Kastamonu'da 'arabuluculuk' eğitimleri başladı;

Kastamonu'da 'arabuluculuk' eğitimleri başladı

ABA Arabuluculuk Merkezi'nde Altınbaş Üniversitesi ortaklığında avukatlara yönelik arabuluculuk eğitimleri başladı....

ABA Arabuluculuk Merkezi Başkanı Hamit Serdar Yılmaz, Haziran ayında yapılacak olan arabuluculuk sınavı için Adalet Bakanlığı'nda gerekli girişimleri yaptıklarını belirterek 12 gün devam edecek arabuluculuk eğitimlerinin başladığını söyledi. BU eğitimleri alan avukatların arabuluculuk sınavına girmeye hak kazandığını belirten Av. Yılmaz, bunun arabuluculuk anlamında güzel bir gelişme olduğunu kaydetti.

YILMAZ; "EĞİTİMLERİMİZ 12 GÜN SÜRECEK"

ABA Arabuluculuk Merkezi Başkanı Hamit Serda rYılmaz ABA Arabuluculuk Merkezi'nde eğitimlerin başladığını belirterek, şu ifadeleri dile getirdi; "Kastamonu'da ilk defa ABA Arabuluculuk Merkezi olarak faaliyete başladık. Aynı zamanda uzlaştırmacılık ve tahkim konularında bünyemizde işlenecek. Şuanda eğitim çalışmalarımıza başladık. Haziran ayında Arabuluculuk sınavı olacak. Bu sınav gerekçesiyle Adalet Bakanlığı'nda gerekli girişimlerimizi yaparak gereken şartları sağladık. Bu kapsamda Altınbaş Üniversitesi'yle birlikte Arabuluculuk temel eğitimlerine başladık. Yaklaşık 12 gün sürecek bu eğitimlerimiz. Burada alınan eğitimle imtihana girmeye hak kazanmış oluyor arkadaşlarımız. Şuana kadar Aksaray ve Uşak Barosu'nda bu eğitimler verildi. Şimdi Kastamonu'da başlamış oldu. Bundan sonra inşallah devam edecek.

"MÜZAKERE, TÜRKİYE SİSTEMİNDE ARABLUCULUĞUN BİR AŞAMASI"

Eğitimen Doç. Dr. Abdullah Mert, Altınbaş Üniversitesi'nin arabuluculuk eğitimleri kapsamında bu eğitimlerin verildiğini fiade ederek şöyle konuştu; "Altınbaş Üniversitesi'nin arabuluculuk eğitimleri çatışma ve müzakere eğitimlerini çeşitli illerde veriyoruz, bugün de buradayız. BUgün burada çatışma ve uyuşmazlığın anlamı üzerinde durulacak. Olumlu mu olumsuz mu ona bakılacak. Kişilerin psikolojik ihtiyaçları aynı zamanda psikolojik ihtiyaçların pozisyoların getirisi üzerinde durulacak. YArın ki konumuz da müzakere. Arabuluculuğun uluslararsı düzeyde daha çok başka bir alternatif çözüm olarak önplana çıkıyor müzakere ama Türkiye sisteminde müzakere arabuluculuğun bir aşaması olarak görülüyor. Nedir bu müzakere? Bir sorunu karşılıklı konuşarak doğru, her iki tarafın da kazanacağı şekilde ortaya çıkacak bir sonuç elde etmeye çalışan bir yöntem. Alternatif çözüm olarak geçiyor. Mahkemeye gitmeden adli süreci yaşamadan, iki tarafın da arabulucu gözetiminde müzakere edip anlaşmaya varmaya çalışan bir husustur müzakere. Bu eğitimler tüm Türkiye'de yapılıyor."


Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum