Kastamonulu iki bilardocu, Türkiye Şampiyonası’na gidiyor;

Kastamonulu iki bilardocu, Türkiye Şampiyonası’na gidiyor

Kastamonu 3 Bant Bilardo İl Kontenjan Şampiyonası 2-5 Eylül 2023 tarihleri arasında Merkez Spor Salonunda gerçekleşti....

Kastamonu 3 Bant Bilardo İl Kontenjan Şampiyonası  2-5 Eylül 2023 tarihleri arasında Merkez Spor Salonunda gerçekleşti. Turnuvayı Cemal Akay şampiyon olarak tamamlarken, ikinciliği Barış Özcan, üçüncülükleri de Mustafa Türkmen ve Turgay Çiloğlu paylaştı.

Bilardo İl Temsilcisi Turgay Çiloğlu yaptığı konuşmada; “Türkiye Bilardo Federasyonu tarafından düzenlenen 2. etap Türkiye Şampiyonası, 776 oyuncu ile gerçekleşeceğinden şampiyonaya direk katılan 176 sporcu hariç tüm illerden 600 sporcu il şampiyonası sonucunda belirlenmektedir. İlimizden iki oyuncunun katılabileceği bildirilmiş olup, şampiyonaya katılım sağlamak için ilimizde düzenlenen turnuvaya merkez ve ilçelerden 27 profesyonel lisanslı oyuncu katılım sağlamıştır. Turnuva  final mücadelesinde Cemal Akay, Barış Özcan’ı 40-36 skorla yenerek şampiyon olmuştur. Böylelikle iki finalist oyuncu 2-25 Ekim tarihlerinde Ankara Gölbaşı tesislerinde oynanacak Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonasında Kastamonu’yu temsil etmeye hak kazanmışlardır. Sporculara başarılar diler, tüm katılım sağlayan oyunculara teşekkürlerimi sunarım. Ayrıca Merkez Spor Salonunu bizlere tahsis ederek katkı sağlayan Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Reşat Asrak ve şube müdürlerimize, her zaman desteklerini esirgemeyen Merkez Spor Salonu Tesis Amiri ve çalışanlarına teşekkürlerimi sunarım. Bilardo her yaşta yapılabilecek bir spordur, belli bir yaştan sonra bırakmak zorunda kalmazsınız, rakibi tebrik eden centilmen bir spordur. Gençlerde fizik, matematik, geometriyi geliştirir, Disiplin sporu olduğundan büyük bir strateji oyunudur, devamlı düşünerek oynandığından ileri yaşlarda hafızanızı diri tutar. Merkez Spor Salonunda artık bilardo salonumuz bulunmaktadır. Eskiden ben nasıl oynardım diyen, eline en az bir kez ıstaka değmiş, 90’lı yıllarda bu sporu yapmış ve daha sonra oynamamış ilimizde birçok oyuncu bulunmaktadır. Gelin bilardoya tekrar bir start verin. Ayrıca cep telefonlarında bilardo oynayan gençler, bu hevesinizi gerçeğe dönüştürmek sizin elinizde. Sizleri Merkez Spor Salonu Bilardo Kompleksine davet ediyorum” dedi.


Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum