Karslı, KÜ'deki bitmeyen camii inşaatını inceledi;

Karslı, KÜ'deki bitmeyen camii inşaatını inceledi

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Karslı, 5 bin kişi kapasiteli Muhammed Alparslan Han Camisi ve Külliyesi inşaat'ında incelemelerde bulundu....

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı ve beraberindeki heyet, Kastamonu Üniversite'sini (KÜ)  ziyaret ederek, Kuzeykent kampüsünde bulunan ve yapımı devam eden 5 bin kişi kapasiteli Muhammed Alparslan Han Camisi ve Külliyesi inşaat'ında incelemelerde bulundu.

Ziyarete, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Atalan, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Yurdagür, Kastamonu İl Müftüsü Mustafa Bilgiç ve kurum temsilcileri eşlik etti.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Halil Karslı’ya caminin durumu hakkında bilgiler veren KÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, caminin bir an önce bitirilmesi için Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan destek beklediklerini belirtti.

Caminin eksiklerini yerinde inceleyen Karslı, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak caminin tamamlanması için gerekli her türlü desteği sağlamaya çalışacaklarını söyledi.

İnceleme sonrası Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı ve beraberindeki heyet, Rektör Ahmet Hamdi Topal’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaret, karşılıklı hediye takdiminin ardından sona erdi.











Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum