Arama
Arama Sonuçları
Tuz Ekspresi, Kastamonu’nun komşusunda yola çıkıyor
Batı Karadeniz’in gözbebeği Kastamonu’nun komşusu olan Çankırı’nın tarihi ve kültürel güzelliklerinin yerli ve yabancı ziyaretçilere tanıtılması amacıyla başlatılacak Turistik Tuz Ekspresi, 18 Mayıs’ta ilk seferine çıkıyor.
Ramazan Bayramı tatili 9 gün olacak mı?
Ramazan Bayramı öncesi turizmcilerden hükümete tatil çağrısı geldi. Bu yıl kararın erken açıklanmasını isteyen turizmciler, tatil süresinin 9 güne çıkarılmasını talep etti. Gözler ise hükümetin vereceği kararda.
"Pınarbaşı için geceyi gündüze katmaya devam"
TÜRSAB Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Ankara Bölge Acenteleri İNFO grubu Pınarbaşı'nı ziyaret etti.
"Kastamonu turizmde bir hazine"
Kastamonu Turizm Birliği, Bursa Kastamonu Dernekler Federasyonu ile ortak çalışma yaparak İlimizin doğa, tarih ve kültürel unsurlarını Bursa merkezli acente ve tur operatörlerine tanıttı. Toplantıya katılan 27. Dönem AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, 2 yıl kadar Kastamonu İl Koordinatörlüğü yaptığını ve Kastamonu’nun turizm konusunda bir hazine olduğunu söyledi.
KASTOD’tan ‘istişare’ turu
Kastamonu Turizm ve Otelciler Derneği (KASTOD) Başkanı Hüsnü Gül ve yönetim kurulu üyeleri, 2023 sezonu hazırlıklarına ve ziyaretlerine hızla devam ediyor.
Karavan adına dev zirve
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından organize edilen Karavan Turizmi Zirvesi, KUZKA konferans salonunda gerçekleştirildi.
Ziyaretçiler hayran kalıyor
“Dünyanın en derin ikinci kanyonu” olarak gösterilen Valla Kanyonu, bir ucundan diğer ucuna 3 kilometre uzunluğundaki ahşap platformla geçilen Horma Kanyonu, Ilıca Şelalesi ve dünyanın en büyük dördüncü mağarası olarak gösterilen Ilgarini Mağarası’nın bulunduğu Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesi, harika doğası ile her yıl artan sayıda turisti çekmeye devam ediyor.
300 bin kişi ziyaret edecek
Kastamonu’nun Azdavay ilçesindeki Çatak Kanyonu’nda 450 metre yükseklikte kurulan cam teras, ziyaretçilerine yazın renkleriyle bezenen doğanın güzelliğini seyretme imkânı sunuyor. Şu anda Türkiye’de hiç örneği olmayan Çatak Kanyonu’nda kanyon içerisinde kaya üzerine 2 kilometre uzunluğunda C şeklinde yapılacak kaya yolu ile 3 bin nüfuslu ilçenin 300 bin turisti ağırlaması bekleniyor.
Seyahat acentelerini ağırladık
Zengin mutfak kültürü ve yöresel ürün çeşitliliğiyle gastronomi kenti olmayı hedefleyen Kastamonu, düzenlenen “Kastamonu Gastronomi Tanıştırma Turu” çerçevesinde gastronomi odaklı ulusal seyahat acentelerini ağırladı.
Turizmde, mutfağımızla dikkat çekeceğiz!
Ulusal seyahat acentelerine yönelik Kastamonu’nun gastronomi kültürünün ve unsurlarının tanıtılması amacıyla düzenlenen “Kastamonu Gastronomi Tanıştırma Turu” etkinliği başladı. Etkinlikte ünlü şefler tarafından hazırlanan Kastamonu’nun yöresel lezzetleri gastronomi acentelerinden tam not aldı.
TÜRSAB üyelerinden Kastamonu mutfağına tam not
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Gastronomi Turizmi İhtisas Başkanı Ömer Kartın’ın başkanlığındaki heyet, UNESCO Gastronomi Yenilikçi Şehirler Ağına adaylık çalışmalarını sürdüren Kastamonu mutfağında incelemelerde bulundu.
Seyahat acenteleri at çiftliklerine hayran kaldı
2022 Yılı Kastamonu Turizm Tanıtma Faaliyetleri kapsamında düzenlenen Kastamonu Tanıştırma Turu’na katılan seyahat acenteleri, doğa turizmiyle öne çıkan Daday ilçesindeki doğal yaşam çiftliklerine hayran kaldı.
TÜRSAB’tan Kastamonu’ya ‘gastronomi’ çıkarması
Türkiye Seyahat Acenteler Birliği (TÜRSAB) Gastronomi İhtisas Başkanlığı heyeti, 6-7 Mart 2022 tarihleri arasında Kastamonu’da inceleme ziyaretlerinde bulunacak.
"Gelecek ve turizm konsepti Kastamonu'nun lehine"
25. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat (EMİTT) Fuarında ilimizin temsili ve gerçekleştirilecek etkinlikler ile Kastamonu 2022 Turizm Eylem Planı konularının görüşüldüğü Emitt Fuarı Katılımı, Turizm Eylem Planı Toplantısı AFAD Toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Tarihi istiklal yolu ve kampüs dijital müzesi geliyor
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Proje Başvuruları kapsamında kabul edilen ve proje yürütücülüğünü Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Muharrem Avcı’nın yaptığı “Tarihi İstiklal Yolu ve Kampüs Dijital Müzesi” paydaş ve proje yürütücüleri toplantısı Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
Firmalarımız, Travel Turkey İzmir'e katılacak
Sektörün önde gelen temsilcilerini 15. kez bir araya getirecek olan Türkiye’nin en büyük turizm platformu Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi'ne Kastamonu'dan da katılım sağlanacak
Mahmut Bey Camii UNESCO'ya aday gösterilecek
2018 yılında Dünya Mirası Geçici Listesine dahil edilen Merkeze bağlı Kasaba Köyü Mahmutbey Camisi'nin Kültür ve Turizm Bakanlığınca UNESCO Dünya Mirası Listesine aday gösterilmesi kapsamında odak grup toplantısı düzenlendi