Arama
Arama Sonuçları
Civelek, Bakan Yumaklı'dan Azdavay için 3 söz aldı!
Tarım ve Orman Bakanı hemşehrimiz İbrahim Yumaklı, Kastamonu programı çerçevesinde Azdavay ilçesini ziyaret etti. Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek ile birlikte halka hitap eden bakan Yumaklı Azdavay için Osman Nuri Civelek'e destek istedi. Bakan Yumaklı konuşmasında; 'Bir gözüm bir kulağım Azdavay'da olacak. Osman başkanım bugüne kadar yaptıkları yapacaklarının teminatıdır acayip de ısrarcı. Söylediği her şeyi yapacak bundan emin olun' dedi.
"Salıpazarı'nda Kestane Balı Paneli Gerçekleştirildi"
Salıpazarı'nda Kestane Balı Paneli Gerçekleştirildi"
Kastamonu OBM'de toplantı üstüne toplantı
Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü (OBM) Cumhuriyetin 100. yılında Kastamonu Sektör Hazırlık toplantılarını sürdürüyor. Kastamonu OBM aynı gün içinde 2 toplantıyı üst üste yaptı.
‘Kastamonu arıcılığı, her sezon aynı sorunları yaşıyor’
Ziraat Mühendisi Suat Musabeşeoğlu’ndan arıcılık sezonu açıklaması...
Kastamonu'daki arıcıların dikkatine! Bu uyarı size
Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından arıcılara son dakika uyarısı yapıldı. Yapılan uyarıda, Arılı Kovan Desteklemesi kapsamında kovan tespitlerinin başladığı ve 30 Ekim'e kadar tespitlerin yaptırılması gerektiğini duyurdu.
Tosyalı firmadan müthiş icat!
Elektrikli scooter'ı güneş enerjisi ile çalışır hale getirdi, pil ömrünü 8 yıl uzattı
Sıcaklar bal rekoltesini düşürdü
Aşırı sıcaklık ve iklim değişikliğinden dolayı son yıllarda bal rekoltesinde düşüş yaşanıyor.
Araç’ta 5 yıl önce yanan orman, küllerinden doğdu
Kastamonu'nun Araç ilçesinde 2018 yılında çıkan yangında zarar gören 251 hektarlık orman alanı yeniden yeşertildi.
Hipertermi nedir? ısı hastalığı nedir? belirtileri neler?
Son günlerde aşırı sıcaklar ile gündeme gelen Hipertermi, veya ısı hastalığı, anormal derecede yüksek bir vücut sıcaklığıdır. Genellikle sıcak, nemli havalarda çok fazla fiziksel aktivite yapmanın sonucunda meydana gelmektedir. Acil Servis Uzmanı, Prof. Dr. Ali Osman Yıldırım önemli açıklamalarda bulundu.
Arıcılardan, ormancılara teşekkür var
Cide’de geçimini arıcılık yapıp ürettiği bal satışıyla sağlayan Murat Acar, ‘gal arısı’ ile amansız mücadele eden ve sorunu çözmek için bir çok yöntem geliştiren Cide Orman İşletme Müdürlüğü'ne teşekkür etti.
Kastamonu’da Arıcılar için dev hibe desteği
​Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) Kastamonu İli 2023 yılı bütçesi Değer Zincirinin Gelişmesine Yönelik Bireysel Yatırımların Desteklenmesi Kümelenme Yatırım Ortaklığı (Bireysel Hibeler) kapsamında gerçekleştirilecek olan “Arıcılar İçin Yaşam Konteyneri Alımı" Hibe Sözleşmeleri İl Müdürlüğünde düzenlenen törenle imzalandı.
Bal ormanı sayısı 2 yılda 844’e çıkacak
Orman Genel Müdürlüğü, 2023 yılında 60, 2024 yılında ise 50 olmak üzere iki yıl içerisinde 110 yeni bal ormanı daha kurarak, bal ormanı sayısını 844’e çıkarmayı hedefliyor.
Arıcılara ‘şeker’ desteği
İnebolu ilçesinde arıcılık yapan 90 kişiye 27 ton besleme şekeri desteği yapıldı.
Arı üreticilerine 22 tonluk besleme şeker desteği
Tarım ve Orman Bakanlığı desteği tarafından Kastamonu’nun Tosya ilçesinde 70 arıcıya toplam 22 tonluk besleme şekeri desteği sağlandı.
Afet bölgesine bin 200 kavanoz bal gönderildi
Kastamonu Arı Yetiştiricileri Birliği, depremzedeleri unutmadı ve deprem bölgesine bal yardımı yaptı.
Yüksek hava sıcaklığı arıcılığı ve bal üretimini olumsuz etkiliyor
Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyretmesi arıcılığı ve bal üretimini olumsuz etkiliyor. Yüksek hava sıcaklıklarından dolayı arıların kış uykusu olarak da bilinen kış salkımına geçememesi sonucu kolonilerde ölümler meydana gelirken bal rekoltesinde de düşüş yaşanması bekleniyor.
Arıcılar Birliği Başkanı Başar’dan kış uyarıları
Kastamonu Arıcılar Birliği Başkanı Cem Başar, kış mevsimi öncesinde arıcıların ve bal tüketicilerinin yapmaları gerekenler konusunda uyarılarda bulundu. Başar kovandaki kış besinlerine ve arılar üzerindeki hastalıklara dikkat edilmesi gerektiğini dile getirdi. Birlik Başkanı Cem Başar, Kastamonu’da kolonilerin hastalık yönünden muayenelerini yapmaları, bunlara karşı etkin ve doğru ilaçları, doğru zamanda, özellikle ruhsatlı ilaçları kullanmaları konusunda tavsiyelerde bulundu.
“2023’te 80 ton bal üretebiliriz”
Tosya’da düzenlenen toplantıda konuşan Kastamonu Arıcılar Birliği Başkanı Cem Başar, Tosya’da doğru çalışma ile 2023 yılında 70-80 ton arasında bal üretimi yapılabileceğini söyledi. Başar açıklamasında; “İnanır ve bu işi daha profesyonel yaparsak doğru zamanda arılarımızın bakımları ile ilgilenirsek ve vatandaşlarımızı arıcılığa teşvik edersek yılda 70-80 ton bal üretimi gerçekleştirebiliriz” ifadelerine yer verdi.
‘Aracılardan değil, arıcılardan alın’
Kastamonu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cem Başar, piyasadaki sahte ballara karşı uyarılarda bulundu. Başar, en çok sahteciliği yapılan ürünün bal olduğuna dikkat çekerek; “Balı aracılardan değil arıcılardan alın” dedi.
Engelsiz Yaşam Merkezi de desteğin içerisinde
“Kastamonu Engelsiz Yaşam Merkezi”, “İnebolu’da İşleyen Eller Projesi” ve “Gençler Kazansın İşsizlik Kalmasın” projesi SOGEP desteği alacak.
Arıcılara 32 tonluk şeker desteği
Kastamonu’nun İnebolu ve Doğanyurt ilçesinde arıcılık yapan 160 kişiye 32 ton besleme şekeri dağıtıldı.
Tosya'da arıcılara besleme şekeri dağıtıldı
Kastamonu'nun Tosya ilçesinde torba fiyatı 800 TL olan arı besleme şekeri, arı yetiştiricilerine yüzde 50 hibeli dağıtıldı.
‘Havama, suyuma dokunma!’
İnebolu’da Ece Mermer Tur. San. Ve Tic. Ltd. Şti. tarafından Aktaş Köyü mevkiine yapılması planlanan ve çevresel etki değerlendirme (ÇED) süreci başlatılan mermer ocağı için firma yetkilileri halkın katılımı toplantısı yapmak istedi. Vatandaşlar ÇED toplantısına karşı çıkarak firma yetkililerine tepki gösterdi ve sunum yapmalarına izin vermedi.
Arıcılara şeker takviyesi
Kastamonu Arı Yetiştiricileri Birliği, Bozkurt’taki arıcıların ihtiyacı olan besleme şekerini yarı fiyatına ilçeye getirerek arıcılara teslim etti.
Arıcılara yeni başkan
Kastamonu Arı Yetiştiricileri Birliği’nin genel kurulu yapıldı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü salonunda gerçekleştirilen genel kurulda birliğin başkanlığına Cem Başar seçildi.
İnebolu Çevre Platformu Kuruldu
İnebolu Çevre Platformu kurularak, ilk toplantısını gerçekleştirdi.
CHP, Erbilgin'le devam...
Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu İl Başkanlığı kongre gerçekleştirdi. Kongreye tek liste olarak giren CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, tekrar başkan seçildi.