Bölge turizmi, Sinop’taki çalıştayda masaya yatırıldı;

Bölge turizmi, Sinop’taki çalıştayda masaya yatırıldı

Avrupa Birliği destekli Sinop’ta Temel Sektörlerin Rekabetçiliğinin Artırılması Projesi kapsamında düzenlenen TR82 Bölgesi Turizm Paydaş Analiz Çalıştayı gerçekleştirildi....

Avrupa Birliği destekli Sinop’ta Temel Sektörlerin Rekabetçiliğinin Artırılması Projesi kapsamında düzenlenen TR82 Bölgesi Turizm Paydaş Analiz Çalıştayı gerçekleştirildi. Bölge içinden ve dışından turizm paydaşlarının katılımı ile gerçekleştirilen çalıştayda, Kastamonu, Çankırı ve Sinop olmak üzere üç ilin turizm eko-sistemi, paydaşların rolleri, potansiyel yönetişim modelleri ile Bölgenin turizm fırsatları masaya yatırıldı.


TR82 BÖLGESİ TURİZM PAYDAŞ ANALİZ ÇALIŞTAYI

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Rekabetçi Sektörler Programı çerçevesinde Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (KUZKA) yürütücüsü olduğu “Sinop’ta Temel Sektörlerin Rekabetçiliğinin Artırılması” projesi teknik yardım bileşeni kapsamında düzenlenen çalıştaya Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerinin yanı sıra ulusal düzeyde turizm paydaşları katıldı.

Proje faaliyetlerine ilişkin yapılan bilgilendirmenin ardından başlayan çalıştayda, katılımcılarla paydaş analiz çalışmaları yapıldı. Her bir katılımcı ile ayrı ayrı yapılan çalışmada, illere ilişkin turizm potansiyelleri analiz edildi.

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nın ev sahipliği yaptığı çalıştay, Sinop’ta Temel Sektörlerin Rekabetçiliğinin Artırılması Projesi teknik yardım bileşeni turizm odağında hazırlanacak TR82 Bölgesi Turizm Master Planı, Turizm Destinasyon Tanıtım Stratejisi ve Kümelenme Yol Haritası hazırlanmasına ve Bölge genelinden belirlenecek 5 alandaki destinasyon alan planlamalarına altlık oluşturacak. 

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum