Arama
Arama Sonuçları
Baş belası ile mücadele sürüyor!
Kastamonu ve Samsun başta olmak üzere kahverengi kokarcalar Karadeniz'de tam bir baş belası haline geldi. Samsun’da ‘Kahverengi Kokarca Eylem Planı’ kapsamında zararlı böcek ile mücadele çalışmaları sürüyor.
KEAH'tan beklenmeyen sürpriz
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden müjde verildi. Artık sadece sağlık hizmeti verilmeyecek....
Aman dikkat! Sakın tüketmeyin
Uzmanlar bazı gıdaların sık ve düzenli tüketildikleri takdirde çeşitli hastalıklara yol açabileceklerini belirtiyor. Özellikle bu besinlerden biri böbrekleri bitirme noktasına kadar getirip hastanın diyaliz tedavisi görmesine neden oluyor. İşte. uzmanların dikkat çekip uyardığı o besin...
Çocuklarda okul reddine karşı alınması gereken önlemler
Okul, akademik becerilerin yanı sıra bilişsel, sosyal ve duygusal alanlardaki kazanımların elde edilebilmesinde önemli role sahiptir.
Hayati önemdeki ilaçlara erişim alarmı: Şikayetler yüzde 113 arttı!
İlaç üretici firmalara yönelik şikayetler, platformda geçen yıla oranla yüzde 113 arttı.
Çiğdemin şifa dolu sırları ortaya çıktı
İçeriğinde 23 farklı bileşen olduğu tespit edilen çiğdem çiçeğinin cilt enfeksiyonlarının, deri lezyonlarının ve enflamatuar bozuklukların tedavisinde etkili olabileceği tespit edildi.
Fotofobi nedir? fotofobi nasıl geçer, tedavisi nedir?
Gün içinde ışıktan ve aydınlıktan rahatsız olan göz hassasiyeti bulunan vatandaşlar ışık hassasiyeti nasıl geçer diye araştırmaya başladı. Fotofobi olarak geçen bu rahatsızlık görüş konforunu etkiliyor. Peki, Fotofobi nedir, neden olur? Gözde ışık hassasiyeti nasıl geçer?
Bebeklerde ve yetişkinlerde çölyak hastalığı nedir?
Günümüzde en sık karşılaşılan genetik rahatsızlıklardan biri olan çölyak hastalığı, belirtileri ve tanısı konusunda çeşitlilik gösteriyor. Glüten konusundaki hassasiyeti temsil eden çölyak hastalığı nedir, belirtileri nelerdir?
Bu teknoloji çok konuşulacak! Tüm internet ‘beyninin içinde’
Delhi doğumlu MIT öğrencisi tarafından icat edilen cihaz, düşünce gücüyle internette gezinebilmenizi ve bu sayede size sorulan her soruya doğru bir şekilde cevap vermenizi sağlıyor.
Tırnaklarda değişimlere dikkat! Hastalıkların belirtisi
Tehlikeli hastalıkların belirtileri insan vücudunda çeşitli şekillerde kendini belli ediyor. Bu belirtiler hastalıktan hastalığa farklılık gösteriyor. Önemli hastalıklarda belirtilerin erken fark edilmesi ise büyük önem taşıyor. Erken teşhis, demansın ilerlemesini geciktirmek için en iyi çözüm olarak görülüyor. Demans gibi hastalıkların ilk belirtisinin tırnakta görülen değişimler olduğu belirtiliyor.
Meftun Dallı kimdir? nerede okudu? kaç yaşında?
Meftun Dallı kimdir? kaç yaşında? Meftun Dallı nerede okudu? tüm soruların cevabı haberimizde
Çok şaşıracaksınız! İşte akıl hastanesine yatan ünlüler
Akıl hastanesinde çeşitli insanlar tedavi gördüğü gibi ünlü isimlerden de akıl hastanesinde tedavi altına alınan ünlü isimler oldukça fazla. Kimi depresyondan dolayı kimisi bipolar bozukluğundan dolayı kimisi de şizofreni tedavisi görmek için akıl hastanesine yattı. Tedavileri başarı ile sonuçlanan ünlü isimler akıl hastanesinden iyileşip çıktılar. Peki akıl hastanesinde yatan ünlüler kim? Ve akıl hastanesinde yatan ünlüler kim? soruların cevapları haberimizde
Gazete okumak bunamayı önlüyor
Bilim insanlarının yaptığı araştırmaya göre, gazete okumak bunamayı 13 yıl geriletebiliyor. Gazete okumak size, tam 13 yaş daha genç birinin düşünme becerilerini kazandırabilir.
Nelerde Karbonhidrat bulunur? Karbonhidrat nedir? Faydaları ve zararları nedir?
Karbonhidrat, doğada en çok bulunan organik bir maddedir. Karbonhidrat, vücuda enerji veren bir besin kaynağıdır. Karbonhidratlar, kanın pıhtılaşmasında, bağışıklık sisteminde ve üremede önemli bir rol oynar. Yağ ve protein ile birlikte beslenmemizin büyük bir bölümünü oluşturan 3 önemli maddeden birisidir. Sağlıklı karbonhidrat içeren besinler arasında baklagiller, kepekli ekmek, düşük yağlı süt ürünleri, tam tahıllar, meyveler ve sebzeler yer alır.
Ekranda 20/20/20 kuralına dikkat!
Ekran bağımlılığı sağlık ve psiko-sosyal problemleri beraberinde getiriyor.
Atopik Dermatit
Atopik dermatit kronik ve tekrarlayan bir cilt rahatsızlığıdır.
Havuz'a girecekler dikkat! O durum hastalıklara yol açıyor!
Yaz gelip havalar ısınınca pek çok insanın serinlemek için yüzme havuzlarını tercih ettiğini belirten Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Kliniği'nden Uzm. Dr. Müzalin Çiğdem Yıldırım,“Havuz temiz tutulmadığı takdirde birçok sağlık problemine yol açabilir.'' dedi.
Zirkonyum Diş Kaplama İle Daha Sağlıklı ve Estetik Dişlere Sahip Olmak Mümkün
Diş kaplama çeşitli nedenlere bağlı olarak dişi çekilen ya da dişlerinde hasarlar oluşan hastalara uygulanan pratik ve kullanışlı bir diş hekimliği prosedürü olarak tanımlanabilir.
Dikkat! Tehlikeli hastalığın ilk belirtisi
Tehlikeli hastalıkların belirtileri insan vücudunda çeşitli şekillerde kendini belli ediyor.
Göz seğirmesi neden olur? göz seğirmesi nasıl geçer?
Göz seğirmesi, göz kaslarının bulunduğu bir durum olmasına rağmen çoğu insan tarafından bir hastalık olarak kabul edilmese de oldukça yaygın bir gerçek . Göz kapağının ani ve kısa kesit kasılmaları sonucu meydana gelen bu durum genellikle pek etkilemez . Göz seğirmesi genellikle üst göz kapaklarında görülürse de bazı bölümlerde üst kapakta ve bir tutukluk seğirmesi olarak da görülebilir . Bu kasılmalar, çok yoğun ve uzun seğirmeler olmadıkça etkilemez . Göz seğirmesi genellikle stres, uykusuzluk ve fiziksel tüketimi gibi tüketirken, bazı şeylerden farklı göz seğirmeleri farklı nedenlere bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Göz seğirmesi neden olur? nasıl geçer?
Kastamonu’da silahla kediyi öldürdü, büyük tepki aldı
Kastamonu’da çeçen hafta kimliği belirlenen bir şahıs silah ile ateş ederek bir kediyi öldürdü. Bu duruma tepki çekmek adına Sokaktaki Canlarımız için El Ele Derneği ve Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği (KİHAYKO) Cumhuriyet Meydanı’nda pankart açarak basın açıklaması yaptı
Derneklere ‘modern’ çatı
Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Kardelen Sokak üzerinde yer alacak olan Kastamonu Belediyesi Dernekler Binası temel atma töreni gerçekleştirildi.
Mantara dikkat!
KASTAMONU İL SAĞLIK MÜDÜRÜ YÜKSEL KUTLU, ZEHİRLENMELERE DİKKAT ÇEKTİ
Kastamonu’da öğrencilerin 3’te 1’i sağlıksız besleniyor
6 BİN ÖĞRENCİNİN FİZİKSEL GELİŞİMİ TARAMALARLA ORTAYA ÇIKTI
Aile hekimlerine, RSGÜÇ eğitimi
İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından aile hekimlerine yönelik, 1. Basamakta Ruh Sağlığı Güçlendirme Eğitimi düzenlendi.
Tosya ilk Psikoloji Merkezine kavuştu
Kastamonu’nun Tosya ilçesinde, Psikolojik Danışman Elif Özil tarafından, ” Marin Psikoloji “ adlı psikoloji merkezi, Yunus Emre Mahallesi Çanakkale Şehitleri Caddesi Dilek Apartmanında (Doğramacı Total yanı) dualarla açıldı.