“Şantaj değil, sadece uyarı”;

“Şantaj değil, sadece uyarı”

Sağlık Sen Kastamonu Şubesi Teşkilat Buluşması toplantısını açılış konuşmasını gerçekleştiren, Sağlık Sen Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz;...

“Memur Sen Konfederasyonu’na bağlı Sağlık Sen’i tercih ederseniz, sevindirirsiniz. Bize kızıp da gidip bir ucube sendikaya üye olursanız ve başınıza bir iş gelirse,bu bizi üzer.Bu şantaj falan değil sadece bir uyarı, hepimiz kardeşiz” ifadelerine yer verdi.

Kastamonu Sağlık Sen Şube Başkanlığı Teşkilat Buluşması Taşköprü Delibeyoğlu Konağı’nda düzenlendi. Toplantıya Sağlık Sen Genel Başkan Vekili Durali Baki, Genel Başkan Yardımcısı , AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar, İl Sağlık Müdürü Yüksel Kutlu, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Savaş, Sağlık Sen üyeleri ve davetliler katıldı.

ÖZ;“KASTAMONU’DA SAĞLIK ÇALIŞANLARININ YÜZDE 73’Ü BİZE ÜYE”

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren, Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Sağlık Sen Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz; “Derler ya; ‘Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz’ diye. Şunu iyi söylemek istiyorum Kastamonu’da il genelinde sağlık çalışanlarının toplam çalışan sayısı 2 bin 953.Sağlık Sen’e üye olan kişi sayısı 2 bin 163. Yani çalışanların yüzde 73’ü bize üye. Sizlerin sayesinde bu zirveye çıktık sizlerin desteğiyle de bu zirvede duruyoruz. Tüm üyeler adına kendinizi alkışlayın diyorum ve ben de önünüzde eğiliyorum. Bu kadar üyeye ne yapsak azdır. Bize verdiğiniz imza sizlerin hak ve menfaatleri için kullandığımız vekalettir. Biz sizler için bir köprü oluruz her daim. BU çalışmamızla buralara geldiğimizi ümit ediyoruz. Buna da çok borçlu olduğumuz için çok çalışmamız gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

“KIZIP DA ‘BEN SAĞLIK SEN’E KIZDIM ŞURAYA GİDEYİM’ DERSENİZ HATA EDERSİNİZ”

Öz, sağlık çalışanlarının mutlaka bir sendikaya üye olması gerektiğini vurgulayarak; “ O Sen bu Sen şu Sen... Marka Sağlık Sen. Mutlaka bir sendikaya üye olun. Ama kızıp da ‘Ben Sağlık Sen’e kızdım şuraya gideyim’ derseniz hata edersiniz. Annesine babasına kızan çocuklar yaramazlık yapıyor ya onun gibi sahipsiz kalmayın, sendikamıza üye olun ama derim ki sağlık sene üye olun. 15 mayıs bordrolarında sayılar sayılıyor. Türkiye genelinde yetkili hangi sendika olursa sizi o temsil edecek. Sağlık Sen’inasıl tanıyorsanız, öyle söyleyin. Memur Sen Konfederasyonu’na bağlı Sağlık Sen’i tercih ederseniz bizi sevindirirsiniz. Bize kızıp da gidip bir ucube sendikaya üye olursanız ve yarın başınıza bir iş gelirse bizi üzersiniz. Bu şantaj falan değil, sadece bir uyarı hepimiz kardeşiz. Yetki döneminde eşiniz buraya üye sen de buraya üye ol diyenlere hiç inanmayın. Bir defa görürsünüz. Böyle söyleyenlere itibar etmeyin” diye konuştu.

“İLİMİZDE 5 SAĞLIK ÇALIŞANIMIZI KOVİD-19 NEDENİYLE KAYBETTİK”

Selamlama konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Yüksel Kutlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “2 yıllık bir kovid-19 süreci yaşadık. Uzun, zahmetli ve yorucu bir süreç geçirdik. Bakanlığımızın hükümetimizin hızlı şekilde aşıya ulaşma ve milli aşımız olan Turkovac aşısının da ilimize gelmesiyle aşılama çalışmalarıyla elhamdülillah salgın bitmese de biraz daha rahat bir araya gelmenin sevinci içerisindeyiz. Bu süreçte ilimizde de tüm Türkiye’de olduğu gibi sağlık çalışanlarımızdan hayatını kaybedenler oldu. Hepsini rahmetle anıyoruz. Tüm Türkiye’de yanılmıyorsam, 512 sağlık personeli kovid-19 sebebiyle vefat etti. İlimizde de 5 sağlık çalışanımız maalesef rahmetli oldu. Onları da rahmetle anıyor, ailelerine sabırlar diliyorum. Daha fazla kaybımızın olmaması için elimizden geleni yapıyoruz.Bu süreçte özverili çalışmalarından dolayı mesai arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum. Biz sağlık ordusunu bir bütün olarak kabul ediyoruz. Hekimler, hemşireler, hastane işletmesinde çalışan tüm personeller, memurundan hizmetlisine kadar bir bütün olarak görüyoruz. Bu birliği sağlamak için çalışma gösteriyoruz. Hükümetimiz ve Bakanlığımız, yönetim hizmetlerinin 17 Aralık 2020 tarihli genelgesine göre kovid-19 nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımızı vazife malulü olarak kabul ediyoruz. Bununla ilgili başvuran arkadaşlarımızın başvurularını Sağlık Müdürlüğü olarak takip ediyoruz.”

“EMİNİM Kİ ÖZLÜK HAKLARIMIZDA DA GEREKLİ DÜZENLEMELER YAPILACAK”

Konuşmasında Kovid-19 sürecine de değinen İl Sağlık Müdürü Yüksel Kutlu; “İlk vaka ülkemizde 11 Mart’ta görüldü. Bundan kısa bir süre sonra 17 Mart tarihinde de ilimizde gözüktü. O günden bugüne gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık. Sendikalarımız, hükümetimiz ve siyasilerimiz çalışmalarımızı takdir ediyorlar. Eminim ki yakında özlük haklarımızla ilgili gerekli düzenlemelerin yapılacağını biliyoruz. Bu konuda da çalışmalar sürüyor. Sağlık çalışanlarımızın hukuksal korunması anlamında Bakanlığımız ve hükümetimiz sağlık sendikalarının da desteğiyle yeni uygulamalar, yeni yürürlüğe girecek kanunlarla daha emin adımlar atılacağını duyuyor ve biliyoruz” dedi.

UÇAR; “MEMUR SEN’E YETKİ VERMEK İÇİN FEDAKARLIK ETMİŞ BİR ARKADAŞINIZIM”

Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar; “96 yılında Hanönü Toplum Sağlığı Merkezi’nde başlayan, Sağlık Ocağı’nda başlayan sağlık memurluğu görevimi 2014 yılında Mahalli İdareler Seçimi için istifa ederek, halka hizmet etmek için çalışıyorum. Adalet ve Kalkınma Partisi çatısı altında olmaktan her zaman gurur duyuyor ve bunun şerefini taşıyorum. Mehmet Öz başkanımızın zamanında Taşköprü gibi büyük bir ilçede 200 çalışanı olan bir sağlık teşkilatının 10 tane üyesi varken biz 34 tane üye bir anda toplu olarak istifa ederek memur sene geçmiştik başka bir sendikadan. Böylesine radikal bir karar alarak Memur Sen’e Sağlık Sen’e yetki verebilmek için bu şekilde fedakarlık etmiş bir arkadaşınızım. İstifa edene kadar da değişik hiçbir sendikaya geçmedim. Her zaman onur ve gurur duydum Sağlık Sen teşkilatının bir parçası olmaktan” dedi.

ÜNLÜ; “ZORA DÜŞTÜĞÜMÜZDE HER ŞEYİ BAŞARAN BİR ÜLKEYİZ”

AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, hayatını kaybeden sağlık çalışanlarına Allah’tan rahmet dileyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü; “Çalıştığı süre içerisinde vefat eden o aziz sağlık şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Özellikle kovid-19 sürecinde çok başarılı bir süreç geçirdiler. Sağlığı sırtlarına alıp gece gündüz demeden çalıştılar. Dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir hummalı çalışmayı yürüttüler. Ben buna şahidim. BU süreci 2 yıldır en güzel şekilde getirdik. Ülkemiz normalleşme adımları atmaya başladı. 45 günde şehir hastanesi gibi bir hastane yaptık. Ülkemizi diğer ülkelerden ayıran o kadar çok şey var ki. Kendi aşımızı ürettik. Biz zora düştüğümüzde her şeyi başaran bir ülkeyiz, bunu da en güzel şekilde yapıyoruz. Sadece kendimizi de düşünmüyoruz, Cumhurbaşkanımız dünyanın hangi ülkesinde ihtiyaç varsa onlara ek tek insani yardım sağlık yardımı birçok yardımda bulunduk. Dünyanın birçok ülkesindeki vatandaşlarımızı da darda bırakmadık. Onları da tek kişiye kadar ülkemize getirdik. Bunların yapılmasında değerli sağlık çalışanlarımızın da etkisi var. Sağlık çalışanlarımızın, defalarca hastalığına defalarca yakalandığını gördük. Pandeminin başında o günkü endişeyi, korkuyu hatırlarsak sağlık çalışanları evlerine ailelerine gidemedi. Evlatlarıyla buluşamadı. En zorlu dönemleri sağlık çalışanlarımız yaşadı. Allah hepsinden razı olsun, uzun sağlıklı ömürler versin” dedi.

