"Kastamonu turizmde bir hazine";

"Kastamonu turizmde bir hazine"

Kastamonu Turizm Birliği, Bursa Kastamonu Dernekler Federasyonu ile ortak çalışma yaparak İlimizin doğa, tarih ve kültürel unsurlarını Bursa merkezli acente ve tur operatörlerine tanıttı. Toplantıya katılan 27. Dönem AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, 2 yıl kadar Kastamonu İl Koordinatörlüğü yaptığını ve Kastamonu’nun turizm konusunda bir hazine olduğunu söyledi....

Mayıs ayında Kastamonu Valisi Avni Çakır’ın bu yıl tanıtım yılı açıklamasının ardından Orta Doğu ülkelerinden  başlayan turlar devam ediyor. Bu kapsamda bir taraftan içerikler hazırlanırken bir taraftan ülkemizin en büyük ve etkili acenteleri ile ikili görüşmelere hız verildi. Bu kapsamda 39 kişiden oluşan Bursa merkezli turizm profesyonellerine, Bursa Berussa Otelde Kasterfed tarafından verilen yemeğin ardından Birlik Encümen Üyeleri Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, Özel Sektör Temsilcisi Cem Dilimel ve Birlik Müdürü Tuncay Sönmezışık tarafından bir sunum gerçekleştirildi.


ORMAN VARLIĞININ KIRSAL TURİZM İÇİN POTANSİYELİ ELE ALINDI

Sunumun ilk bölümünde İlimizin öncelikli sektörleri, ulaşılabilirliği ve turizm altyapısı ele alındı. Bu kapsamda mevcut orman varlığımızın kırsal turizm için ne denli potansiyel olduğu ele alındı. Ayrıca 2013 yılında açılan havaalanı, 2016 yılında tamamlanan Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli ve yol standartlarının duble yollarla yükseldiği ve çalışmaların birçok bölgede devam ettiği vurgulandı.

Turizm altyapısı olarak şehir merkezinde sokak sağlıklaştırmaları,fonksiyon kazandırılan tarihi konaklar, büyük otel yatırımları, Ilgaz Kış Turizm Merkezlerinde yeni yatırımlar, Daday bölgesinde doğal yaşam ve at çiftlikleri, Azdavay-Pınarbaşı Kanyonlar ve doğal yaşam alanlarında yapılan yeni yatırımlar, sahil bölgelerimizde başlayan yeni otel yatırımları ve plaj çalışmaları, Tosya ve Taşköprü gibi büyük ilçelerimizin, yapılan festivallerle turizm konusunda sürdürdükleri etkileşim, ayrıca milli parkların daha çok bilinir olması yolunda yapılan çalışmalar anlatıldı.

Toplantıya 27. Dönem Bursa Milletvekili ve Kastamonu İl Koordinatörü Mustafa Esgin, Tursab Genel Başkan Yardımcısı ve Turizm Konseyi Başkanı Hasan Eker, Bursa Kasderfed Genel Başkanı İsmail Tiftik, Genel Başkan Yardımcısı ve Tursab Güney Marmara Başkan Yardımcısı Erol Bodur, Turizm Komitesi Başkanı Ümit Gürel, Hürriyet Gazetesi Seyahat Yazarı Uğur Çelikkol, çok sayıda incoming ve kültür turizminde faaliyet gösteren acente ve tur operatörü  katıldı.


ESGİN; " KASTAMONU, TURİZM KONUSUNDA BİR HAZİNE"

Toplantıya katılan 27. Dönem AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, 2 yıl kadar Kastamonu İl Koordinatörlüğü yaptığını ve Kastamonu’nun turizm konusunda bir hazine olduğunu söyledi. Bursa’da böyle bir organizasyonun yapılmasını çok doğru bulduğunu, bu görüşmelerin iki il arasında ilişkileri artıracağını söyledi. 

Toplantının düzenlenmesinde özveri gösteren Bursa Kastamonu Dernekler Federasyonu Başkanı İsmail Tiftik ve Erol Bodur’a, Birlik Encümeni tarafından yapılan teşekkürün ardından toplantı sona erdi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum