Arama
Arama Sonuçları
Bahçeli'den seçim yorumu: 'Mesaj mühim
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 31 Mart seçimlerinin sonuçlarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Bahçeli; “Aziz milletimizin sandık vasıtasıyla verdiği mesaj mühimdir' dedi.
Boğmaca Vakalarına Karşı Aşı Tavsiyesi
KTÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Gökçe Gayretli Aydın: "Ne yazık ki aşı kararsızlığı ülkemizde de artmaya başladı. Bu yüzden bütün anne babaları bilimin ışığında aşılamaya tekrar davet etmek istiyorum"
Kastamonulu acılı babanın ‘oğul’ feryadı!
Kastamonu’da ikamet eden 74 yaşındaki emekli başkomiser Hüseyin Akhüseyinoğlu, oğlunun kendisine şiddet uygulayarak, evden attığını iddia etti. Ailesinin evine gidemeyen Akhüseyinoğlu, Açıksöz Gazetesi’ne konuşarak sıkıntısını birer birer dile getirdi.
Kastamonu'nun yardıma gittiği yangın, kısmen söndürüldü
Bakan Yardımcısı Tiryaki: “Yangının ateşi söndürüldü”
Bolu'daki yangına Kastamonu'dan destek
Bolu'nun Gerede ilçesinde ormanda yangın çıktı. Bolu'da çıkan orman yangınına 18 helikopter, 2 uçak, 42 arazöz ve 2 dozerle müdahale devam ediyor. Yangına Kastamonu'dan da destek gönderildi. Yangının büyüklüğü havadan görüntülendi.
SGK karşılamıyor, kanser ilacını krediyle alıyorlar
İlaç temininde yaşanan sorunların giderek artması, kanser hastalarının tedavisinde sıkıntılara neden oluyor.
Kastamonulu efsanenin acı-tatlı hikayesi…
Dile kolay... Bordo-mavili takımın 1. Lig'deki (o zamanın süper ligi) ilk şampiyonluğunda (1974-75) Trabzon kökenli olmayan tek isim. Trabzonspor'un 1. Lig'deki ilk golünü o attı. Yetmedi gol attığı maçta kaleye geçti. 4 sezon oynadığı ligde 3 şampiyonluk kazandı. Trabzonspor'da 143 maç oynadı. Sarı ve kırmızı kart görmedi. Şimdilerde memleketi Kastamonu'da yaşayan Ali Yavuz'un hayatından acı-tatlı kesitler
"Kastamonu bizim, biz Kastamonu’nun"
Kastamonu İl Genel Meclisi (İGM) Eylül ayı olağan toplantılarının 3'ncü birleşimini İGM Başkanı Güray Parçal başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Meftun Dallı da ziyaret ederek, meclis üyelerinin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Vali Meftun Dallı, konuşmasında; "Zaten bu toprakların yabancısı değiliz, buranın çocuğuyuz. Kastamonu bizim, biz Kastamonu’nun. Kendi evimize hizmet ettiğimizi düşünerek çalışacağız. Kapımız her zaman herkese açık. Gece gündüz hiç fark etmez, kesinlikle aramaktan çekinmeyin. Telefonlarımız her zaman açık. Elimizden gelen ne varsa çözüm için ortaya koymaya gayret edeceğiz" dedi.
Maskeler geri mi dönüyor? Korkutan açıklama...
Pek çoklarının korkulu rüyası maskeler geri dönebilir! Kış ayları için uzmanından uyarı geldi.
Türk bilim insanları uzayda bitki yetiştirecek
Türkiye'nin ilk insanlı uzay görevinde gerçekleştirilecek deneyle uzay koşullarında bitkilere genetik müdahale yapılacak.
Sabah aç karnına kahve içmek faydalı mı? Türk kahvesi mideye iyi gelir mi?
Bazılarımız için kahve, güne başlama ritüeli olurken bazılarımız için ise keyif anlarına eşlik eden müthiş bir içecektir. Ancak yapılan bazı araştırmalar, aç karnına içilen kahvenin iyi bir seçenek olmadığını ortaya koyuyor...
"Korkmayın eski mezarlara dokunulmayacak"
Budamış Mahallesi Muhtarı Hüseyin Karabacakoğlu, Budamış Mahallesi'ne mezarlık alanı için çalışmaların başladığını duyurdu.
Hatay, Mersin ve Çanakkale'deki orman yangını devam ediyor! Sabah müdahale daha da hızlandı, işte son durum
Hatay, Mersin ve Çanakkale'de dün başlayan orman yangınları bugün de devam ediyor. Havadan ve karadan müdahale edilen yangınlara sabahın ilk ışıklarıyla destek daha da hızlandı. Hatay'daki yangında 2 kişi gözaltına alınırken Mersin'de 373 hane boşaltıldı. Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ise merkeze bağlı Kızılkeçili köyü yakınlarında çıkan orman yangınlarında yaralı ve can kaybı olmadığını belirtti.
Bakan Koca'dan aşı açıklaması
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesaplarından açıklama yaparak stoklarda 312 bin doz pediatrik Hepatit A aşısı bulunduğunu, 1 milyon doz aşının alım sürecinin de devam ettiğini belirterek, "Hepatit A aşısı sıkıntısı olduğu iddiası asılsızdır." dedi.
Erdem Mütevelli’den Başkan Vidinlioğlu’na sert cevap!
Kastamonu Belediyesi’yle Pırlaklar Mevkii’nde ikamet eden vatandaşlar arasında çıkan ‘Mezarlık Gerginliği’nde yeni gelişmeler yaşanıyor.
Tarımsal ilaçlamada ‘Tarkopter’ dönemi
Tarım ve Orman Bakanlığı, tarımda verim ve kaliteyi artırmak, kaynakların sürdürülebilir ve etkin kullanımını sağlamak, yabancı ot, hastalık ve bitki zararlıları ile mücadele yönetimi oluşturmak için tarımsal ilaçlama helikopteri 'Tarkopter’i üretiyor.
TL'deki değer kaybı enflasyonu ne kadar artıracak?
TL dolar karşısında büyük bölümü seçim sonrasında olmak üzere yılbaşından beri yüzde 28'i aşan değer kaybı yaşıyor.
Bayramda beslenme uyarısı!
Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Doğan, Kurban Bayramı'nda tatlı, şeker, tuz ve kırmızı et tüketiminin artışına dikkat çekerek, diyabet, kolesterol, tansiyon, gut, siroz, kronik böbrek yetmezliği ve koroner arter hastalarını bayramda beslenmelerine dikkat etmeleri için uyardı.
“Kızamık ölümcül olabilir”
Gelişmiş ülkelerde etkin aşılama sayesinde artık hiç görülmeyen kızamığın gelişmekte olan ülkelerde ve ülkemizde sorun olmaya devam ettiğine dikkat çeken VM Medical Park Samsun Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Emel Şen, “Kızamık dünyada endemik olan bulaşıcı bir hastalıktır.
Üniversite sınavı stresini yenmek!
Yüzlerce öğrenci 18 Haziran Pazartesi günü gerçekleşecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girmek üzere hazırlandı. Öğrenciler kadar veliler de oldukça heyecanlı. Uzman Psikolog Songül Kaplan Cengiz, YKS’ye girecek öğrenciler ve aynı heyecanı yaşayan veliler için açıklamalarda bulundu.
Azdavay'a tersip bentleri yapılacak
DSİ Bölge Müdürü Yasin Devrim, Azdavay ilçesini ziyaret ederek sel sonrası sıkıntılı olan yerleri inceledi. Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından 2023 yılı içerisinde yapılacak olan faaliyetleri açıkladı.
DSİ’nin Kastamonu’da alacağı 10 işçi için kuralar çekildi
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 819 işçi alım ilanını yayınlanmasının ardından kura çekimleri gerçekleştirildi.
DSİ’nin Kastamonu’da alacağı 10 işçi için son başvuru yarın!
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 819 işçi alım ilanını yayınlanmasının ardından başvuru süresi de sona eriyor.
Devlet Su İşleri Kastamonu’da 10 personel alacak! Son gün Salı…
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 819 İşçi Alacak. Kastamonu’da da 10 personel işe alınacak.
‘Orman köylüsü daha fazla kazanacak’
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, bakanlığın orman yangınlarına karşı hava filosunu kurduğuna dikkat çekerek, bunun yanı sıra çıkardıkları kanun ile orman köylülerinin normal hak ettiklerinin üzerine yüzde 35 ekstra daha pay alacaklarını kaydetti.
Mayıs ayında 5 metre kar
Mayıs ayında olmamıza rağmen halen Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bazı illerde metrelerce yükseklikte kar görülüyor.