Arama
Arama Sonuçları
Hanönü yeniden TBMM gündeminde!
Kastamonu'daki madenler Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya'nın yeniden gündeminde.
Civelek; 'Verdiğimiz emeklerin uzun yıllar meyvesi yenecek...'
Azdavay Belediyesi tarafından duyurusu yapılan 1 tır doğal gaz borusunun ilçeye getirilmesinin ardından önceki dönem Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek açıklamalarda bulundu.
Aslan payı ulaştırma ve haberleşmeye
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) toplantı salonunda Kastamonu İl Koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Kastamonu'daki projelerin toplam tutarının 103 milyar 187 milyon 688 bin 976 TL olduğu açıklandı. 30 adet projeye ayrılan 2.3 milyar TL ödenekle aslan payı 'Ulaştırma Haberleşme' sektörüne ayrıldı.
Acı tesadüf; aynı gün vefat etti
Evde oynarken devrilen komodinin altında kalan 15 aylık Vedat Ayaz Şamlı ile bir süredir yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları bulunan dedesi Ahmet Yörük aynı gün vefat etti.
Dallı; "Bu ruh, Türk milletinin hayat kaynağıdır"
Kastamonu Valisi Meftun Dallı, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Kastamonu’da fakir uyuyan, zengin uyanacak!
Yastık altına yeni rekor geldi.
Madende büyük felaket!.. Toprak altında kaldılar
Erzincan'da altın madeni bulunan noktada felaket meydana geldi. Bölgede toprak kayması yaşanırken çekilen görüntüler dağın adeta yıkıldığını gözler önüne serdi.
Siyaseti Kastamonu üzerinden yaptı!
AK Parti’nin 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi için Çankırı’nın ilçelerden ve beldelerden aday gösterdiği belediye başkan adaylarını açıklandı.
"Belediyeleri yeniden milli görüşle tanıştıracağız"
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 14 Mayıs seçimlerinde en yüksek oy aldığı ilçe Tosya'yı ziyaret etti. Tosya'da miting düzenleyen Erbakan; "Milli Görüş Belediyeciliği, yolsuzluğun, hırsızlığın, rüşvetin olmadığı bir belediyecilik anlayışı demektir. Milli görüş belediyeciliği demek belediyenin giriş kapısına 'Rüşvet alan da veren de melundur' tabelasını asmak demektir. Yeniden belediyeleri, milli görüş ile tanıştıracağız, Tosya'yı milli görüş ile tanıştıracağız" ifadelerine yer verdi.
Ağlı'nın armutları Masterchef'e damga vurdu
MasterChef Türkiye All Star'da mücadele hız kesmeden devam ediyor. TV8 ekranlarında yayınlanan MasterChef 2023 All Star son bölümde dokunulmazlık oyununda Kastamonu'nun Ağlı ilçesinden, özel olarak toplanan ve yarışma için özel olarak gönderilen çördük (yaban armudu), ana yemek ürünü oldu.
Etin tadı unutuldu! “50 gramdan fazla alan yok”
Kırmızı et fiyatlarına her gün zam geliyor. Etin kilosu 350 lira olmasıyla birlikte Kastamonu’da işletmeler her gün zam bekler oldu.
Başkan Civelek'ten dikkat çeken paylaşım: "Tüm engellemelere rağmen..."
Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Başkan Civelek açıklamasında; "Tüm engellemelere rağmen proje tamamlanacaktır" dedi.
"Fikir ve önerileri, bizim için yol gösterici"
Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil ilçenin önde gelen büyüklerinden esnaf Abdulmuttalip Çalışkan, Hasan Aydın VE İsmail Sirke ile bir araya geldi. Başkan Kavaklıgil ilçede yapımı devam eden projelerle ilgili onların fikir ve önerilerini dinledi. Başkan Kavaklıgil; "Kendilerinin eşsiz fikir ve önerilerini dinlemek bizler için oldukça önemli ve yol gösterici" dedi.
‘Kastamonu arıcılığı, her sezon aynı sorunları yaşıyor’
Ziraat Mühendisi Suat Musabeşeoğlu’ndan arıcılık sezonu açıklaması...
"Eczacılar, artan maliyetlerin yükü altında eziliyor"
Türk Eczacıları Birliği 26. Bölge Kastamonu Eczacı Odası, Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Kastamonu Eczacı Odası binasında yapılan Genel Kurul'da konuşan Kastamonu Eczacı Odası Başkanı Şule Tüfekci; " Biz eczacılar da aşırı enflasyonist ortamda artan maliyetlerin yükü altında eziliyoruz. Kamuda ve hastanelerde çalışan meslektaşlarımızın özlük hakları ve çalışma koşulları iyileştirilmeli; Kamuda, hastanede eşdeğer sağlık hizmeti üreten meslektaşlarımıza yönelik adaletsizlikler giderilmelidir. Eczacılık ortak paydasında birlik ve beraberliğimizi güçlendirdiğimiz yarınlara hep birlikte ulaşmak umuduyla" ifadelerine yer verdi.
Depremzede ilimizde, feci kaza: 5 ölü, 2'si ağır 25 yaralı var
Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde freni boşalan kamyon cenaze namazı kılanların arasına daldı. Kahramanmaraş Valisi, kazada 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 2'si ağır 25 kişinin de yaralı olduğunu açıkladı.
İnsanlara yedireceklerdi! Eşek ve at kasaplarına gözaltı
Adana’da Yüreğir Zabıta ekipleri 12 kesilmiş eşek ile, kesilmeyi bekleyen 2 eşek ve 6 at ele geçirdi. Eşekleri kesen 2 kişi gözaltına alınırken, kesilen eşeklerin etleri imha edildi. Kesilmekten kurtarılan at ve eşekler ise barınağa teslim edildi. Kesim yerinde de çok miktarda kemik olduğu görüldü.
Emekliye 29 Ekim ikramiyesi(mi?)
Emekliye 5 bin liralık 29 Ekim ikramiyesi verileceği belirtildi.
Ölen polisin bahçesinde ‘bomba’ aranıyor!
Tosya'da 2 ay önce hayatını kaybeden emekli bir polis memurunun yıllar önce evinin bahçesine el bombası gömdüğü iddiası polis ekiplerini harekete geçirdi.
Merkez Bankası Kur Korumalı Mevduat’tan elini çekti!
Merkez Bankası Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesapları için yeni bir hamle yaparak tüm teşvik düzenlemelerini geri çekti. Vatandaşları Türk Lirası’na yönlendirmek isteyen bankanın yaptığı bu hamle ile ilk etapta yüzde 30’un altına gelen mevduat ve etkileşimli olarak kredi faizler oranlarının yukarı taşıması bekleniyor. Piyasada faizin ciddi bir alternatif olduğu döneme girildiği belirtilirken, borsaya bir miktar destek gelebileceği de kaydedildi.
Dünya bankası duyurdu, Türkiye altın talebini ikiye katladı!
Türkiye, 2020 yılından bu yana külçe ve sikke talebi, 2010-2020 dönemindeki talebi ikiye katladı. Dünya Bankası özellikle bu yılın ikinci çeyreğinde talep patlaması yaşanan Türkiye’nin küresel altın akışını etkilediğini bildirdi.
Meteoroloji yayımladı! Kastamonu normale dönüyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün temmuz ayı kuraklık analizi ve yağış raporunda, Türkiye'nin büyük bölümü için 'şiddetli kuraklık' uyarısı yapıldı. Haritaya göre, temmuz ayı yağışları Karadeniz dışındaki tüm bölgelerde normaline göre azaldı. Düzce ve Zonguldak'ta son 63 yılın en yüksek temmuz ayı yağışı kaydedildi. Peki, aşırı sıcaklar devam edecek mi, ne zaman sona erecek? Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklarla ilgili de heyecanlandıran bir paylaşım geldi.
Tırnaklarda değişimlere dikkat! Hastalıkların belirtisi
Tehlikeli hastalıkların belirtileri insan vücudunda çeşitli şekillerde kendini belli ediyor. Bu belirtiler hastalıktan hastalığa farklılık gösteriyor. Önemli hastalıklarda belirtilerin erken fark edilmesi ise büyük önem taşıyor. Erken teşhis, demansın ilerlemesini geciktirmek için en iyi çözüm olarak görülüyor. Demans gibi hastalıkların ilk belirtisinin tırnakta görülen değişimler olduğu belirtiliyor.
Altından her zaman kar edersiniz
Kısa vadede anlık iniş çıkışlar olabilir. Uzun vadede bekletme imkanınız varsa altından her zaman kar edersiniz.
Araba alırken iki kere düşündüren detay!
Sıfır kilometre araçlardaki fahiş fiyatlara karşı çıkarılan yeni yönetmelik sonrasında stoklardaki binlerce sıfır otomobil, sahipleri tarafından zarar etme endişesiyle satışa çıkarılmaya başlandı. Ancak sektör temsilcileri, 3-6 ay, hatta 1 yıl boyunca stoklanıp bekletilen otomobilleri alacak tüketicilerin oldukça dikkat etmesi gerektiğini vurguluyor. İşte satış için bekletilen sıfır otomobillerdeki tehlike…
"İlk kazma vuruldu"
Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, Kuru Çay'da kot düzenleme, tretuvar yapımı, korkuluk ve aydınlatma projesi için ilk kazmanın vurulduğunu açıkladı. Kuru Çay'ın sağından ve solundan 700'er metrelik duvar örülecek. Öte yandan proje çerçevesinde tretuvar, korkuluk ve aydınlatmalar da yapılacak.
Üreticiler buğdayda tüccarın insafına kaldı
Türkiye buğday rekoltesinde rekora koşuyor, ancak TMO çiftçinin talebini karşılamakta zorlanınca üretici tüccarın eline düştü.
İnternetten ‘mentol topları’ alan alana! ölüme davetiye
Aslında 2020 yılından bu yana kanunen yasak olan "mentollü sigara satışı" son dönemde yaygınlaşan ve sigara filtrelerine eklenen aroma kapsülleri ile delinerek internet sitelerinde pazarlanıyor.