“ZORLUKLARIN ÜSTESİNDEN HEP BERABER AŞA AŞA GELECEĞİZ”

Dünyanın sıkıntılı süreçlerden geçtiğini dile getiren İl Başkanı Ünlü; “İçinden geçtiğimiz süreçte farklı şekilde sıkıntılar cereyan ediyor. Bir tarafta Ukrayna-Rusya arasında yaşanan bu savaşta gerilimde yine Türkiye’nin güçlü duruşu, masanın en başında oturup karar evren ve sözü dinlenen bir ülke olmanın gururunu yaşıyoruz. Bugün SİHA’larımız artık savaşların seyrini değiştiriyor. Biz hem sağlık alanında hem de diğer alanlarda yaptığımız yatırımlarla şükürler olsun dünyanın diğer ülkelerinin birçoğunun önünde hareket ediyoruz ve hareket etmeye devam ediyoruz. Belki zorlanıyoruz. Evet pandemi tüm dünyayı zorladı, ekonomik olarak etkiledi ülke olarak da bunun zorluklarını yaşıyoruz ama Cumhurbaşkanımızın dediği gibi ‘Hiç kuşkunuz olmasın, bu süreci de hep beraber aşacağız.’ Elhamdülillah başta sağlık çalışanlarımı olmak üzere milletimizle bu süreci hep beraber bugüne kadar başarılı bir şekilde getirdik. Bundan sonraki süreçte de inşallah pandeminin daha da etkisini azaltarak dünyadan kaybolmasını umut ediyoruz. Zorlukların üstesinden hep beraber aşa aşa geleceğiz. Hedef 2023. Gerek Sağlık Sen camiası gerek Memur Sen’imizle aynı gemideyiz, aynı yolda yürüyoruz. İnandığımız yol aynı, bu kutlu yolda inşallah sizlere de çok görev düşüyor. Biz sizlerin her zaman yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. İnşallah 2023’te de o şanlı bayrağımızı dalgalandıracağız. Bundan hepiniz emin olun önümüzdeki süreçte çok daha güzel günler bizleri bekliyor” dedi.

“HEDEFİMİZ FİZİK VE TEDAVİ REHABİLİTASYON MERKEZİMİZİN İHALESİNİ BU YIL YAPTIRMAK”

İl Başkanı Ünlü, Kastamonu’da yapılan sağlık yatırımlarına da değinerek; “Geçmiş dönemde o eski hastanede bu salgına yakalanmış olsaydık mücadele edebilir miydik. Daracık koridorda iki odalı yoğun bakımda neler çekerdik değil mi. Neyse ki hastanemizi yaptık, ilçelerdeki hastanelerimizin tamamını yaptık. Bir tane ilçemizde kaldı. Bir Abana ilçemizde hastanemiz yenilenecek onunla ilgili çalışmalarımız devam edecek. Önümüzdeki süreçte 250 yataklı Fizik ve Tedavi Rehabilitasyon Merkezimiz bu yıl yatırım programına alındı. İnşallah hedefimiz bu yıl içerisinde ihalesini yaptırmak.Bir taraftan Tıp Fakültesi’yle ilgili Morfoloji binamız bitti, Sağlık Müdürümüz, Rektörümüz Milletvekilimiz geçen bir ziyarette bulunduk.  Orada bulunan binaların ileriye dönük yapılmasıyla ilgili çalışmayı hep beraber yürütüyoruz, yürütmeye de devam edeceğiz. Zaman zaman doktor ihtiyacımız oluyor. Bunları da elimizden geleni yapıyoruz. Önümüzdeki süreçte hem personel olarak hem kadro olarak daha iyi bir nokta taşıyacağız. Bunun da bilinmesini istiyorum” diye konuştu.

BARUTCU; “KAZANIMLARIMIZ, SENDİKACILIK ANLAMINDA BÜYÜK BİR İVME YAKALADIĞIMIZIN GÖSTERGESİDİR”

Konuşmasında, Memur Sen ve Sağlık Sen teşkilatları olarak kuruldukları günden bu yana hakkın, emeğin, insanca ve onurluca yaşamanın mücadelesini verdiklerini ifade eden Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu,sözlerine şöyle devam etti;“Sadece kendimizi ilgilendiren değil, bütün toplumu hatta bütün dünyayı ilgilendiren konulara değindik. Ne zaman ezilen,mağdur edilen, ötekileştirilen insanlar olsa nerede olursa olsun onların yanında olmayı da şiar edindik. Bunları yaparken asli görevimiz olan çalışanlarımızın özlük haklarının iyileştirilmesi, çalışma şartlarının düzeltilmesi ve aileleriyle birlikte geleceğe umutla bakmaları adına da elimizden gelen her türlü gayreti gösterdik. Altıncı dönem toplu sözleşme masasında elde etmiş olduğumuz kazanımlar, sendikacılık anlamında ne derece başarılı bir ivme yakaladığımızın göstergesidir. Bu kazanımlar gerçekten tarihe geçecek kazanımlar. Orada sağlık çalışanlarını ilgilendiren özellikle 3600 Ek Gösterge sözleşmelilerin kadroya geçecek olması 2023 ocak ayında bitecek olması ve sağlık çalışanlarıyla ilgili sayamayacağımız birçok toplu sözleşme kazanımlarımız var.”

BAKİ; “90’LI YILARDA SENDİKALARDA ÜYE OL NE HALİN VARSA GÖR DENİLİYORDU”

Genel Başkan Vekili Durali Baki, 90’lı yıllardaki sendikalara değinerek şu ifadeleri dile getirdi; “90’lı yılların ortalarını hatırlatmak isterim. Hem sağımızda hem solumuzda sözde sendikalar vardı. O zaman sendikacılıkta üye ol ne halin varsa gör deniliyordu. O zaman sendikacılık sağımızdaki bazı siyasi gruplardan, solumuzdaki bazı marjinal ve terör örgütlerinden talimat alıp, cam kırıp polis taşlayan ‘Yaşa’ ve ‘Kahrolsun’ sloganları dışında hiçbir proje üretemeyen sendikalar vardı. 90’lı yılların ortasında Mehmet Akif İnan ve arkadaşları, Hak-İş’ten aldıkları bir plastik masa ve 6 sandalye etrafında bu sendikanın o günkü meşalesi ateşlendi. Bu sendika kurulurken sağlık çalışanlarının sıkıntıları vardı. Bu sendika kurulurken temelinde insan vardı. Bizi şuan suçlayanlar ‘Siz AK Parti ile aynı siste üzerinde yürüyen bir sivil toplum örgütüsünüz’ diyorlar. Yani hükümet yanlısı bir sendikasınız yaftası vuruyorlar. Bu bize, teşkilat mensuplarına verse verse gurur yapar. Çünkü kim bu Türkiye’nin önünün açılması için mücadele veriyorsa, sağlık sen ve memur sen oradadır. Adalet ve Kalkınma partisinin kapatma davasında Türkiye’nin 81 ilinde basın açıklaması yapan yegane sivil toplum örgütü Hak-İş ve Memur Sen’dir. 17-25 Aralık  operasyonunda bu bir Tayyip Erdoğan meselesi değil Tayyip Erdoğan nezdinde Türkiye el ense çekse meselesidir deyip yine Türkiye’nin 81 ilinde basın açıklaması yapma cüretini gösteren yegane sivil toplum örgütü Hak-İş ve Memur Sen’dir. Şimdi Memur sen i nasıl köşeye sıkıştırmak isteyen bir kitle varsa aynı kitle Adalet ve Kalkınma Partisi’ni de yalnızlaştırma noktasında köşeye sıkıştırmak istiyorlar. Tabi ki biz Türkiye çin ne yapılması gerekiyorsa onun için elimizi değil gövdemizi taşın altına koyduk. Bedel ödedik ama yılmadık” dedi. Konuşmasının devamında sağlık çalışanlarının kazanımlarıyla ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Konuşmaların akabinde plaket törenine geçildi. 



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum