KEAH Kalp Merkezi, hayat kurtarıyor;

KEAH Kalp Merkezi, hayat kurtarıyor

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi (KEAH) Kalp Damar Cerrahi Ünitesi ekipleri, aort kökü, aort kapağı ve aort damarı yırtılan 49 yaşındaki kadın hastayı 5 saat süren bir operasyonla sağlığına kavuşturuldu....

İl Sağlık Müdürlüğü, Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Rektörlüğü ve Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof Dr. Zafer Ergül’ün vizyoner bakışlarıyla hastaneye kazandırılan kalp merkezinde yapılan başarılı operasyonlarla ileri merkezlere gidilmeden hayatlar kurtuluyor.

KÜ Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanı Dr. Eğitim Görevlisi Burak Tamtekin ve cerrahi ekibi, sağlıkta yeni başarı öyküleri yazmaya devam ediyor.

 

SADECE GELİŞMİŞ MERKEZLERDE YAPILABİLİYOR

 

Gelişmiş merkezlerde yapılan aort ameliyatlarını KEAH’ta da yaptıklarını vurgulayan Dr. Tamtekin, aort damarları değiştirilen 49 yaşındaki hastanın ameliyat öyküsünü şöyle anlattı; “Hastamız çok şiddetli göğüs ağrısıyla gece yarısı KEAH aciline başvurdu. Tetkiklerinde kalp çıkımından boyun bölgesine kadar aort damarının yırtıldığı tespit ettik. Rahmetli sanatçılarımızdan Oya Aydoğan'ın da bu aort yırtılmasından hayatını kaybettiğini biliyoruz. Aort yırtılmalarında acil ameliyata alınamayan bu tür hastalar maalesef bir-iki saat içinde hayatlarını kaybetmekteler. Sadece gelişmiş merkezlerde yapılabilen bu tür ameliyatları KEAH’ta, hastalarımız ileri merkezlere göndermeden kalp merkezimizde çok rahatlıkla yapıyoruz. Daha önceleri Ankara’ya gönderilen bu tür hastalar yolda hayatlarını kaybetmekteydiler. Şiddetli göğüs ağrısıyla gelen bayan hastamızı ileri merkezlere göndermeden 1 saat içinde hemen ameliyata aldık. Aort kökü, aort kapağı ve aort damarlarını 5 saat süren zorlu bir operasyonla değiştirdik. Bu operasyon Kastamonu’da ilk kez yapılan bir operasyon oldu. Çok nitelikli ve büyük kalp merkezlerinde yapılan bu tür ameliyatlar Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanemizde ileri merkezlere gidilmeden çok rahatlıkla yapmaktayız. KEAH Başhekimimiz Prof. Dr. Zafer Ergül, İl Sağlık Müdürlüğümüz ve Kastamonu Üniversitesi Rektörlüğümüzün Kastamonu’ya kazandırdıkları kalp merkezimizde bizler de başarılı operasyonlara ekibimizle imza atmaya devam ediyoruz. Kalp ve Damar Cerrahi ekibi olarak çalışmalarımıza destek olan emeği geçenlere de ayrıca gönülden teşekkür ediyoruz.”


 

Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum