"Kastamonu bizim, biz Kastamonu’nun";

"Kastamonu bizim, biz Kastamonu’nun"

Kastamonu İl Genel Meclisi (İGM) Eylül ayı olağan toplantılarının 3'ncü birleşimini İGM Başkanı Güray Parçal başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Meftun Dallı da ziyaret ederek, meclis üyelerinin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Vali Meftun Dallı, konuşmasında; "Zaten bu toprakların yabancısı değiliz, buranın çocuğuyuz. Kastamonu bizim, biz Kastamonu’nun. Kendi evimize hizmet ettiğimizi düşünerek çalışacağız. Kapımız her zaman herkese açık. Gece gündüz hiç fark etmez, kesinlikle aramaktan çekinmeyin. Telefonlarımız her zaman açık. Elimizden gelen ne varsa çözüm için ortaya koymaya gayret edeceğiz" dedi....

MAHALLE İSMİ DEĞİŞTİRİLECEK Mİ? ARAŞTIRMA İÇİN KOMİSYON GÖREVLENDİRİLDİ

Toplantının ilk gündem maddesinde Merkez Sipahi köyü “Kelek” Mahallesi’nin isminin “Ateşoğlu” olarak değiştirilmesi ile ilgili İl İdare Kurulu Müdürlüğünün teklifi görüşüldü. İGM Başkanı Güray Parçal, köyde herhangi bir sorun olup olmadığının incelenmesi amacıyla komisyonun, inceleme yapması gerektiğini belirtti. Söz konusu maddenin, ARGE ve Araştırma Komisyonu’na gönderilmesi oy birliğiyle kabul edildi.


İŞ MAKİNESİNİN DEVRALINMASI İÇİN İL ÖZEL İDARESİ'NE YETKİ VERİLDİ

Toplantının diğer gündem maddesinde Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü makine parkında bulunan ihtiyaç fazlası veya kullanım alanı kalmayan, ekonomik ömrünü tamamlamış iş makinelerinden; beş adet kamyon, bir adet dozer, bir adet lastik tekerlekli yükleyici ve bir adet paletli yükleyici cinsinde iş makinesinin İl Özel İdaresi tarafından bedelsiz olarak devralınması ile ilgili teklif görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Gündem maddelerinin ardından İGM Başkanı Güray Parçal, meclis ile ilgili Vali Meftun Dallı’ya bilgi verdi.


DALLI; "KENDİ EVİMİZE HİZMET ETTİĞİMİZİ DÜŞÜNEREK ÇALIŞACAĞIZ"

Vali Meftun Dallı ise burada yaptığı konuşmasında meclis üyelerini selamlayarak; “Aranızda bulunmaktan, bugün sizlerle tanışmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim. Sayın başkanım daha önce de bana söyledi aynı şeyleri ve ben de çok mutlu oldum. İl Genel Meclisi’mizin ne kadar uyumlu, güzel bir birliktelikle çalıştığını söyledi, mutluluk verici bir şey. Üç ayrı partimizin hiç ayrı partilermiş gibi değil de böyle bir yekvücut halde Kastamonu’nun menfaatleri, sorunlarının çözümü için çalıştığını duymaktan ben de çok mutlu oldum. İnşallah biz de bu güzel birlikteliğe uyum sağlayarak sizlerle birlikte Kastamonu’muzun sorunlarıyla, problemleriyle, işleriyle ilgili elimizden gelen her türlü gayreti göstererek çalışmaya devam edeceğiz. Dileğimiz temennimiz odur ki buradan ayrılırken inşallah Kastamonulu hemşehrilerimiz, sizler, ‘Allah razı olsun’ deyin arkamızdan. Bütün samimi niyetimiz budur. Kafamızın arkasında başka hiçbir şey yok, başka hiçbir beklentimiz de yok. Herhalde hepiniz öğrendiniz, biz de zaten bu toprakların yabancısı değiliz, buranın çocuğuyuz. Kastamonu bizim, biz Kastamonu’nun öyle söyleyelim. Sinop Boyabatlıyım. Dolayısıyla burada kendi evimize hizmet ettiğimizi düşünerek çalışacağız. Elimizden gelen gücümüzün yettiği her ne ise onu sonuna kadar kullanarak buradan alnımızın akıyla, yüzümüzün akıyla arkamızdan hayırla anılarak ayrılmayı Cenabıhak’tan niyaz ediyoruz. Sizlerle birlikte olmaktan çok büyük bir mutluluk duydum bugün. Kapımız her zaman herkese açık. Telefonumuz herhalde herkeste olmuştur şu ana kadar, gece gündüz hiç fark etmez, herhangi bir şey için ilçelerimizin sorunları olur, başka bir şey olur, yani kesinlikle aramaktan çekinmeyin lütfen telefonlarımız her zaman açık. Elimizden gelen ne varsa çözüm için ortaya koymaya gayret edeceğiz. İşlerinizde kolaylıklar diliyorum. İl Genel Meclisi’mizin çalışmalarında başarılar diliyorum. Sayın Başkanımız başta olmak üzere inşallah bütün üyelerimizle uyum içerisinde çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.


Öte yandan AK Parti Grup Başkanı Mehmet Butur, MHP Grup Başkanı İlhan Bozahmetoğlu, CHP Grup Başkanı Muzaffer Pamir, grupları adına Vali Meftun Dallı’ya görevinde başarılar diledi. 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum