Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu VHO’dan ‘kurban’ uyarıları
Kastamonu Veteriner Hekimler Odası (VHO) Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşlara kurbanlık konusunda dikkat edilecek konular hakkında uyarılarda bulundu.
Kastamonu'daki bu yoldan geçmek yürek ister!
Kastamonu'da yüzlerce kişinin kullandığı yolda kokudan geçilmiyor...
Boğmaca Vakalarına Karşı Aşı Tavsiyesi
KTÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Gökçe Gayretli Aydın: "Ne yazık ki aşı kararsızlığı ülkemizde de artmaya başladı. Bu yüzden bütün anne babaları bilimin ışığında aşılamaya tekrar davet etmek istiyorum"
DİKKAT!.. Acillere gitmeyin, çocuklarınızı da götürmeyin
Virüs kaynaklı hastalıklar arttı, vatandaş soluğu acil serviste aldı. Uzmanlardan ise uyarılar peş peşe geldi. Dikkat! Zorunlu olmadıkça acil kliniklere gidilmemeli özellikle de çocuklar buralara götürülmemeli...
Okullar açıldı, hastalıklar başladı
Nezle, grip, orta kulak iltihabı, sinüzit, bademcik iltihabı, bronşit ve zatürre… Hem sonbaharın gelmesi hem de okulların açılmasıyla artışa geçmesi beklenen hastalıklardan korunmanın yolu hijyene dikkat etmek ve bağışıklığı güçlendirmekten geçiyor.
Sardalyadan bulaşan ‘botulizm’ öldürdü
Fransa’nın Bordeaux kentindeki “Tchin Tchin” adlı restoranda, 4 - 10 Eylül arasında servis edilen ev yapımı sardalyalardan yiyen müşteriler arasındaki bir kadın hayatını kaybetti.
Canan Karatay açıkladı! İşte strese karşı doğal çözüm
Prof. Dr. Canan Karatay, insan sağlığının en büyük düşmanlarından olan stresle nasıl baş edileceğine dair önerilerde bulundu.
Fotofobi nedir? fotofobi nasıl geçer, tedavisi nedir?
Gün içinde ışıktan ve aydınlıktan rahatsız olan göz hassasiyeti bulunan vatandaşlar ışık hassasiyeti nasıl geçer diye araştırmaya başladı. Fotofobi olarak geçen bu rahatsızlık görüş konforunu etkiliyor. Peki, Fotofobi nedir, neden olur? Gözde ışık hassasiyeti nasıl geçer?
Hurmanın faydaları neler? İyi geldiği hastalıklar neler?
Dünyanın birçok yerinde yetişen hurma ağacının bir meyvesi olarak yetişen hurma, özellikle Ramazan ayında tercih ediliyor. Peki, faydaları saymakla bitmeyen bu hurmalardan hangileri en iyisi?
Dudaktan sürekli neden uçuk çıkar? Uçuk stresten mi çıkar?
İnsanların sürekli olarak yaşadığı oldukça rahatsız edici olabilen uçuk, viral bir enfeksiyondur. Vatandaşlar tekrarlayan uçuk nasıl geçer, neden çıkar ve uçuk bulaşıcı mı gibi soruların cevaplarına yanıt arıyor. İşte dudaktaki uçukla ilgili tüm merak edilenler haberimizde
Lenfosit (LYM) nedir? LYM yüksekliği veya düşüklüğü ne anlama gelir? Kaç olmalı?
Kan tetkiklerinde çıkan sonuçları merakla inceleyen biriyseniz "LYM" tabirine denk gelmiş olma ihtimalinizi hayli yüksek. Peki, LYM yüksekliği ya da düşüklüğü ne anlama geliyor? Siz de LYM hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olmak istiyorsanız yazımızın devamını okuyabilirsiniz.
Uzaylılar 'yanı başımızda' mı? (Bir NASA bilim insanı 'evet' diyor)
Kalın, asitli atmosferin altında, yüzeyi 475 derecelik sıcaklıkla kavrulan gezegen, Güneş Sistemi içerisinde dünya dışı yaşam bulmayı bekleyeceğiniz son yer olmalı.
Limon otu çayı nedir? neye iyi gelir?
Asya ve Güney Amerika mutfağında özellikle balık yemeklerinde yaygın olarak kullanılan limon otunun çayı da çok faydalıdır. Peki limon otu çayı nasıl yapılır? Limon otu çayı neye iyi gelir?
Bu hata zehir saçıyor! buzluktaki eti bu yöntemle hızlı ve sağlıklı şekilde çözdürün
Etleri saklama koşulları kadar buzluktan çıkınca hangi koşullarda çözündüğü de en önemli başlıklardan birisi. Eti çözdürürken yapılan hatalar ise ette bakteri üremesine neden oluyor. Peki eti en sağlıklı ve hızlı bir şekilde nasıl çözdürürüz? İşte detaylar
Tırnaklarda değişimlere dikkat! Hastalıkların belirtisi
Tehlikeli hastalıkların belirtileri insan vücudunda çeşitli şekillerde kendini belli ediyor. Bu belirtiler hastalıktan hastalığa farklılık gösteriyor. Önemli hastalıklarda belirtilerin erken fark edilmesi ise büyük önem taşıyor. Erken teşhis, demansın ilerlemesini geciktirmek için en iyi çözüm olarak görülüyor. Demans gibi hastalıkların ilk belirtisinin tırnakta görülen değişimler olduğu belirtiliyor.
Balık pulu hastalığı nedir, neden olur, Tedavisi var mı?
Balık pulu hastalığı (İktiyozis vulgaris), cildin sağlıklı yapısını etkileyen genetik bir durumdur. Bu hastalık, cildin kalınlaşması ve pulların oluşmasıyla kendini gösterir. Tedavi seçenekleri semptomların yönetimine odaklanırken, hastalıkla yaşamayı daha rahat hale getirebilir.
Serinlemek isterken gözlerinizden olmayın!
Özel Anadolu Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Barış Kömür uyardı.
Başucunda telefonla uyumanın tehlikesi! işte zararları
Hayatımızdaki yeri her geçen gün çoğalan telefonlarımızdan ayrılmak istemeyip yatağımıza kadar getiriyoruz. Uykuya dalmamızda bile eşlik eden telefonlarımız aslında bilmediğimiz zararları da beraberinde getiriyor. Peki, telefonla yatmak zararlı mı?
Uzmandan sıcak tavsiyeleri; Şapka takın, beyaz ve ince giyinin
Kastamonu Özel Anadolu Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Oğuzhan Sepetçigil, özellikle çocukların araç içerisinde bırakılmaması gerektiğini belirterek, sıcaklık havalara karşı şapka takıp, beyaz renkli ince kıyafetlerin giyilmesi gerektiğini söyledi.
Dondurmanın 6 önemli faydası!
Dondurma, özellikle bunaltıcı yaz sıcaklarında serinlemek için en çok tercih edilen tatlılar arasında yer alıyor.
Sigara bağımlıları dikkat: 3 günde ciğerleri tertemiz yapıyor! Vücutta toksin bırakmıyor
Vücudumuzun en önemli organlarından biri olan akciğer, kirli kanı yenileme görevi üstleniyor. İnsan sağlığı için büyük önem arz eden akciğerlerimize gözümüz gibi iyi bakmalıyız. Özellikle sigara kullanan kişilerin tercih edebileceği 3 malzemeli kür tarifi ile 3 günde akciğerlerinizi yeni doğmuş gibi yapabilirsiniz.
Havuz'a girecekler dikkat! O durum hastalıklara yol açıyor!
Yaz gelip havalar ısınınca pek çok insanın serinlemek için yüzme havuzlarını tercih ettiğini belirten Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Kliniği'nden Uzm. Dr. Müzalin Çiğdem Yıldırım,“Havuz temiz tutulmadığı takdirde birçok sağlık problemine yol açabilir.'' dedi.
Saygı ve rahmetle...
Türkiye’de ilk kadın veteriner hekim olan Sabire Aydemir'in vefatının yıl dönümü olmasından dolayı İnebolu Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay yazılı açıklama yayımladı.
Dikkat! Tehlikeli hastalığın ilk belirtisi
Tehlikeli hastalıkların belirtileri insan vücudunda çeşitli şekillerde kendini belli ediyor.
Kurban etine dikkat!
Kurban bayramı geldi çattı. Uzmanlar, vatandaşları kırmızı eti tüketirken ve saklarken dikkat etmeleri gereken hususlar konusunda sık sık uyarıyor.
Ücretsiz temizlik hizmeti başladı
Cide Belediyesi, günlük ev işlerini yapmakta zorlanan yaşlı, yalnız yaşayan ve engelli vatandaşların evlerine giderek temizlik hizmeti vermeye başladı.