Zirkonyum Diş Kaplama İle Daha Sağlıklı ve Estetik Dişlere Sahip Olmak Mümkün;

Zirkonyum Diş Kaplama İle Daha Sağlıklı ve Estetik Dişlere Sahip Olmak Mümkün

Diş kaplama çeşitli nedenlere bağlı olarak dişi çekilen ya da dişlerinde hasarlar oluşan hastalara uygulanan pratik ve kullanışlı bir diş hekimliği prosedürü olarak tanımlanabilir....

Diş kaplama çeşitli nedenlere bağlı olarak dişi çekilen ya da dişlerinde hasarlar oluşan hastalara uygulanan pratik ve kullanışlı bir diş hekimliği prosedürü olarak tanımlanabilir. Diş kaplama tedavisi bireylerin daha sağlıklı ve estetik görünümlü dişlere sahip olması amacıyla  uygulanır. Diş kaplama tedavisi kapsamında hastanın diş kaybının söz konusu olduğu dişlerinin üzeri diş şeklinde farklı materyallerle kaplanmakta olup zirkonyum bu materyallerden biridir. Diş kaplama tedavisinin amacı hastaların sağlıklı ve uzun ömürlü dişlere sahip olmasını sağlamaktır. Zirkonyum kaplama gülüş tasarımının bir parçası olarak da kullanılabilir. Siz de İstanbul diş hekimi kliniklerinde sık uygulanan bu tedaviler ile ilgili olarak “Zirkonyum Diş Kaplama Nasıl Yapılır? Kimler İçin Uygundur?” ve “Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır? Kimler İçin Uygundur?” sorularının yanıtını merak ediyorsanız yazımızın kalanını okumanızı öneriyoruz.

 

Kadın erkek fark etmeksizin yaş almayla birlikte en sık karşılaşılan sorunlardan biri dişlerin beyazlığını ve dayanıklılığını kaybetmesidir. Dişlerde meydana gelen çürükler ve kırıklar ağız sağlığının bozulmasına yol açtığı için dişlerin eski sağlığına ve görünümüne kavuşturmak önemlidir. Bunun için uygulanan farklı estetik diş hekimliği prosedürleri vardır.

 

Son derece sık kullanılan ve etkili sonuçlar alınmasını sağlayan estetik diş hekimliği prosedürlerinin başında zirkonyum diş kaplama gelir. Zirkonyum diş kaplama tedavisinde hastaların dişlerinin yüzeyi son derece dayanıklı bir metal olan zirkonyum ile kaplanır. Dişleri estetik protez tedavilerine ihtiyaç duyan kişiler için işlevsel bir çözüm olan zirkonyum diş kaplama tedavisinde kullanılan zirkonyum beyaz rengi, dayanıklılığı ve ışık geçirgenliği ile son derece popüler bir materyaldir.

 

Zirkonyum diş kaplama genellikle çürük dişlerin restorasyonu amacıyla kullanılan bir prosedürdür. Beyaz dişlere ve estetik gülüşlere sahip olmak isteyenlerin büyük fayda sağladığı zirkonyum diş kaplama tedavisi hem ön hem arka dişlere uygulanabilir. Zirkonyum tedavisi ön dişlere uygulandığında estetik bir görünüm elde etmek mümkündür. Arka dişlerde ise sağlamlık açısından son derece avantajlı bir tedavi olarak öne çıkar.

 

 

Sayfa: https://www.nazannurarik.com/blog/zirkonyum-dis-kaplama-nasil-yapilir-kimler-icin-uygundur/

 

Zirkonyum Diş Kaplama Nasıl Yapılır?

 

Zirkonyum diş kaplama tedavisi uygulanmadan önce hastanın tedaviye uygunluğu değerlendirilmelidir. Hastanın diş eti hastalığının tespit edilmesi halinde öncelikle buna yönelik tedavi uygulanır. Diş eti hastalığının tedavisinden sonraki adım, estetik değerlendirmedir.

 

Hastanın gülme hattının yüksek olması halinde diş eti boylarından gerekli seviyelendirme yapılarak müdahale edilir. Dişlerde gerekli düzenlemeler ve tedaviler tamamlanarak özel ölçü maddeleriyle ölçüler alınır. Dişler ölçülere göre kesilir ve üç boyutlu yapılarını bilgisayar ortamına aktarmak için tarayıcılardan faydalanılır. CAD / CAM olarak adlandırılan sistemle zirkon bloklar ve zirkonyum diş kaplama yapılacak dişlerin alt yapıları hazırlandıktan sonra diğer aşamaya geçilir.

 

Fırınlama işleminden sonra uygun renkli porselenler zirkonyum alt yapılar üzerine eklenir ve prova yapılır. Prova sırasında herhangi bir sorun yaşanmazsa son rötuşların ardından dişlerin üzerine zirkonyum kaplamalar kalıcı şekilde yerleştirilir.

 

 

Sayfa: https://www.nazannurarik.com/blog/gulus-tasarimi-nasil-yapilir-kimler-icin-uygundur/

 

Gülüş Tasarımı Nedir, Planlamasında Nelere Dikkat Edilmeli?

 

Gülüş tasarımı bir bireyin gülümsemesini yeniden oluşturmanın en pratik ve konforlu yoludur. Ancak gülüş tasarımı hastanın diş yapısına göre daha parlak ve beyaz görünümlü kuronları ya da kaplamaları yerleştirmek kadar basit bir süreç olarak düşünülmemelidir. Çünkü gülümseme, bireyin benliğini yansıttığı gibi sosyal yaşamda kişilere çeşitli duyguları iletmeye yardımcı olur. Bunun anlamı gülüş tasarımı sonrası elde edilecek gülümsemenin hem doktorun hem hastanın estetik açıdan memnuniyet duyacağı bir görünüm sağlamasıdır.

 

Gülüş tasarımı kişi özelinde planlanması gereken bir tedavidir. Kişinin diş ölçülerindeki ve şeklindeki mevcut bozuklukları gidermek, aynı zamanda daha estetik bir gülümsemeye sahip olmak amacıyla gündeme gelir. Diğer yandan başarılı bir gülüş tasarımı yapmak için dişlerin yanı sıra diş etlerine müdahale edilmesi gerekliliği olabilir.

 

Gülüş tasarımı kapsamında herhangi bir tedavi sürecine başlanmadan önce hastanın ihtiyaçları belirlenmeli, şikayetleri dinlenmeli ve beklentileri değerlendirilmelidir. Elde edilen verilere göre hastanın doğal ve estetik açıdan tatmin edici bir gülümsemeye sahip olması için uygulanması gereken gülüş estetiği prosedürleri belirlenir.

 

Gülüş estetiğinde hastanın yüz oranlarını ve yüz estetiğini hem dikey hem yatay düzlemde değerlendirmek, estetik ve doğal bir gülümsemeye kavuşmak için olmazsa olmazdır. Gülüşün sınırlarını oluşturan dudaklar, gülüş tasarımının en önemli unsurlarından biridir. Bu nedenle hastanın üst dudak uzunluğu ile istirahat pozisyonunda görülen diş miktarı ve spontane gülümsemede dudakların en uzak pozisyonu değerlendirilir.

 

Dinlenme ya da gülümseme sırasında alt ve üst dudaklar arasında bir asimetri olup olmadığını tespit etmek en önemli adımlardandır. Gülüş tasarımı planlamaları yapılırken pek çok farklı simetri, gülümseme çizgisi, yatay hizalama, embrasürler, diş eti çizgisi gülümseme genişliği, dudaklar ve olmazsa olmaz “Altın Oran” değerlendirildikten sonra hasta özelinde bir planlama yapılmaktadır.

Kişinin gülüşüne, dişlerinin ve yüzünün görünümüne bir bütün olarak bakmak en doğal ve başarılı gülüş tasarımına giden yoldaki en önemli adımdır.

 

Sayfa: https://www.nazannurarik.com/

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum