Arama
Arama Sonuçları
Kafkaslardan Anadolu’ya uzanan hikayenin rölyefi ilgi odağı oldu
Düzce Belediyesi tarafından Uzunmustafa Mahallesi Sabiha Ulusoy Kütüphanesi bahçesinde inşa edilen Kafkas Anıtı düzenlenen törenle açıldı. Törene Kafkasya’dan çok sayıda konuk katılırken ortak söylem Anadolu topraklarının göçlerle yurt edinildiği ve geçmişte yaşanan acıların toplumsal hafızada kalıcı olması için daha çok sanat eseri icra edilmesi gerektiği oldu.
Vidinlioğlu'ndan Tahsin Babaş'a gönderme!
MHP'nin teşkilat toplantısında konuşan Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu, konuşmasında AK Parti Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş'a gönderme yaparak; 'Ben senin bıraktığın izleri biliyorum. Maddi izlerini Olukbaşından girerken görüyoruz. Manevi izlerine gelince ona benim bir şey dememe gerek yok. Öyle değil 5 sene, 25 sene de geçse hatırlanacak kadar iz bıraktığın hepimizin hafızalarında" dedi.
‘Kastamonuspor’u ağzınıza almayın’
MHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Yüksel Aydın, düzenlediği basın toplantısında GMG Kastamonuspor’a da parantez açtı. Göreve gelir gelmez, kırmızı-siyahlı camia için kalıcı bir gelir oluşturacağını söyleyen Aydın; AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş’a da atıfta bulunarak; ‘Kastamonuspor kelimesini ağzınıza almayın, beni de konuşturmayın’ dedi.
Asıl seçim şimdi başlıyor! Aydın'dan Babaş'a gönderme
Asıl seçim şimdi başlıyor! Aydın'dan Babaş'a gönderme
Ayının "Boykot" kararı gülme krizine yol açtı!
Sosyal medyada gündem olan ayının hamburger boykotu gülme krizine yol açtı.
100 gemimiz İstanbul Boğazı'na iniyor
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Cumhuriyet'in 100'üncü yılının 'Türkiye Yüzyılı'na yaraşacak şekilde coşkuyla kutlanması amacıyla yurt genelinde ve yurt dışında çeşitli etkinlikler düzenledi ve düzenlemeye devam edecek.
Devlet Eski Bakanı Başesgioğlu'ndan Kastamonu'ya çağrı; 'Haydi Kastamonu!'
Devlet Eski Bakanı Murat Başesgioğlu Kastamonu'ya seslendi. Başesgioğlu açıklamasında, tüm Kastamonu'dan, Kastamonu'da yayın yapan internet haber sitelerini ziyaret etmesini istedi. Başesgioğlu açıklamasında; "Haydi Kastamonu, bu sitelerimizi aralarında hiçbir ayrım yapmadan- ziyaret etmeniz, aynı zamanda toplumsal dayanışmamız için de iyi örnek oluşturacaktır. Gazetelerimiz için çok anlamlı olacak böyle bir davranışı sizlere tavsiye ediyorum, katılmanızı temenni ediyorum" dedi.
Kastamonu el sanatları, Başkent’te sergilendi
“Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında 1000 yıllık hafıza” El sanatları sergisi Ankara’da bir alışveriş merkezinde gerçekleştirildi.  
‘100. yılda istiklalimizin şehri istikbalimizin de şehri olsun’
Başkan Vidinlioğlu, Yerel İklim Eylemi İçin Avrupa Birliği Ortaklığı Projesi açılışına katıldı.
İl Sağlık Müdürü Kutlu'dan 'Alzheimer' uyarısı
Kastamonu İl Sağlık Müdürü Yüksel Kutlu 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü dolayısıyla yayımladığı açıklamada önemli uyarılarda bulundu. İl Müdürü Kutlu açıklamasında; "Sağlanan imkanlardan faydalanmak, risk faktörleri ile zamanında ve etkili mücadele ederek Alzheimer hastalığından korunmak ellerimizde" dedi.
Ünlü oyuncudan şiddet iddiası! Ailesinden gördüğü psikolojik ve ekonomik...
Pis Yedili dizisi ile kendini tanıtmayı başaran Ecem Karavus, şiddet iddialarıyla magazin gündemini sarstı. Şiddeti ailesi tarafından gördüğünü iddia eden Ecem Karavus, herkesi şaşkınlığa uğrattı.
DİM: BİK, mağdur eden değil, mağduriyetleri gideren olmalı”
Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, genel kurul üyesi olduğu Basın İlan Kurumu’nun genel kurul toplantısında yerel medyanın son durumu ve internet medyasına geçiş süreciyle ilgili sıkıntıları dile getiren bir konuşma yaptı. Dim açıklamasında; "Az tıklama, ziyaret ve sayfa görüntülemeye daha az resmi ilan, daha fazlasına daha fazla verilerek can suyu olmaya devam edilebilir. Aksi halde yerel medyanın celladı oluruz. Biz kurum olarak mağdur eden değil mağduriyetleri ortadan kaldıran merci olmalıyız" dedi.
Dim: ‘Anadolu Basını, şehrinin hafızası, sesi ve nefesidir’
KGK Genel Başkanı Dim: “BİK, mağdur eden değil, mağduriyetleri gideren olmalı”
Kastamonulu iki bilardocu, Türkiye Şampiyonası’na gidiyor
Kastamonu 3 Bant Bilardo İl Kontenjan Şampiyonası 2-5 Eylül 2023 tarihleri arasında Merkez Spor Salonunda gerçekleşti.
Lenfosit (LYM) nedir? LYM yüksekliği veya düşüklüğü ne anlama gelir? Kaç olmalı?
Kan tetkiklerinde çıkan sonuçları merakla inceleyen biriyseniz "LYM" tabirine denk gelmiş olma ihtimalinizi hayli yüksek. Peki, LYM yüksekliği ya da düşüklüğü ne anlama geliyor? Siz de LYM hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olmak istiyorsanız yazımızın devamını okuyabilirsiniz.
Telefonda çöp kutusu nasıl silinir? Iphone ve Android Telefonda Çöp Kutusu Nasıl Boşaltılır?
Telefonda çöp kutusu nasıl temizlenir diye düşünenler için bu oldukça basit bir işlemdir. Silinen dosyalar, cihazda yer kapladığından dolayı hafızanın dolmasına neden olur. Bu ise telefonların performansını düşürür. Kullanılmayan uygulamalar ile dosyaların silinmesi ve çöp kutusunun temizlenmesi gerekir. Bu nedenle, iPhone ve Android telefonda çöp kutusu nasıl boşaltılır kesinlikle öğrenilmelidir.
Anket sonucu... İşte Türk halkının en büyük korkusu
Yoksulluk yanıtının sıralamasının dikkat çektiği sonuçlarda vatandaşların önemli bir oranının da milli güvenlik problemleri ile ilgili endişelere sahip olduğu görüldü.
Anadolu basını bir bir tükeniyor!
Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Iğdır İl Temsilcisi ve Yeşil Iğdır gazetesi sahibi Cabbar Şıktaş, Anadolu basınının yaşadığı sıkıntıları ve birer birer kapanıyor oluşunu “Hafızamız yok ediliyor” başlığıyla kaleme aldığı yazısında ele aldı.
Eski zamanların unutulmayan bilmeceleri
Eski bilmeceler, merak edilen konular arasındadır. Kullanım anlamı bakımından eski bilmeceleri öğrenmekbve buna göre cevaplama imkanına sahip olmak isteyenlerin sayısı çoktur. Eski Bilmeceler arasından komik, kolay ve en bilinenleri sizler için derledik.
Çocukların sağlığında en çok babalar etkili
Babalar, çocuklarının sağlığını nasıl etkiledikleri konusundaki araştırmalarda bazen göz ardı edilir. Ancak Nashville, Tennessee'deki Vanderbilt Üniversitesi Hemşirelik Okulu'nda yardımcı doçent olan James Muchira, en başından beri babaların çocuklarının sağlığını önemli şekillerde şekillendirdiğini söyledi.
Kanlı saldırının üzerinden 39 yıl geçti
Terör örgütü PKK’nın ilk kanlı saldırısı olan, 15 Ağustos 1984'te bir askerin şehit olduğu 9 asker ve 3 sivilin yaralandığı Eruh ve Şemdinli’deki saldırıların üzerinden 39 yıl geçti.
Tırnaklarda değişimlere dikkat! Hastalıkların belirtisi
Tehlikeli hastalıkların belirtileri insan vücudunda çeşitli şekillerde kendini belli ediyor. Bu belirtiler hastalıktan hastalığa farklılık gösteriyor. Önemli hastalıklarda belirtilerin erken fark edilmesi ise büyük önem taşıyor. Erken teşhis, demansın ilerlemesini geciktirmek için en iyi çözüm olarak görülüyor. Demans gibi hastalıkların ilk belirtisinin tırnakta görülen değişimler olduğu belirtiliyor.
ÖGG sınavı ne zaman? işte özel güvenlik görevlisi temel eğitim sınav takvimi
Özel Güvenlik 104. Temel Eğitim ve 80. Yenileme Eğitimi Sınavı (ÖGG) tarihi açıklandı. Sınava katılacak olan adayların “Sınav Giriş Belgesi”ni ÖGNET uygulaması üzerinden çıktı alarak adaylara teslim etmesi gerekmektedir. Peki ÖGG sınavı ne zaman yapılacak?
Afetin izleri hafızalarımızdan silinmedi ama sahalardan silindi!
Afetten hemen önce yeni yapılarak hizmete sunulan özellikle Bozkurt, Abana ve Çatalzeytin de bulunan sentetik yüzeyli futbol sahaları, kapalı halı sahalar kullanılamaz hale gelmişti.
KOSGEB borçları silindi!
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, deprem bölgesinde kalkınma ve istihdamı destekleyerek üretimi canlandırıp sanayiyi yeniden ayağa kaldırmayı amaçladıklarını belirterek, deprem bölgesine verilen desteklere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.