Kastamonu kadınlarından ‘8 Mart’ çelengi…;

Kastamonu kadınlarından ‘8 Mart’ çelengi…

Kastamonu’da faaliyet gösteren siyasi partilerin kadın kolları üyeleri ve kadın dernekleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni gerçekleştirdi....

Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı’nda yapılan çelenk sunma törenine, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlığı, CHP İl Kadın Kolları Başkanlığı, Kastamonu 10 Aralık Kadın Platformu Derneği, Halime Çavuş Kadın Derneği, Türk Anneler Derneği, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği ve Atatürkçü Düşünce Derneği, Türkiye Yardım Sevenler Derneği başkan ve üyeleri katıldı.

Çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla beraber Kastamonu 10 Aralık Kadın Platformu Derneği Başkanı Ayten Kızıltan, kadın dernekleri adına açıklamada bulundu.

“KADINA ŞİDDETİN OLMADIĞI, KADINLARINDA ERKEKLER KADAR ÖZGÜR OLDUĞU”

Kızıltan, yaptığı açıklamada; “6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için bir araya geldiğimiz bu günde tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun. Kastamonu 10 Aralık Kadın Platformu Derneği’nin uygulamakta olduğu ‘Kastamonu Kültür Mirasına Sahip Çıkıyoruz’ adlı proje İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenmektedir. Dünyada ve Türkiye’de 8 Mart, kadınların hak ve isteklerini dile getirdikleri, kadın olmaktan dolayı yaşadıkları sorunlara dikkat çektikleri ve bir araya gelerek tartışıp, düşündükleri bir gündür. Kadına şiddetin olmadığı, kadınlarında erkekler kadar özgür olduğu sağlıklı, mutlu, umutlu yıllar dilerim” dedi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum