Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu çiftçisine müjde!
Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü 142 milyon 582 bin lira destek ödemelerinin çiftçilerin hesabına aktarıldığını açıkladı.
Kastamonu Teknokent’in Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi
Kastamonu Teknokent’in 2023 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ın başkanlığında gerçekleştirildi.
"Köyümde yaşamak için bir sürü nedenim var" projesi başladı
Kastamonu'da koyun varlığının artırılması ve bu konuda faaliyet gösteren yetiştiricilerin, sürülerinin büyütülmesini amaçlayan "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesi" Kastamonu Valiliği ile T.C. Ziraat Bankası A.Ş arasında imzalanan protokol kapsamında 3. Etap başvuruları 15 Eylül'de başladı. Son başvuru tarihi 15 Ekim...
Damızlık düve yetiştiriciliğine 80 milyon TL hibe sağlandı
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, nitelikli damızlık düve yetiştirme merkezlerinin kurulması ve yetiştiricilerin hayvanlarını bu merkezlerden temin etmeleri amacıyla toplam 80 milyon TL hibe desteği sağladıklarını açıkladı.
TKDK İl Koordinatörlüğü'nden bilgilendirme ziyaretleri
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kastamonu İl Koordinatörlüğü, KATSO ve Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği'ni ziyaret etti.
Kastamonu’da çiftçilere müjdeli haber
Kastamonu’da koyun varlığının artırılması ve bu konuda faaliyet gösteren yetiştiricilerin, sürülerinin büyütülmesini amaçlayan "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesi" Kastamonu Valiliği ile T.C. Ziraat Bankası A.Ş arasında imzalanan protokol kapsamında 2. Etap başvuruları başlıyor. Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesine başvuru yapmak isteyen yetiştiricilerin, İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine 03.07.2023 ile 31.07.2023 tarihi arasında şahsen müracaat etmesi gerekiyor.
3 milyonun üzerinde küçükbaş kurbanlık satıldı
Bu sene vatandaşlar kurbanlıkta küçükbaşa yoğun ilgi gösterdi. Bayramda 3 milyonun üzerinde küçükbaş kurbanlık satıldı.
Alıcı da satıcı da memnun
KASTAMONU HAYVAN PAZARLARINDA KURBAN BAYRAMI HAREKETLİLİĞİ...
Kurbanlığa 70 milyara yakın para ödeyeceğiz
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Bu yıl yaklaşık 785 bin büyükbaş, 2 milyon 600 bin küçükbaş olmak üzere toplamda 3 milyon 385 bin kurbanlık hayvan kesileceğini tahmin ediyoruz” dedi.
Kastamonu'da 2023 yılı kurbanlık fiyat tarifesi açıklandı
Kastamonu sınırları içerisinde üreticilerin 2023 yılı kurbanlık satışı canlı kilogram birim fiyatının belirlenmesi için Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı, Ziraat Odası Başkanı, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı, Damızlık Koyun keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı, Veteriner Hekimleri Odası Başkanı; ortak bir karar aldı.
Kastamonu Hayvan Pazarı’nda teyakkuz
Yaklaşan kurban bayramı öncesinde Kastamonu Canlı Hayvan Pazarı’nda da olası bir bulaşıcı hastalığın yayılmaması için önlemler alınıyor.
Kurban sevkiyatına sıkı tedbirler
Tarım ve Orman Bakanlığı, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde gerekli tedbirleri alarak, bayramda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına çalışmalarını gerçekleştiriyor.
Bakan Yumaklı’ya ‘Kastamonu’ raporu sunulacak
KATSO’DA ‘TARIM, ORMAN VE HAYVANCILIK ZİRVESİ’ TOPLANDI
Kastamonu hayvan pazarında ‘Şap hastalığı’ hareketliliği
Bir süredir şap hastalığı sebebiyle kapalı halde olan Kastamonu Canlı Hayvan Pazarı, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın izniyle yarın tekrar vatandaşların hizmetine açılacak.
Kastamonu Hayvan Pazarı açıldı, DSYB başkanı uyardı!
‘Şap’ hastalığı sebebiyle bir süredir kapalı olan Kastamonu Canlı Hayvan Pazarı, yarın itibariyle hizmete başlarken; Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bayram Pehlivan da, gazetemiz aracılığıyla çiftçilere hayati uyarılarda bulundu.
‘Tüm iş dünyasının sözcüsü olacağım’
AK Parti Kastamonu 2’nci Sıra Milletvekili Adayı Fatma Serap Ekmekci, meslek odalarına gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından yaptığı açıklamada; “İşveren ve işçi kesimleriyle birlikte iş dünyasının TBMM'de sözcüsü olacağım. Meslek odalarımızın devam eden ve hedefledikleri projelerinin gerçekleşmesi için üyeleri gibi çalışacağım” dedi.
Çiftçilere müjde geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçilere 10 yeni müjde verdi. Afet alanlarındaki çiftçilere sıfır faizli hayvancılık kredisi verilecek, hayvan ve yem alımları desteklenecek. 50 baş üzeri büyükbaş ari damızlık üretimine de teşvik verilecek.
Soğan 'resmen' ağlattı
Sektörün önemli ismi Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, market fiyatlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
15 projeye 40,4 milyon TL destek
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Genel Sekreteri Dr. Serkan Genç, Batı Karadeniz Kalkınma Programı (BAKAP) çerçevesinde Sinop’ta yürütülen 4 projenin toplam bütçesinin 23 milyon 117 bin TL olduğunu söyledi.
Kırmızı ette, kara günler!
2 yıl boyunca koronavirüs pandemisinin ardından bir de 6 Şubat’ta meydana gelen şiddetli depremlerin darbe vurduğu hayvancılık sektöründe et fiyatları son bir ayda yüzde 30 arttı. Son günlerde ortaya çıkan şap salgınının da artışı daha fazla tetiklemesinden endişe edilirken Tarım ve Orman Bakanlığı et ithalatı için düğmeye bastı.
Hayvancılıkta ‘şap’ paniği
Ocak ayı sonundan bu yana Türkiye'nin farklı illerinde görülen SAT-2 tipi şap virüsü, Tarım ve Orman Bakanlığını alarma geçirdi. İthalat, ihracat ve kesim amaçlı sevkler dışındaki tüm hayvan hareketleri il dışı ve il içi de dahil olmak üzere yasaklandı.
Gündem memleket
Cumhurbaşkanlığı Sağlık Merkezi Müdürü hemşehrimiz Kadir Sorucuoğlu, Kastamonu’da bazı siyaset ve sivil toplum temsilcileri ile bir araya geldi.
KDSYB, ürettiği süt ürünlerini deprem bölgesine ulaştırdı
Kastamonu Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği (KDSYB), üreticiler tarafından bağışlanan çiğ sütten elde ettiği ürünleri deprem bölgesine ulaştırdı. Lor peynir, yoğurt ve peynir üreten Birlik, ürünleri ihtiyaç duyulan mutfak ve aş evlerine bıraktı. Bir kısmını da kapı kapı dolaşarak depremzedelere teslim etti.
Kastamonu’da haritada kendine yer buldu
Arıcılıkla ilgili veri ve istatistiki bilgilerin yanı sıra sektörün potansiyelini ortaya çıkaracak envanterleri tek çatı altında toplayan "Türkiye'nin Arıcılık Haritası" internet portalı, alanda faaliyet gösteren kişi ve kuruluşların yanı sıra vatandaşların kullanımına da sunuldu.
TÜRKİYE'DEKİ 3 HAYVAN HASTANESİNDEN BİRİ ÇANKIRI’DA
Çankırı’da 2019 yılında kurulan ve Türkiye’de 3 örneğinin bulunduğu hayvan hastanesi, Çankırı, Kastamonu, Çorum ve Ankara’daki hayvan yetiştiricileri ve yaban hayvanlarının umudu oldu. Çankırı’da 2018 yılında artan buzağı ölümlerinin önüne geçmek amacıyla Çankırı Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından kurulan Çankırı Hayvan Hastanesi, 3 yıldır umut olmaya devam ediyor. Düşük tedavi ücretlerinin talep edildiği hayvan hastanesinde, yapılan buzağı tedavilerinde yaklaşık yüzde 75 başarı oranına ulaşıldı.
Bölge çiftçileri için umut oldu
Çankırı’da 2019 yılında kurulan ve Türkiye’de 3 örneğinin bulunduğu hayvan hastanesi, Çankırı, Kastamonu, Çorum ve Ankara’daki hayvan yetiştiricileri ve yaban hayvanlarının umudu oldu. Çankırı’da 2018 yılında artan buzağı ölümlerinin önüne geçmek amacıyla Çankırı Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından kurulan Çankırı Hayvan Hastanesi, 3 yıldır umut olmaya devam ediyor. Düşük tedavi ücretlerinin talep edildiği hayvan hastanesinde, yapılan buzağı tedavilerinde yaklaşık yüzde 75 başarı oranına ulaşıldı. Alanında uzman veteriner hekim ve personellerin hizmet verdiği hastanede, 3 yılda yüzlerce hayvan sağlığına kavuştu.
10 yetiştiriciye 800 koyun teslim edildi
Araç İlçemizde “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” Projesi kapsamında küçükbaş hayvan teslim töreni gerçekleştirildi.
DSYB eğitimlere devam ediyor
Kastamonu Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB) ve Kadıdağı Halk Eğitim Merkezi ortaklığında sertifika programları devam ediyor. Eğitmenliğini Birlik Müdürü ve Ziraat Yüksek Mühendisi Dilek Özdemir ve Ziraat Mühendisi Tarım Danışmanı Elif Yalçi’nin üstlendiği beşincisi düzenlenen ‘Süt Sığırcılığında Sağım Hijyeni ve Sanitasyon Kursu’ boyunca süt makinesi ve süt hijyeni, sağım teknikleri, ahır hijyeni, sığırlarda mastitis hastalığı ve süt eldesinde mekanizasyon konularında katılımcılara eğitimler verildi.