Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu’da acı olay!.. Görev başında kalbine yenildi
GMG Kastamonuspor Kulüp Başkanı Cengiz Aygün, İsmail Dikmenli Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında zorlu Amedspor karşılaşmasını ve yaşanan süreci değerlendirdi.
Cengiz Aygün: ‘Ben bu şehre bir söz verdim’
GMG Kastamonuspor Kulüp Başkanı Cengiz Aygün, İsmail Dikmenli Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında zorlu Amedspor karşılaşmasını ve yaşanan süreci değerlendirdi.
‘Rakiplerimiz bile bizim projelerimizi konuşuyor’
AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, seçim çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor.
Tahsin Babaş, neden aday gösterildi?
AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, basın toplantısı düzenleyerek geride kalan 250 günlük görev süresini değerlendirerek; ilimizde devam eden ve planlanan yatırımların genel durumuyla alakalı bilgi verdi.
Kastamonu’da 23 projeye 3,5 milyar TL!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan 2024 Yılı Yatırım Programı'nda yer alan 12 bin 41 projeye yaklaşık 1 trilyon 7 milyar lira ödenek tahsis edildi. Kastamonu'ya da yaklaşık 3 milyar liranın üzerinde bir ödenek ayrıldı.
Milletvekili Uluay; demiryoluna göz kırptı
AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası ile Kastamonu Ticaret Borsası’na AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş ile yaptığı ziyarette dikkat çeken bir açıklama yaptı…
Feci kazada yeni gelişme
Organize Sanayide meydana gelen feci kazada, yaralanan Celal Demirbaş hakkında son detaylar öğrenildi.
AK Parti Milletvekili Uluay, yeniden doğdu
AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, Kastamonu siyasetine yeni pencereler açmaya devam ediyor. Kamuoyunun pek de alışık olmadığı açıklamalarla 'Milletvekili' kavramını sil baştan yazan AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, son olarak da Milletvekili Adayı gösterilmesinin ardından Nisan ayı itibariyle gerçekleştirdiği çalışmaları 120 maddede özetleyerek kamuoyuna açıkladı.
Kastamonu'nun 'dev' yatırımı hızla ilerliyor
Kastamonu'da, tarım ve hayvancılık sektöründe önemli bir yatırım olan Devrekani Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışmalar hızla devam ediyor.
Mardin’e 5 milyon dolarlık yatırım
Mardin’de beş milyona dolara mal olacak fabrikanın temel atma töreni Gazze’de devam eden saldırılardan dolayı sade bir törenle yapıldı.
Vali Meftun Dallı, Devrekani'de
Vali Meftun Dallı, Devrekani Kaymakamlığı'nı ziyaret etti.
Kefeli, Tosya OSB'deki sorunlara dikkat çekti
CHP Tosya İlçe Başkanı Tuğçe Kefeli, Tosya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki alt yapı ve üst yapıdaki eksiklik ve sorunlara dikkat çekti. Kefeli açıklamasında, yakın zaman önce yaşanan yangın afetini hatırlatarak, öncelikli olarak itfaiye birimi ve yangın vanası ile yangın havuzu oluşturulması gerektiğini dile getirdi.
Milletvekillerinden Tosya çıkarması: "Gözbebeğimiz Tosya'dayız"
AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Serap Ekmekci ve Halil Uluay, ilçe ziyaretlerine devam ediyor. İlçe ziyaretleri kapsamında geçtiğimiz gün Taşköprü ilçesini ziyaret eden Milletvekilleri bugün Tosya ilçesini ziyaret etti. Milletvekili Ekmekci ziyarete ilişkin; 'Gözbebeğimiz Tosya'dayız" ifadelerine yer verdi.
Milletvekili Ekmekci tarih verdi: "1 Eylül 2025..."
'Devrekani Tarıma Dayalı İhtisas Organize Hayvancılık Bölgesi'nin ihalesi bugün yapıldı. Söz konusu ihale ile ilgili açıklama yapan AK Parti Kastamonu Milletvekili Serap Ekmekci, çalışmaların 1 Eylül 2025'e kadar tamamlanmasının hedeflendiğini belirterek; " Tüm gücümüzle, istişare ve imece ile ilimizin kalkınması için çalışıyoruz" dedi.
Romon Grup, 2. fabrikasının ruhsatı aldı
Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) ikinci fabrikasını yapan Romon Grup, nihayet yeni fabrikasının çalışma ruhsatını aldı.
Deprem bölgesinde belirsizlik sürüyor
6 Şubat’ta art arda meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem felaketinin üzerinden 7 ay geçmesine rağmen sanayi tesislerinin durumu ile ilgili belirsizlik sürüyor.
OSB’lere temiz enerji zorunluluğu geliyor
Organize sanayi bölgelerine (OSB) yüzde 10 yeşil enerji zorunluluğu getirildi.
Mutlu son!.. Devrekani Besi OSB'de ihale tarihi belli oldu
Devrekani Tarıma Dayalı (Besi) İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin (TDİOSB) ihale tarihi nihayet belli oldu.
Mesleki ve teknik lise öğrencilerine verilen destek tutarı değişti
Organize sanayi bölgeleri içinde ve dışında açılan özel mesleki ve teknik Anadolu liselerinin öğrencileri için verilecek 2023-2024 yılı eğitim ve öğretim destek tutarları belirlendi.
Kastamonu'da fabrikalar artıyor
Seydiler OSB’de yapımı devam eden 11 firma için çalışmalar sürüyor.
Nahçıvan ile Iğdır arasında ekonomik köprü kuruluyor
Azerbaycan ve Nahçıvan da faaliyet gösteren iki holding yöneticileri iş seyahati için Iğdır'a geldi.
Kastamonu Entegre, yeni üretim tesisini hizmete açtı
MDF, yonga levha, laminat parke ve kapı paneli üretiminde dünyanın ilk dört üreticisi arasında yer alan Kastamonu Entegre, Kastamonu’da 175 milyon Euro yatırımla gerçekleştirdiği yeni üretim tesisini hizmete açtı.
Tek seferde en büyük yatırım
Kastamonu Entegre, anayurdunda yeni üretim tesisini hizmete açtı
Fındıkoğlu Ekonomi Şurası'nda demiryolunu gündeme getirdi
KATSO Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, Ankara'da Ekonomi Şurası'na katıldı. Burada Kastamonu'daki talepleri ileten Fındıkoğlu, demiryolu konusunun nakliye açısından önemine de değindi. Fındıkoğlu, Çankırı veya Karabük ile Kastamonu'nun demiryolu bağlantısının yapılmasını ve bu konunun yatırım programına alınması talebini dile getirdi.
Sebze meyveyi sıcak, çiftçiyi maliyet yaktı
Aşırı sıcaklar sebze ve meyvede yaklaşık yüzde 50 üretim kaybına neden olurken, mazot, su, gübrede yüzde 100’ü aşan maliyetler de çiftçinin ekim iştahını azalttı.
OSB’lere ‘Şeker’ gibi destek
OSBÜK ile Şekerbank arasında, 81 ildeki tüm Organize Sanayi Bölgesi (OSB) sanayicilerini kapsayan iş birliği protokolü imzalandı.
100 Tarım İhtisas OSB kurulacak
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tarımsal üretimin planlanmasını, Ankara’da masa başında yapmadıklarını vurguladı. Su Kanunu hazırlayan bakanlık Mera Kanunu’nu ise değiştirecek.
KOSGEB borçları silindi!
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, deprem bölgesinde kalkınma ve istihdamı destekleyerek üretimi canlandırıp sanayiyi yeniden ayağa kaldırmayı amaçladıklarını belirterek, deprem bölgesine verilen desteklere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.