Kamu işçilerinin zam oranı belli oluyor: Kritik gün!;

Kamu işçilerinin zam oranı belli oluyor: Kritik gün!

Bakan Vedat Bilgin, kamu işçilerine yapılacak zam oranının bugün netleşeceğini açıkladı....

Peki, işçilerin talepleri karşılanacak mı?

700 BİN KAMU İŞÇİSİ İÇİN KRİTİK GÜN

Kara yolları, demir yolları, il özel idareleri, şeker fabrikaları, elektrik üretim santralleri, Milli Eğitim ve Milli Savunma bakanlıkları, hastaneler ve üniversitelerin de aralarında olduğu kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinde süreç devam ediyor.

HÜKÜMET VE İŞÇİ KESİMİ ARASINDAKİ PAZARLIK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kamu işçilerine yapılan zam için bugünü işaret etti. Hükümetin ilk teklifi yüzde 30 zam ve 11.500 TL taban aylığıydı. İşçi kesimi bunu kabul edilemez buldu. Ardından hükümet, işçilere 12.000 TL taban ücret ve yüzde 40 zam teklif etti. İşçi tarafının talebi ise yüzde 45 zam ve 15.000 TL taban ücret.

PROTOKOLÜN İMZALANMASI BEKLENİYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ ile bugün saat 14:30'da görüşecek. Görüşmede teklifin güncellenip güncellenmeyeceği ve hangi noktada uzlaşılacağı netleşecek. Sürecin bu hafta içinde veya seçime kadar olan süre içerisinde netleşmesi bekleniyor.

ÖNEMLİ ZAM PAZARLIKLARI SIRASINDA

Ağustos ayında memur ve memur emeklilerine gelecek zam konuşulacak. Sonrasında ise özel sektörün zam pazarlıkları olacak. Bu nedenle kamu işçilerine gelecek zam oldukça önemli.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum