“6 metrekareye 1000 TL fatura nasıl gelir?!”;

“6 metrekareye 1000 TL fatura nasıl gelir?!”

Kastamonu’da Nasrullah Meydanı’nda faaliyet gösteren MST İletişim’in sahibi Mesut Kaygusuzoğlu ve Zafer Sercan Sandıkcı, artan kira, elektrik faturası ve giderlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu....

Esnafın çok zor durumda olduğunu dile getiren Mesut Kaygusuzoğlu, gelen elektrik faturalarına sitem etti.  Geçen sene en fazla 370 TL fatura ödediğini belirten Kaygusuzoğlu; “Dükkân 6 metrekarelik bir alan. Bu ay bana gelen elektrik faturası 1000 lira. 6 metrekarelik alana bin lira nasıl gelir anlamış değilim. Üstelik geçen sene ben en fazla 370 TL ödedim” dedi.

KAYGUSUZOĞLU; “GEÇEN SENE BEN EN FAZLA 370 TL ÖDEDİM”

Kastamonu’nun en işlek yerlerinden biri olan Nasrullah Meydanı’nda MST İletişim’in sahibi Mesut Kaygusuzoğlu, esnafın durumunu değerlendirdi. Mesut Kaygusuzoğlu esnafın zor durumda olduğunu belirterek, şöyle devam etti;  “Asgari ücret yükseldi, asgari ücretle beraber yatırdığımız BAĞ-KUR’uydu stopajıydı, sigortasıydı derken hepsi yükseldi. Sadece asgari ücretle bitmiyor iş. Durum vahim. Elektrik faturası mesela. Dükkân 6 metrekarelik bir alan. Bu ay bana gelen elektrik faturası bin lira. 6 metrekarelik alana bin lira nasıl gelir anlamış değilim. Üstelik geçen sene ben en fazla 370 TL ödedim faturamı. En fazla gelen miktar oydu.  Şimdi bakın, bu yıl Ocak ayında 500 küsur, Şubat’ta da 1000 TL elektrik faturası ödedim. Diğer bir giderimiz kira. Kiramıza yüzde 17 zam geldi 3 bin 500 liraya çıktı. Her şeye zam geldi. Doğalgaz olsun başka bir şey olsun fiyatlar yükseldi. Çözüm doların düşürülmesi. Çünkü şu dükkândaki her şey iğneden ipliğe dolara endeksli.”

SANDIKCI; “DURUMUMUZ ZOR, HALDEN ANALAYAN YOK”

Gelen zamlara eşit oranda zam yapamadıklarını çünkü o zaman fiyatların çokça yükseleceğini belirten MST İletişim’in sahiplerinden Zafer Sercan Sandıkcı;  “Şuan ki duruma göre ürünlerimizde zam yapmadık. Örneğin kırılmaz camın fiyatı 1 buçuk liradan geliyordu bizler 10 liradan değiştiriyorduk. Cam şimdi 6 liraya çıktı 15’e taksan kurtarıyor gibi görünüyor ama kurtarmıyor, çünkü içinde kırık da çıkan oluyor. Zam veremiyoruz ki, zaten normal zamlara göre vermedik zam. KDV indirimi oldu sabah akşam yüzde 7 KDV indirimi tüm problem bu oldu. Şu gelen zamlara göre biz zam yapsaydık millet yanaşamazdı bile. Durumumuz zor, ancak halden anlayan yok” ifadelerine yer verdi. 






Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum