Arama
Arama Sonuçları
Binden fazla kişiye ulaştılar
Kastamonu’da tanık olduğu olaylardan etkilenen avukatın girişimleri ile hayata geçirilen proje çerçevesinde bir araya gelen kadınlar, çocukları suçtan uzak tutmak ve suça maruz kalmalarını önlemek için binden fazla kişiye eğitim verdi.
Kastamonu kadınlarından ‘8 Mart’ çelengi…
Kastamonu’da faaliyet gösteren siyasi partilerin kadın kolları üyeleri ve kadın dernekleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni gerçekleştirdi.
Güzel Sanatlar’a katılım ve teşekkür belgeleri verildi
10 Aralık 2022 tarihinde İlk Türk Kadın Mitingi’nin 103. yılı programı kapsamında gerçekleştirilen “Geçmişten Günümüze Türk Kadını Resim Sergisi”nde eserleri bulunan Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İş Eğitimi Anabilim Dalı öğrencilerine ve düzenlemede görev yapan anabilim dalı hocalarına katılım ve teşekkür belgeleri verildi.
Anlamlı günde anlamlı maç
İlk Türk Kadın Mitinginin 103’üncü yıldönümü kapsamında 35 Yaş Üstü Kastamonu Halime Çavuş ve Ankara Gorl Girls Veteran takımları Hüsnü Tandoğan Salonu’nda Basketbol maçı yaptı.
Kahraman kadınların izinde
İlk Türk Kadın Mitingi'nin 103. yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Kastamonu'da bayraklar eşliğinde yoğun katılımla kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüşe Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Fatma Öncü de katılım sağladı.
"Yerelden ulusala köprü kurmak zorundayız"
Kastamonu’ya ait milli, manevi, kültürel, geleneksel değerleri derinlemesine araştırma ve ardından elde edilen milli, manevi, kültürel, geleneksel değerlerin, doğa güzelliklerinin ve zengin mutfağının tüm Türkiye’de tanıtımını sağlamak ve genç nesillere aktarmak amacıyla 10 Aralık Kadın Platformu Derneği tarafından hazırlanan “Kastamonu Kültür Mirasına Sahip Çıkıyoruz” projesi açılış programı gerçekleşti. 10 Aralık Kadın Platformu Derneği Başkanı Ayten Kızıltan burada yaptığı konuşmasında; " 10 Aralık 1919 Kastamonu'muzun ülkemize armağan ettiği, değerlerimizin tüm Türkiye tarafından daha iyi bilinmesi, tarihimizde hak ettiği yeri almasını sağlamak için yerelden ulusala köprü kurmak zorundayız. Kastamonu'muzu geçmişimizin özü, çağdaş dünyanın gözü ile görmek hedefimizdir" ifadelerine yer verdi.
"Halime Çavuş gibi kahramanlar asla ölmez"
Kastamonu’nun ilk şubeli Kadın Derneği olan Halime Çavuş Kadın Derneği kuruldu. Halime Çavuş Kadın Derneği’ni kuran Kurucu Başkanı Av. H.Şule Özbay, konu hakkında yaptığı açıklamasında; “Halime Çavuş gibi kahramanlar asla ölmez ve onların isimleri gibi ruhlarını da yaşatmak biz cumhuriyet kadınlarının asli görevidir” dedi.
8’nci projeye de imzalar atıldı
Kastamonu 10 Aralık Kadın Platformu Derneği’nin İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen, Kastamonu Belediyesi’nin iş birlikçisi olduğu “Kastamonu Kültür Mirasına Sahip Çıkıyoruz” projesinin imza töreni Vali Avni Çakır’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Bu projeyle birlikte proje sayısı 8’e yükseldi. Vali Avni Çakır, yaptığı konuşmasında; “Çok güzel projeler yaptık.Bu 8'inci projemiz, inşallah bir projemizi daha yetiştireceğiz. Hedefimiz 10 projenin olmasıydı ama muhtemelen 9 projede kalacağız. Bence çok büyük bir başarı çünkü biz burada 3 sene önce 1 tane projemiz ya vardı ya yoktu” ifadelerine yer verdi.
Gazi, Özel İdare’ye yaramadı: (1-2)
Bölgesel Amatör Lig 5’nci Grup’ta zirve mücadelesi temsilcimiz Özel İdare KHS, ligin sekizinci haftasında 1074 Çankırıspor’u Gazi Stadı’nda ağırladı. Müsabakada kağıt üzerinde favori ekip temsilcimiz olmasına rağmen, karşılaşmadan 1074 Çankırıspor 1-2 galip ayrılmayı başardı.
‘Güvenli yarınlar için mutlu sağlıklı kadınlar ve çocuklar’
Türk Anneler Derneği Şubesi’nin T.C. İçişleri Bakanlığı, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Sağlıklı Toplumsal Gelişim için Farkındalık Yaratıyoruz” projesinin açılış toplantısı Belediye Başkanlığı Toplantı Salonu’nda düzenlendi.Türk Anneler Derneği Şube Başkanı Ayten Kızıltan, çocuk istismarı ve ihmali, ergenlik sorunları, bağımlılıklar ve aşılamanın önemi hakkında seminerler verilerek toplumsal farkındalık oluşturması amaçlanan projeyle ilgili olarak; “Sağlıklı bireylerden oluşan bir toplum oluşturmaya katkı sağlamak amacıyla Kastamonu merkez, Bozkurt, Araç, Azdavay ve İhsangazi ilçelerinde ailelere ve çocuklara yönelik seminerler verilerek toplumsal farkındalık oluşturulması planlanmaktadır” dedi.
İlk deplasman Sarıyer
TFF 2’nci Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden GMG Kastamonuspor, 2022-2023 sezonunun ilk deplasmanına Sarıyer’de çıkıyor. Sarıyerspor ile Yusuf Ziya Öniş Stadı’nda oynanacak müsabaka yarın saat 17.00’da başlayacak.
Kastamonu kadını hep en önde
Milli Mücadele döneminde, büyük bir kararlılıkla, Anadolu’nun işgaline karşı haklı seslerini duyurmak için Kastamonu’da gerçekleştirilen 10 Aralık 1919’da ilk kadın mitingi 102 yaşında. 10 Aralık ilk kadın mitinginin 102’nci yılı, Kastamonu’da, kadınların yoğun katılımı ve kağnı aracıyla kutlandı.
Kızıltan, Rektör Topalı ziyaret etti.
Kastamonu 10 Aralık Kadın Platformu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ayten Kızıltan ve beraberindeki dernek üyeleri dün Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ı makamında ziyaret etti.