Derneklere ‘modern’ çatı;

Derneklere ‘modern’ çatı

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Kardelen Sokak üzerinde yer alacak olan Kastamonu Belediyesi Dernekler Binası temel atma töreni gerçekleştirildi....

Törene Vali Avni Çakır, Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, İl Genel Başkanı Güray Parçal, MHP, İl Başkanı Emre Şahin, çeşitli kurum müdürleri ve STK başkanları katıldı.



ŞAHİN; "DİNAMİK VE ÜRETKEN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIYLA HİZMET VERMEKTEYİZ"



MHP İl Başkanı Emre Şahin, programa katılanları selamlayarak; “Bizim en büyük temelimiz insandır. Sosyal hayatın her alanında dinamik ve üretken belediyecilik anlayışıyla hizmet vermekteyiz. Genel Başkanımız Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey’in ifade ettiği gibi ‘Milliyetçi Hareket Partisi’nin belediyeleri üretken belediyecilik anlayışla hizmet vermektedir’ bugün üretken belediyecilik anlayışımızın yansımalarını hissettiğimiz Kastamonu Belediyemizde derneklerimizin üyelerine daha iyi şartlarda hizmet verebilmesi için temel atma törenini gerçekleştirdiğimiz dernekler binamızın hayırlı olmasını diliyorum. Umarım yakın bir süre içerisinde açılışını gerçekleştirmekte bizlere nasip olur. Huzurlarınızda bu projede emeği geçen başta Sayın Belediye Başkanımız olmak üzere birim amirlerimize ve belediye personelimize teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte de yapımı tamamlanan ve hemşehrilerimizin hizmetine sunacağımız projelerin açılışlarını bir bir gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

VİDİNLİOĞLU; "PROJELERİMİZDE OLMAYAN EK PROJELERİ DE BU DÖNEM İTİBARIYLA HAYATA GEÇİRDİK"



Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu ise sivil toplum kuruluşlarının önemini belirterek; “Biliyorsunuz daha önce eski belediye binamızda ağırlıklı olmak üzere derneklerimiz orada ikamet ediyorlardı. Fakat eski belediye binasının fonksiyon dışı kalması çok eski bir bina olması sebebiyle yıkılacağını seçim döneminde de söylemiştik. Dolayısıyla sonra derneklerimiz yer bulmada sıkıntı yaşadılar. Daha öncesinde de yine seçim döneminde bizlerden yer talepleri olmuştu. Biz de daha fonksiyonlu bir bina yapalım ve derneklerin ihtiyaçlarını giderelim istedik. Bu projenin temelinde bu düşünce yatıyor. Seminer ve proje odaları da olacak burada. İnşallah derneklerimize tahsis edeceğiz. Bugün temel atmadayız. Şöyle geriye dönüp baktığımda benzer şekilde temelini attığımız geçen yıl bir sürü yerimiz oldu. Garajların temelini attık, çok kısa bir sürede bitti. Yaşam alanlarının temelini attık, çok kısa bir sürede buralar tamamlanıyor. 25 yıldır şehrin gündeminde olan Kuzeykent İtfaiye Binası’nı başladık ve bitirdik. Yine aynı şekilde Huzurevini başladık ve bitirdik. Şehrin büyük ihtiyaçlarından bir tanesi Engelsiz Yaşam Merkezi’ydi bitirdik, çevre düzenlemesini yapıyoruz. Çok kısa zaman içerisinde bu projelerimizin açılışlarını yine kıymetli hazirunla birlikte yapacağız. Bugün özelde dernekler binasının temel atma töreni vesilesiyle bir araya geldik. En kısa sürede bitirmeyi düşünüyoruz. İnşallah önümüzdeki hafta söz verdiğimiz üzere Mehmet Akif Ersoy Mahallemizde kapalı pazar yerinin temelini atacağız. Hemen akabinde de Allah nasip ederse şehrin çok büyük ihtiyacı olan Kültür Evi’nin de projesi hazırlandı, onunda temelini atıp en kısa sürede bitirmeyi hedefliyoruz. Hemen hemen seçim beyannamemizde verdiğimiz sözlerin tamamını yerine getirmenin ötesinde gündemde olmayan, projelerimizde olmayan ek projeleri de bu dönem itibarıyla hayata geçirdik. Karaçomak Barajı Mesire alanı hiç gündemimizde yoktu. Aldık bitirdik çevre düzenlemesini tamamladık. Tefrişatını yapıyoruz en kısa sürede hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Millet Bahçesi bitme aşamasında. Zemindeki problemden dolayı bir süre gecikti ama Ağustos sonu itibarıyla bitmiş olur diye düşünüyorum. Verdiğimiz her sözü yerine getirmenin hem mutluluğu hem de gururu içerisindeyiz. Burada özellikle belediye personelimizin mesai arkadaşlarımın çok emeği var. Gecelerini gündüzlerine katarak çalışıyorlar” dedi.

"PROBLEM OLAN YERLERİN HEPSİNİ BİLİYORUZ"

Şehrin alt yapı sorunlarına ilişkin de konuşan Başkan Vidinlioğlu; “Ben Kastamonu’ya geldiğimde şehir 50 bin nüfusluydu. Bugün yaklaşık 130 bin. Alt yapı da ciddi eksiklikler var. Bu hemen sihirli değnekle dokunup düzeltilecek şeyler değil. Zamanla olacak işler. İnşallah bununla ilgili de çalışmalarımız çok yoğun şekilde devam ediyor. Kısa bir süre zarfında da müjdeyi vereceğiz. Önümüzdeki dönem itibariyle de şehrin alt yapısıyla ilgili çalışmalara da hız vereceğiz. En büyük gene eksikliklerden biri şehrin bazı noktalarında yollardaki bozukluk. Hem sosyal medyadan hem de Hilal Masa’ya olan müracaatlardan bunu anlıyorum. Geçen sene yaptığımız asfalt 100 kilometre. Bu senede aynı oranda bir asfalt çalışması yapıyoruz. Problem olan yerlerin hepsini biliyoruz. Peyder pey çözme gayreti içerisindeyiz. İnşallah en kısa zamanda onları da tamamlamış oluruz. Mehmet Akif Ersoy Mahallemize yaptığımız alt yapı yatırımı devasa boyutlarda. En son yağmur suyu drenajımız kaldı. Onu da tamamladığımızda bu mahallede elimizi değmediğimiz yer kalmayacak. Hiç alt yapısı olmayan bir yerimizdi mahallemiz. Yeni yerleşim yerleri çoktu. Orada büyük oranda çalışmaları tamamladık. Önümüzdeki süreçte de tüm hızıyla çalışmalarımız sürecek. Dernekler Binamız hayırlı uğurlu olsun. Temelini atıyoruz, 5-6 ay içerisinde bitime hazır hale getiririz Allah’ın izniyle. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

ÇAKIR;"ÇOK ACİL BİR HİZMET BİNASINA İHTİYAÇ VARDI"



Vali Avni Çakır ise derneklerin Valiliğin görev sahasındaki çok önemli iştigallerden bir tanesi olduğunu belirterek; “Sevgili Başkanımızın da bahsettiği gibi daha önceki dernekler binamız ciddi bir hizmeti karşılıyordu ama binanın ömrünü doldurmuş olması hasebiyle yıkılması söz konusu oldu. Bu anlamda da sivil toplum kuruluşlarımızın ciddi bir mağduriyeti oluştu. Ben de sürekli yer bulunma talepleriyle karşılaşıyorum. Bir kısmını geçici yerlerde konuşlandırdık. Bir kısmı home office çalışmalarını yürütüyor. Neticede Kastamonu’da da sivil toplumların derneklerde çok güçlü olduğunu düşündüğümüz zaman bu konudaki aciliyet çok üst seviyede. Çünkü tekrar söylüyorum ben görevim gereği kurum ve kuruluşları teftiş edip Türkiye’nin dört bir yanını dolaştığım için burada sayısal anlamda da faaliyet anlamında da STK’lar çok etkili. O yüzden çok acil bir hizmet binasına ihtiyaç vardı. Şehrimizin imkanları da belli. Kamudaki onlara tahsis edeceğimiz bina stokumuz da  çok fazla olmadığı için bu konuda birini memnun edip birini memnun etmemek de söz konusuydu. Tamamı olmasa da çok büyük bir kısmının sorunları bu hizmet binasıyla çözülmüş olacak. O yüzden çok isabetli ve güzel bir hizmet olmuş. İnşallah hep beraber STK’larımızla, Kastamonu insanımıza kuruluş amaçlarındaki faaliyet konularını en üst düzeyde hizmet noktasında el birliğiyle çalışmalarımızı devam ettiririz. Bu anlamda fiziki mekan çok önemli. Belediye Başkanımızın bu yatırımıyla da bu konudaki açık kapanmış oldu. Siyasiler, idare, belediye, STK’lar, basın hep birlikte bu güzel memleketin güzel insanlarına hep beraber hizmet etmeyi sürdürürüz. Başta Başkanımız olmak üzere projede emeği geçenleri tebrik ediyorum. Binamız inşallah kısa sürede faaliyete geçer ve hayırlı hizmetlere vesile olur” dedi.

Konuşmaların ardından kurban kesilip dua edildi. Dua sonrası ise protokol temelin atılması için birlikte butona bastı. 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum