Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu Kent Müzesi Bilim Günü etkinlikleri bilim şölenine dönüştü
Kastamonu kimliği her yönüyle korunmak zorunda…
Kastamonu Üniversitesi 18 yaşında!
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) tarafından 2023 yılında ataması ve yükseltilmesi yapılan akademisyenler ile akademik hayatlarında başarılı çalışmalar icra ederek ödül almaya hak kazanan akademisyenler için "2023 Yılı Akademik Cübbe Giyme ve Akademik Başarı, Teşvik ve Ödül Töreni" düzenlendi.
Kastamonu Üniversitesi'nden Arnavutluk ile iş birliği
Kastamonu Üniversitesi ile Arnavutluk'ta bulunan Luigj Gurakuqi Üniversitesi arasında fen ve sosyal bilimler ile eğitim ve turizm alanlarında ortak araştırma projeleri, öğrenci değişim programları ve akademik konuları kapsayan iş birliği protokolü imzalandı.  
Kastamonu Belediyesi için çok konuşulacak yeni seçenek!
“Halkımız oy karşılığı iş vaatlerine itibar etmemelidir”
AK Parti Milletvekili Uluay, yeniden doğdu
AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, Kastamonu siyasetine yeni pencereler açmaya devam ediyor. Kamuoyunun pek de alışık olmadığı açıklamalarla 'Milletvekili' kavramını sil baştan yazan AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, son olarak da Milletvekili Adayı gösterilmesinin ardından Nisan ayı itibariyle gerçekleştirdiği çalışmaları 120 maddede özetleyerek kamuoyuna açıkladı.
Bağcılar’da ‘Hz Pir’ esintisi
Kastamonu’nun evliyalarından olan Şeyh Şaban-ı Veli Hazretleri Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği bir etkinlikle hem anıldı hem de davetlilere anlatıldı.
Kastamonu Üniversitesi öğrencisi hayatını kaybetti
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Ahmet Hamdi Topal, vefat eden öğrencileri için üzüntü içerisinde olduklarını belirtti.
Rektörün protokol fotoğrafına ‘aristokratik fanus’ benzetmesi
Saadet Partisi İl Başkanı Yalçın, Rektör Topal ev sahipliğindeki toplantıyı eleştirdi
Kastamonu Üniversitesi Beştepe'de
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, öğretim üyeleri ve öğrencilerden oluşan heyetle birlikte Yükseköğretim Kurulu 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katılım sağladı.
Kastamonu OBM'de toplantı üstüne toplantı
Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü (OBM) Cumhuriyetin 100. yılında Kastamonu Sektör Hazırlık toplantılarını sürdürüyor. Kastamonu OBM aynı gün içinde 2 toplantıyı üst üste yaptı.
Dünyanın en etkili bilim insanları listesine, Kastamonu imzası
Kastamonu Üniversitesi öğretim üyeleri, ABD’nin Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer alarak, önemli bir başarıya imza attı.
Kastamonu'nun 2 ilçesinde ilk kez tespit edilecek
Ormancılık ve Tabiat Turizmi alanında ihtisaslaşan Üniversitemiz, bu alanda hazırlanan projelerine bir yenisi daha ekledi. Desteklenen proje ile Kastamonu ili özelinde farklı iklim bölgelerinde yer alan atmosferik polen ve sporların incelenmesi, alerji hastaların yaşam kalitesine etkilerinin tespit edilmesi amaçlanıyor. Bu çalışma ile İnebolu ve Tosya ilçelerinin atmosferik polen ve sporları ilk kez tespit edilmiş olacak.
Üniversite personeline ‘afet’ eğitimi verildi
Kastamonu Üniversitesi’ndeki akademik ve idari personele, afetlere müdahale konusunda teorik ve uygulamalı eğitim verildi.
KÜ akademisyenleri ihtisas alanında tecrübelerini artırıyor
“Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisas Odağında Bildiri ve Makalelerin Niteliğinin Artırılması” projesi kapsamında akademisyenlere eğitim verildi.
KÜ Akademisyeninin projesine, TÜBİTAK'tan destek
Kastamonu Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı Öğr. Gör. Dr. Şeydanur Kaya’nın “Modifiye Edilmiş Bir Boyutlu Yarıiletken Nanoyapılar Temelli Yeni Nesil Perovskit Güneş Hücreleri” adlı 2219 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Projesi Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenmeye hak kazandı.
Büyük Aile Platformu, LGBT propagandasına karşı buluştu
Büyük Aile Platformu, "Çocuklarımız çizgi-filmlerde çocuk kitaplarında LGBT propagandasına maruz kalmasın" sloganlıyla toplanan kalabalık LGBT karşıtı Saraçhane'de buluştu.
81 ilde “Aile Çalıştayı” düzenleniyor
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ailenin korunması, güçlendirilmesi ve sosyal refahının artırılması yönünde 81 İl Müdürlüğünün koordinasyonunda “Aile Çalıştayı” düzenliyor.
Kastamonu Üniversitesi'nden TÜBİTAK projelerine destek
Kastamonu Üniversitesi TTO tarafından düzenlenen "Projelerinizi Birlikte Yazıyoruz" programı kapsamında, başvuru öncesi gölge panellerle projeler değerlendiriyor ve güçleniyor.
Tabiat Turizmi Çalıştayı start verdi: 3 gün sürecek...
Kastamonu Üniversitesi’nde “Batı Karadeniz Tabiat Turizmi Uygulama Eylem Planı Çalıştayı” devam ediyor.
iş kazaları ve meslek hastalıklarına dikkat çekildi
Kastamonu Üniversitesi personeline “Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi” verildi
Kayıp akademisyen köyde bulundu
Edirne’nin Keşan ilçesinde çarşamba günü evinden ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamayan öğretim görevlisi Gökcan Tazeler (37), Çanakkale’nin Gelibolu ilçesine bağlı Kocaçeşme köyünde bulundu.
Suriyelilerle ilgili haberlerin izleyiciye etkisi araştırıldı: 'Kutuplaşma yok'
Yaşar Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gizem Melek’in TÜBİTAK 3501 Kariyer Geliştirme Programı çerçevesinde desteklenen, “Suriyeli sığınmacılara ilişkin haberler, ağ gündem belirleme, yönelim ihtiyacı ve kamuoyu: Türkiye’den bulgular” adlı projesinin sonuçları paylaşıldı.
İnebolu Orman İşletmesi’nin kestane çalışmaları Aydın’da yankı buldu
İnebolu Orman İşletme Müdürlüğü tarafından başlatılan kestane ormanlarının rehabilitasyonu ve bu yıl baş gösteren kestane gal arısıyla yaptığı mücadele çalışmaları Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nden (ADÜ) yankı buldu.
Yüksel Aydın: ‘Senin feriştahının çapı yetmez’ [VİDEO HABER]
MHP MYK Üyesi Yüksel Aydın, CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin’in kendisine yönelik sözlerine cevap verdi.