Arama
Arama Sonuçları
İlçe belediyesinden rekor maaş zammı
Kastamonu'nun İnebolu Belediyesi'nde işçilere rekor bir maaş zammı uygulandı. İnebolu Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası ve Hak-İş Sendikası arasında imzalanan ek protokol ile daimi işçi ve Belediye Şirket işçilerinin maaşlarına yüzde 99.10 artış yapıldı.
AK Parti Milletvekili Uluay, yeniden doğdu
AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, Kastamonu siyasetine yeni pencereler açmaya devam ediyor. Kamuoyunun pek de alışık olmadığı açıklamalarla 'Milletvekili' kavramını sil baştan yazan AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, son olarak da Milletvekili Adayı gösterilmesinin ardından Nisan ayı itibariyle gerçekleştirdiği çalışmaları 120 maddede özetleyerek kamuoyuna açıkladı.
Arslan: ‘Kadınlar, sendikal mücadeleye daha fazla ilgi göstermeli’
Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Ilgaz’da düzenlenen toplantıda değerlendirmelerde bulundu
Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ÜLKE Tv canlı yayınında memur-emekli zammı, taşeron işçilere kadro ve asgari ücret konusunda değerlendirmelerde bulundu. Bakan Bilgin asgari ücretle ilgili; "500 doların (9 bin 791 TL) altında kalmadan bir asgari ücret politikasının Türkiye açısından gerçekçi olduğu kanaatindeyim" dedi.
“En düşük memur maaşı 22 bin lirayı bulacak”
Cumhurbaşkanı Erdoğan: En düşük memur maaşını, en düşük kamu işçisi maaşından aşağı kalmayacak şekilde düzenleyeceğiz.
Yarın açıklanıyor
700 bin kamu işçisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde sona gelindi.
Kamuda toplu iş sözleşmesi bekleyişi
TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, kamu kurum ve kuruluşlarındaki 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren zamlara ilişkin "Büyük ihtimal önümüzdeki hafta salı günü bize bir rakam getireceklerini söylediler” dedi.
Kamu işçilerinin zam oranı belli oluyor: Kritik gün!
Bakan Vedat Bilgin, kamu işçilerine yapılacak zam oranının bugün netleşeceğini açıkladı.
Erdoğan müjdeledi: Karabük'te, 600 personel alımı
KARDEMİR'de 600 işçi alımı sevinci
Gözler 1 Mayıs öncesinde
Kamudaki 700 binden fazla kamu işçisinin mali ve sosyal haklarının belirleneceği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'nün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nden önce imzalanması bekleniyor.
Kamu işçilerini heyecanlandıran gelişme
Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Başkanı Ergün Atalay, hükümetin kamu işçisi için yeni teklifinin 12 bin lira tavan ücret ve ilk altı ay için yüzde 40 zam olduğunu bildirdi.
Yüzde 45 zam istendi
Kamuda 700 binden fazla işçinin ücretlerine yapılacak zammın belirleneceği görüşmelerde işçi ve işveren tarafı, bazı konularda mutabık kalırken taban ücret ve yüzdelik zam konusundaki pazarlıklarını sürdürüyor.
Kamu işçisinin zam pazarlığı sürüyor
TÜRK-İŞ ile HAK-İŞ Konfederasyonu taleplerini işveren sendikasına iletti. İşçi ve işveren temsilcileri bugün talepler üzerinde uzlaşma sağlamak için toplandı. Taraflar haftaya yeniden bir araya gelecek.
Geçici işçiye kadro düzenlemesi
Geçici işçiye kadro düzenlemesinde son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor.
700 bin işçinin zam pazarlığında sona doğru
Kamuda 700 binden fazla işçinin ücretlerine yapılacak zammın belirleneceği görüşmeler kapsamında, işçi ve işveren kesimi çarşamba günü bir araya gelecek.
“Özür borcunuz var”
Türkiye Değişim Partisi parti kurucularından olan Parti Meclis Üyesi Ender Karahasanoğlu, geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Hizmet-İş Sendikası Batı Karadeniz Şubesi’nin Şerife Bacı Öğretmen Evi’nde yapılan 1. Olağan Genel Kurulu haberlerinin basına yansımasının ardından açıklamalarda bulundu. Karahasanoğlu açıklamasında; “Bu konuşmayı yapan Mahmut Arslan'ı siyasi nezaketsizlik ve vefasızlıkları nedeniyle kınıyorum. Bu toplantıda bulunup konuşmaya şahit olup saygısızlığa tepki göstermeyen tüm siyasi parti temsilcilerini ve bu konuşmayı yapan Mahmut Arslan'ın, Turhan Topçuoğlu başkanımıza bir özür borçları olduğunu düşünüyorum” dedi.
Arslan: Devletimizden asla umudumuzu kesmeyeceğiz
Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş Sendikası Batı Karadeniz Şubesi 1’inci Olağan Genel Kurulu, Şerife Bacı Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi.
Hak-İş'ten 1 Mayıs bildirisi
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde bir araya gelen HAK-İŞ Konfederasyonu Kastamonu Şube Başkanlığı 1 Mayıs bildirisi okudu.
“Temmuz’da, 6 aylık enflasyonun üzerinde artırılmalı”
Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun temmuz ayında toplanmasını ve ocak ayında olduğu gibi asgari ücrete enflasyonun üzerinde bir artışın yapılmasını istediklerini söyledi.
'Şerife Bacı'sız her cümle yarımdır'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Uluslararası Kadın Emeği Buluşması'nda konuştu. Oktay, Kastamonulu Milli Mücadele Kahramanımız Şehit Şerife Bacı'yı da örnek göstererek 8 Mart Dünya Kadınlar günü öncesinde, kadınların fedakarlığına vurgu yaptı.
“Şantaj değil, sadece uyarı”
Sağlık Sen Kastamonu Şubesi Teşkilat Buluşması toplantısını açılış konuşmasını gerçekleştiren, Sağlık Sen Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz;
Başkan Arslan: “Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının yıldönümü kutlu olsun”
HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı tanınmasının yıl dönümünde tüm kadınlarımızın bu özel günlerini kutluyor, varlık mücadelesinde ön saflarda yer alan yürekli kadınlarımıza hayatın her alanında ortaya koydukları emeklerinden ve fedakarlıklarından dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.
'Emekçi ve işçilerin sorunlarını genel merkeze ilettik'
Hak-İş’e bağlı Öz Sağlık İş Sendikası Kastamonu Şubesi Abdurrahman Yılmaz başkanlığında yönetim kurulu üyeleri ile birlikte 21 Kasım tarihinde gerçekleşen 3. olağan genel kurulu sonrasında yeniden göreve gelen Genel Başkan Devlet Sert ve yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
“Şiddete Sessiz Kalmayın!
Hizmet-İş Sendikası Kadın Komite Başkanı Yasemin Altıkulaç, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle yazılı basın açıklamasında bulundu.
Sendikaların asgari ücret beklentisi ne?
Gelecek yıl asgari ücret ne olacak? Milyonlarca çalışan bu sorunun yanıtı merak ediyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022’de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmalarına aralık ayının ilk haftasında başlayacak