Arama
Arama Sonuçları
Batı Karadeniz’i Keşfet! Turizm Geliştirme Programı başlıyor...
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerine yönelik 2024 yılı Batı Karadeniz’i Keşfet Alternatif Destek Programı ilan etti. Program kapsamında bölgeye gerçekleştirilecek turlara 3 milyon lira destek sağlanacak.
Kastamonu’da işsizlik yok mu?
İşsizlik oranı en yüksek bölge yüzde 17,2 ile TRB2 (Van, Muş, Bitlis, Hakkari) iken, işsizlik oranı en düşük bölge yüzde 4,9 ile TR82 (Kastamonu, Çankırı, Sinop) oldu.
Kastamonu zirvede ama...
TÜİK, Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması sonuçlarını açıkladı. Açıklanan haritaya göre Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerinin bulunduğu TR82 bölgesi, yoksulluk oranının en yüksek olduğu bölge oldu.
Belediyenin en güzel açılışı!
Kastamonu Belediyesi tarafından projelendirilen Engelsiz Yaşam Merkezimiz düzenlenen törenle açıldı.
Kastamonu, Çankırı ve Sinop müzelerini yüzbinler ziyaret etti
TR82 bölgesinde yer alan Kastamonu, Sinop ve Çankırı'daki müzeleri geçen yıl toplam 176 bin 297 kişi ziyaret etti.
3 ilden 46 milyon dolarlık ihracat
Kastamonu’nun büyük düşüşüne rağmen Çankırı ve Sinop'ta ihracat arttı
Kastamonu'ya ilgi arttı! Turistler Akdeniz değil Karadeniz'e akın ediyor
Tatilini doğa ile baş başa kalarak yapmak isteyenlerin yeni adresi deniz, kum, güneş ve kültür turizmini birleştiren Karadeniz Bölgesi oldu. Bölgeye gösterilen ilginin artması sonucu Kastamonu, Çankırı ve Sinop'ta karavancılara yeni park ve kamp alanı oluşturmak için çalışmalar başlatıldı.
Bölge turizmi, Sinop’taki çalıştayda masaya yatırıldı
Avrupa Birliği destekli Sinop’ta Temel Sektörlerin Rekabetçiliğinin Artırılması Projesi kapsamında düzenlenen TR82 Bölgesi Turizm Paydaş Analiz Çalıştayı gerçekleştirildi.
Sogep Programı sonuçları açıklandı
Ülkemizde dezavantajlı bölgelerin beşeri sermayesini güçlendirmek, yoksulluk ve güç gibi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen 2023 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenecek projeler belli oldu.
20 kadın kooperatifi KUZKA’da bir araya geldi
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) öncülüğünde TR82 Bölgesi’ndeki kadın kooperatiflerinin oluşturduğu Gücüm Emeğim Platformu, 2023 yılının ilk istişare toplantısını gerçekleştirdi.
‘CHP mitinglerinde terör paçavraları dalgalanıyor’
PARTİSİNİN İL GENEL MECLİSİ GRUP TOPLANTISI'NDA KONUŞAN AK PARTİ İL BAŞKANI DOĞAN ÜNLÜ:
40 KOBİ destek almaya hak kazandı
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ortaklığında yürütülen “BAKAP 2023 yılı İmalat Sanayiinde Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Ortak Finansman Destek Programı”na yapılan proje başvurularının teknik ve mali değerlendirme süreçleri tamamlandı. Program kapsamında Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerinde imalat sanayinde faaliyet gösteren 40 KOBİ (Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletme) destek almaya hak kazandı.
Karavan üreticileri ihracata hazırlanıyor
Türkiye Karavan Turizmi Koordinatör Ajansı Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA), karavan turizminin tüm yönleriyle gelişimine katkı sağlamak üzere yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde karavan üreticilerinin uluslararası pazarlara açılmasına yönelik çalışmalara başladı.
40 öğrenci temel girişimcilik dersi aldı
KUZKA’NIN TEKNİK DESTEK PROGRAMI DADAY’DA TAMAMLANDI
KUZKA Dış Ticaret Eğitimi başvuruları açıldı
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından gençlere yönelik düzenlenen Dış Ticaret Eğitimi başvurulara açıldı.
İşsizliğin en az olduğu bölge: TR82
İşsiz sayısı 2022 yılında bir önceki yıla göre 337 bin kişi azalarak 3 milyon 582 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 1,6 puanlık azalış ile yüzde 10,4 seviyesinde gerçekleşti.
İstihdamda ‘kadın’ devrimi şart!..
Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre 2022 yılında, kadın nüfus 42 milyon 575 bin 441 kişi, erkek nüfus 42 milyon 704 bin 112 kişi oldu. Kastamonu nüfusunun ise yüzde 50,6’sını kadın nüfus oluşturdu.
Proje Başvuru Süresi Uzatıldı
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı ve KOSGEB işbirliğiile yürütülen“2023 Yılı İmalat Sanayiinde Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Ortak Finansman Destek Programı’na yapılacak proje başvuruları 31 Mart 2023 tarihine uzatıldı.
TR82’de ‘Veri Bilimci Yetiştirme Eğitimleri’ başlıyor
Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerini kapsayan TR82 Bölgesi’nde veri bilimi alanında nitelikli işgücü yetiştirmek amacıyla düzenlenen eğitim için başvurular başladı.
KUZKA yönetimi, bu ay Çankırı’da toplandı
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) 2023 Yılı Ocak ayı yönetim kurulu toplantısı Çankırı’da gerçekleştirildi.
Kastamonu tarihinin en güzel sunumu…
Geçtiğimiz yıl yapılan çalışmalar neticesinde yenilenen Kastamonu Kent Tarihi Müzesi, yeni yüzüyle 1 yıllık süre içerisinde 8 bin 797 ziyaretçi ağırladı.
Batı Karadeniz kırsalına 108 milyon liralık BAKAP desteği
TR81 Batı Karadeniz ve TR82 Kuzey Anadolu Bölgeleri’nde kırsal kalkınmaya yönelik tarım ve kırsal turizm temalarında mal ve hizmet üretimini teşvik eden 108 milyon 493 bin lira bütçeli “TR81-82 Batı Karadeniz Bölge Kalkınma Programı (BAKAP)” Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandı.
‘Modüler Pijama’ fikri birinci oldu
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (KUZKA) ev sahipliğinde, Türkiye’de ilk kez lise öğrencilerine yönelik düzenlenen ve öğrencilerin tasarladığı projelerle yarıştığı Vocathlon: Mesleki Girişim Maratonu sona erdi. Yarışmada lise öğrencileri tarafından tasarlanan modüler pijama sayesinde hem hastaların hem de yakınlarının hayatları daha da kolaylaşacak.
10 ilden 22 takım yarıştı
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı'nın ev sahipliğinde 10 ilden 22 takımın projeleri ile yarıştığı "Vocathlon: Mesleki Girişim Maratonu" başladı.
Vocathlon: Mesleki Girişim Maratonu yarın başlıyor
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı ev sahipliğinde düzenlenen Vocathlon: Mesleki Girişim Maratonu yarın başlayacak.
"Vocathlon University" Temel Girişimcilik Kamp Programı başladı
Kastamonu’da meslek yüksekokulu öğrencilerinin, girişimcilik kültürünün geliştirilmesi amacına yönelik Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı, Kastamonu Üniversitesi ve Kastamonu Teknokent işbirliğinde düzenlenen "Vocathlon University" Temel Girişimcilik Programı başladı.
10 ilden 22 takım katılım sağlayacak
TR81, TR82 ve TR83 Bölgelerinden Vocathlon: Mesleki Girişim Maratonu’na katılmaya hak kazanan takımlar ve isimler belli oldu. Kastamonu, Çankırı, Sinop, Zonguldak, Karabük, Bartın, Samsun, Amasya, Çorum ve Tokat illerinden 132 katılımcıdan oluşan toplam 22 takım yarışmada yer alarak illerini temsil edecek.
Gençler, teknoloji merkezlerini gezdi
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) “Vocathlon: Mesleki Girişim Maratonu”na katılan ve derece elde eden gençlere teknik gezi düzenledi. Vocathlon: Mesleki Girişim Maratonu kapsamında düzenlenen teknik gezi ile gençler, Hacettepe Teknokent Ön Kuluçka ve Kuluçka Merkezleri, Viveka Firması, Kod-Obur Games Firması, ODTÜ Teknokent Bilişim İnovasyon Merkezi, Z-Garage ve CoZone’da incelemelerde bulundu.
Teknik yardım çalışmaları başladı
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) öncülüğünde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında uygulanan “Sinop'ta Temel Sektörlerin Rekabetçiliğinin Artırılması Projesi” teknik yardım çalışmaları başladı.
Genç girişimcilerin önünü açacak büyük güç birliği
Bölgesel kalkınmaya yönelik çalışmalarını hızla sürdüren Kastamonu Üniversitesi (KÜ), paydaşları ile iş birliklerine devam ediyor.