16 ülkeden 21 üniversite ile Erasmus+ KA171 Projesi kabul edildi;

16 ülkeden 21 üniversite ile Erasmus+ KA171 Projesi kabul edildi

Kastamonu Üniversitesi'nin hazırladığı yükseköğretim öğrencilerinin ve personelinin programla ilişkili olmayan ülkelerde yer alan bir yükseköğretim kurumunda eğitim alarak farklı bir ülkedeki eğitim-öğretim ortamını deneyimleme ve kazanımlarını arttırmaları amaçlandığı Erasmus+ KA171 Projesi için sunulan başvurular sonuçlandı....

146 BİN 765 EURO HİBE İLE DESTEKLENECEK

2023 dönemi Erasmus+ Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Teklif Çağrıları kapsamında KA171 Programla İlişkili Olmayan Üçüncü Ülkelerdeki Yükseköğretim Kurumları ile Ortaklık Proje başvuruları sonucunda, Kastamonu Üniversitesi adına Erasmus Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan 2023 Yılı Erasmus+ KA171 projesi Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 146 bin 765 Euro hibe ile desteklenecek.

Filipinler, Nepal, Malezya, Endonezya, Çin, Kosova, Bosna Hersek, Gürcistan, Ukrayna, Azerbaycan, Cezayir, Ürdün, Tacikistan, Özbekistan, Gana ve Kırgızistan olmak üzere 16 ülkeden üniversitelerle Erasmus+ ortaklığı için yapılan başvurular proje süresi dâhilinde üniversite ile ilgili ülkeler ve üniversiteler arasında öğrenci ve personel hareketliliğine imkân tanıyacak.

16 ÜLKEDEN 21 FARKLI ÜNİVERSİTE İLE ANLAŞMA SAĞLANDI

Kastamonu Üniversitesi, Türkiye Ulusal Ajansı’na 2020 çağrısı için sunulan proje 1 ortak ve 16.240 Euro ile desteklendi. 2022 yılında sunulan projede ise 8 ortak ve 50 bin 840 Euro ile desteklenmesine karar verildi. 2023 yılına gelindiğinde ise sunulan projede 16 ülkeden 21 farklı üniversite ile anlaşma sağlanmış olup, destek miktarı da 146 bin 765 Euro’ya yükseldi. Erasmus+ KA171 projesine ilişkin detaylar, ilerleyen süreçte Kastamonu Üniversitesi Erasmus Koordinatörlüğü tarafından öğrenciler ve personel ile paylaşılacak.

Kastamonu Üniversitesi Erasmus Koordinatörlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, proje sürecindeki başarısında Türkiye Ulusal Ajansı'nın sağladığı destek ve eğitimlerin büyük bir rol oynadığını belirtildi.

Kastamonu Üniversitesinden yapılan açıklamada; "Kastamonu Üniversitesi olarak uluslararası projeler ve iş birliği, kültür alışverişi ve öğrenme hareketliliği gibi alanlarda sağlanan katkılar ve destekler için Türkiye Ulusal Ajansı'na teşekkürlerimizi iletiyoruz" denildi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum