60 bin Avro’luk hibe desteği kazandı
Kastamonu Üniversitesi’nin (KÜ) ormancılık ve tabiat turizmi sahasında bir AB projesi daha desteklenmeye hak kazandı.
KÜ ile TÜRKSOY arasında işbirliği protokolü imzalandı
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) ile Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) arasında işbirliği protokolü imzalandı. TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev başkanlığındaki heyet, KÜ Rektörü Prof. Dr, Ahmet Hamdi Topal’ı ziyaret etti. Ziyarette, Rektör Yardımcısi Prof. Dr. Mehmet Atalan ve Toplum ve İnsan Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Serhat Yılmaz da yer hazır bulundu.
Kastamonu BİLSEM misafirlerini ağırladı
Kastamonu Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), 5 günlük program kapsamında yurtiçi ve yurtdışından misafirlerini ağırladı.
Dadaylı öğretmenler Litvanya’da…
Daday'da hayata geçirilen Erasmus projesi çerçevesinde öğretmenler, bilgi, beceri ve yetkinliklerini paylaşmak üzere Litvanya’ya gitti.
‘Merdiven altı haber sitelerini eleyeceğiz’
Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Cavit Erkılınç, internet haber sitelerinin tabi olacakları kural ve şartları, başarıyla yerine getirmeleri halinde resmi ilan ve reklam alabileceğini belirterek, “Yeni dönemde oyunun kurallarını baştan koyuyoruz. Merdiven altı siteleri engellemenin yolu ince eleyip sık dokumaktan geçiyor” dedi.
Üniversitede Erasmus+ bilgilendirme toplantısı
Kastamonu Üniversitesi’nde Erasmus+ Günleri kapsamında, Erasmus Programı Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.
KÜ’de uluslararası harektelilik artıyor
Yükseköğretim öğrencilerinin ve personelinin programla ilişkili olmayan ülkelerde yer alan bir yükseköğretim kurumunda eğitim alarak farklı bir ülkedeki eğitim-öğretim ortamını deneyimleme ve kazanımlarını arttırmaları amaçlandığı Erasmus+ KA171 Projesi için sunulan başvurular sonuçlandı. Kastamonu Üniversitesi Erasmus Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan Erasmus+ KA171 projesi Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilerek, desteklenmeye hak kazandı.
YÖK Atlas tercihlerde yardımcı
İyi bir üniversite hayaliyle sınava giren öğrenciler YÖK Atlas tercih sihirbazı ile TYT ve AYT puanıyla alım yapan 2 yıllık ve 4 yıllık bölümlerin üniversite taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları hakkında bilgi edinebilecek.