“Vali Avni Çakır, Cumhur İttifakı’nın İl Başkanı”;

“Vali Avni Çakır, Cumhur İttifakı’nın İl Başkanı”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Danışma Kurulu toplantısı, Kastamonu Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Hasan Baltacı ile İl Başkanı Hikmet Erbilgin’in katılımıyla, CHP İl Başkanlığı Mehmet Sezer Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda dikkat çeken açıklamalarda bulunan İl Başkanı Hikmet Erbilgin, Vali Avni Çakır’a sert eleştirilerde bulundu. İl Başkanı Hikmet Erbilgin, toplantıda yaptığı konuşmasında; “Bizler 3 tane il başkanı ile mücadele ediyoruz. Birincisi Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Sayın Doğan Ünlü. Biri Milliyetçi Hareket İl Başkanı Sayın Emin Çınar. Bir diğeri de Cumhur İttifakı İl Başkanı Avni Çakır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak üçünüzle de mücadele edebiliriz. Kastamonu Valisi siyasi partilere, belediye başkanlarına talimat verebilir ama Mustafa Kemal’in partisinde İl Başkanlığı yapanların, Mustafa Kemal’in partisinde görev yapan milletvekillerinin bir adım geri adım atmayacağını tüm Türkiye bilir” dedi....

“CUMHURİYET HALK PARTİSİ OLARAK ÜÇÜNÜZLE DE MÜCADELE EDEBİLİRİZ”

Vali Avni Çakır’ın, bir belediye başkanını arayarak, Milletvekili Hasan Baltacı’ya söz verilmemesini talep ettiğini söyleyen İl Başkanı Hikmet Erbilgin konuyu şu sözlerle eleştirdi; “Bizler 3 tane il başkanı ile mücadele ediyoruz. Birincisi Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Sayın Doğan Ünlü. Biri Milliyetçi Hareket İl Başkanı Sayın Emin Çınar. Bir diğeri de Cumhur İttifakı İl Başkanı Avni Çakır. Bu ilin Valisi olması gereken devlet adamı hüviyetini taşıması gerekenler, Cumhur İttifakı’nın İl Başkanı gibi hareket ediyorlar. Göreve geldiğinde Kastamonu için devletin itibarını da yerlerde sürükleyen işadamları ziyaretleri yapılmış Kastamonuspor için, 5 kuruş para toplayamamıştı. Kastamonu Valisi yazan bir kişi Kastamonu iş adamlarında para toplayamamıştır. Daha yeni çocuklarımız karne aldı, adalet ve kalkınma partisi il başkanıyla birlikte gittiği okulda devlet adabına sığmayacak fotoğraf verdi. Adalet ve Kalkınma Partisi il başkanıyla beraber onun üst il başkanı olarak bütün kurumlarda beraber geziyorlar. Olabilir buna katlanabiliriz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak üçünüzle de mücadele edebiliriz. Ama olmayacak bir şey var bunu da Kastamonuluların takdirine bırakayım. Bu atanmış vali devlet adabını bir kenarda bırakıp belediye başkanlarını arayarak seçilmiş Kastamonu milletvekiline söz verilmemesini talep ediyor. Bu atanmış vali tüm devlet adabını bir kenara bırakarak hiç de haddi olmayacak bir şekilde Kastamonuluların seçtiği sizlerin seçtiği hasan baltacının kürsülerde konuşturulmamasını istiyor. Öyleyse biz artık parti devleti sürecini yaşıyoruz, somut örneklerini bir kez daha hatırlatmakta fayda var. Biz bu baskıları görürüz ama dik durmaktan bir milim geri adım atmayız. Bu böyle bilinsin. Kastamonu Valisi siyasi partilere, belediye başkanlarına talimat verebilir ama Mustafa Kemal’in partisinde İl Başkanlığı yapanların, Mustafa Kemal’in partisinde görev yapan milletvekillerinin bir adım geri adım atmayacağını tüm Türkiye bilir. Dolayısıyla Avni Çakır’ın çektiği kürek boşunadır.”

“VALİ ÇAKIR’IN İLK VALİLER KARARNAMESİYLE KASTAMONU’NUN ÖNÜNÜN AÇILMASINI TEMENNİ EDİYORUM”

CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu şehrin kalkınmasına bir milim bile faydası olmayan Sayın Çakır’ın ilk valiler kararnamesiyle, Kastamonu’nun önünün açılmasını temenni ediyorum. Burada eğer Sayın Cumhurbaşkanının giderayak bir faydası olacaksa yapacağı en önemli yatırım Avni Çakır’ı Kastamonu’nun başından almaktır.  Seçilmiş bir milletvekiline yapılabilecek bir hadsizlik onun haddi değildir. Bizim seçilmiş belediye başkanlarımızı mobese aracılığıyla takip ettirenler, Kastamonu’da milletin seçtiği milletvekiline engel olacaklarını zannediyorlarsa onun aldığı 64 bin oya engel olabileceklerini zannediyorlarsa biz buradayız ve Kastamonu’yu savunmaya devam edeceğiz.” 




Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum