Dallı; "Bu ruh, Türk milletinin hayat kaynağıdır";

Dallı; "Bu ruh, Türk milletinin hayat kaynağıdır"

Kastamonu Valisi Meftun Dallı, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı....

Vali Dallı mesajında; " Bu yolda canlarını vermekten geri durmayan şehit ve gazilerimiz Türk’ün esaret altında yaşayamayacağını bir kez daha göstermişlerdir. Çanakkale’de en açık  şekilde kendini gösteren bu bağımsızlık ruhu Milli Mücadele’nin de ateşini yakmıştır. 18 Mart 1915’te yeniden hayat bulan bu ruh, Türk milletinin hem bugününe hem de yarınına hayat kaynağı olacaktır" dedi.

"ŞEHİT VE GAZİLERİMİZ, TÜRK’ÜN ESARET ALTINDA YAŞAYAMAYACAĞINI BİR KEZ DAHA GÖSTERMİŞLERDİR"

Vali Meftun Dallı, Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıl Dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi;  "Türk tarihinin dönüm noktası olan Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü kutluyor, vatanımız için canlarını seve seve feda eden kahraman şehitlerimizi rahmet ve şükranla yad ediyorum.Çanakkale Zaferi, Türk milletinin tüm dünyaya karşı vermiş olduğu mücadelenin ve vatan müdafaasının eşsiz bir numunesidir. Bu yolda canlarını vermekten geri durmayan şehit ve gazilerimiz Türk’ün esaret altında yaşayamayacağını bir kez daha göstermişlerdir. Milli birlik ve beraberlik ruhuyla hareket eden milletimiz, en zor zamanlarda bile düşmana karşı dimdik ayakta durmuş, millet olma bilincinin en güzel örneğini sergilemiştir. Kahraman şehitlerimiz, şanlı gazilerimiz Çanakkale Zaferi ile tarihimize destan ,geleceğimize güven vermişlerdir. Çanakkale’de en açık  şekilde kendini gösteren bu bağımsızlık ruhu Milli Mücadele’nin de ateşini yakmıştır. Kurtuluş Savaşı’nın özünü oluşturan Çanakkale Zaferi, yeni Türk devletinin kurulmasına da vesile olmuştur. Çanakkale ve Kurtuluş Savaşları’nda verdiği olağanüstü mücadelelerle şiirlere ve türkülere konu olan Kastamonulu kahramanlarımızı da rahmet, minnet ve şükranla yad etmek isterim. İnancımız ve duamız odur ki 18 Mart 1915’te yeniden hayat bulan  bu ruh, Türk milletinin hem bugününe hem de yarınına hayat kaynağı olacaktır. Bu duygularla, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere 'Şan, şeref, tarih bizim, bizim Çanakkale' şiarıyla  şehit olan kahramanlarımıza  ve ahirete irtihal eden gazilerimize rahmet diliyorum. Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü kutlarken Türkiye Yüzyılı’nda ülkemizin ve milletimizin daha birçok alanda zaferden zafere koşmasını diliyorum."

Kaynak: Kastamonu Açıksöz Gazetesi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum