Arama
Arama Sonuçları
Ortaokul öğrencisi birincilik ödülünü Gazze’ye bağışladı
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde şiir yarışmasında bin liralık ödül kazanan ortaokul öğrencisi Yusuf Yılmaz, kazandığı ödülü Gazze’ye bağışladı.
Diyanet yanıtladı, sigara içilen ortamda bulunmak orucu bozar mı?
Her sene Ramazan ayına doğru, Müslümanlar, kendilerine farz kılınan oruç ibadetini yaparken oruçlarını sakat edebilecek, orucu bozan ve bozmayan şeyleri merak edip araştırmaya başlamaktadır. Diyanet'in cevaplarını da dikkate alarak oruçluyken sigara içmek ya da sigara dumanı gelmesi orucu bozar mı? Kaza gerekir mi?
Sürdürülebilir tercihlerle ramazanda gıda israfının önüne geçilebilir
Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmudul Hasan: -"Malezya gibi Müslümanların çoğunlukta olduğu bir ülkede ramazanda gıda israfı yüzde 15 artıyor. Mısır'da ise gıda israfının ramazanda yüzde 20 arttığı belirtiliyor. Bu büyük bir çelişki, halbuki daha az tüketmemiz ve daha az israf etmemiz gerekiyor" Yeşil Ramazan hareketi kurucusu Kori Majeed: "İnsanların geri dönüşüm yapmasını, yeniden kullanılabilir malzemeler tercih etmesini, kompost yapmasını sağlayarak onları
TDV Kastamonu'yu tercih etti!
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından, burs desteği sağladığı öğrencilerin mesleki, kişisel ve akademik gelişimlerine katkıda bulunmak için düzenlenen 2024 Yarıyıl Kampları başladı. Kayseri, Sivas, Tokat ve Mersin'de öğrenim gören öğrenciler, Kastamonu'ya getirildi.
Tuncay Sönmezışık’a önemli görev
Kastamonu Mahalli İdareler Birliği (KASMİB) Birlik Müdürü Tuncay Sönmezışık görevine başladı. KASMİB Birlik Müdürlüğü’ne vekaleten atanan Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Tuncay Sönmezışık Adnan Tot’ tan görevi devraldı.
‘Bitmeyen cami’ için Diyanet ile istişare
Diyanet yetkililerinin üniversiteye ziyaretinde, devam eden Üniversite Camii inşaatıyla ilgili görüş alışverişi yapıldı. Projenin mevcut durumu ve devam eden inşaat ile ilgili öneriler ele alınarak fikir alışverişinde bulunuldu.
Kastamonu'da yeni yılın buluşma noktası dikkat çekti
Kastamonu'da 2024 yılının ilk sabahında anlamlı bir buluşma yaşandı
Kastamonulu umreciler, dualarla uğurlandı
İhsangazi ilçesinde umreciler, İhsangazi İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen programla, kutsal topraklara uğurlandı.
Kastamonu'da ÇEDES Projesi İl Kurulu Toplantısı yapıldı
Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) Projesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı planlama ve bilgilendirme toplantısı Kastamonu İl Millî Eğitim Müdürlüğü'nde gerçekleşti.
Camilerden “insan ilişkileri” hutbesi
22 Eylül 2023 Cuma hutbesi Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlandı. Kastamonu’da camilerde insan ilişkilerine hâkim kılmanın sesleri yankılanıyor. Hutbe paylaşımı "Mevlidi Nebi" başlığı ile duyuruldu. İşte bu hafta Cuma namazına katılacak olan kişilere okunacak 22 Eylül 2023 tarihli Cuma hutbesi…
Kastamonu camilerinde ‘kirada insaf’ hutbesi
Kastamonu ve 81 ilde Cuma hutbesinde, son dönemde artan konut kira oranına dikkat çekildi.
Resmi Gazete’de yayımlandı: Diyanet’e üst düzey atamalar
Atama kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 15 Eylül 2023 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.
Diyanet öğretmen alımı yapacak:'Son başvuru 15 Eylül'
Diyanet İşleri Başkanlığı, Merkez Teşkilatında Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) puan sırası esas alınarak öğretmen ve çocuk gelişimcisi alımı yapacak. 5 öğretmen ve 2 çocuk gelişimcisi olmak üzere toplamda 6 kişi alınacak. Başvurular, 15 Eylül 2023 saat 16.00'da sona erecek. Başvuru şartları ve detaylar haberimizde...
Hac ön kayıtları başlıyor
Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 yılı Hac Organizasyonu kapsamında ön kayıtlar 13 Eylül'de başlayacak.
2023 Mevlid Kandili ne zaman? Mevlid Kandili tarihi nedir? 2023 diyanet Mevlid Kandili tarihi
İslamiyet için Mevlid Kandilinin önemli bir yeri vardır. Mevlid Kandili tarihi kullanıcılar tarafından merak edilmektedir. İslam dini için oldukça büyük bir öneme sahip olan Mevlid Kandili için sayılı günler kaldı. Hz. Muhammed’in (S.A.S) doğum tarihi olarak kabul edilen Mevlid Kandili hicri rebiülevvel ayının on ikinci gecesidir. İslami takvimin Ay temelli, miladi takvimin ise Güneş temelli olmasından dolayı, miladi takvimde Mevlid günleri her yıl farklı zamanlara denk gelir. Peki, 2023 Mevlid Kandili ne zaman?
Mevlid Kandili ne zaman? önemi nedir? işte 2023 Mevlid Kandili tarihi
Mevlid Kandili tarihi 2023 yaklaşırken, İslam dünyasında hazırlıklar başladı. Rahmet elçisi Hz. Peygamberin (s.a.s.) doğumunun kutlandığı Mevlid Kandili'nde Müslümanlar ibadetlerini idrak edecek. Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştiren Mevlid Kandili'nde milyonlarca Müslüman camileri dolduracak. Yılın son kandili olarak da gerçekleşen Mevlid Kandili 2023 tarihi Diyanet takvimi ile belli oldu. Peki, Mevlid Kandili ne zaman, hangi tarihte? İşte, 2023 Mevlid Kandili tarihi, önemi ve konu hakkında ayrıntılı bilgiler.
Yüksel Aydın: ‘Senin feriştahının çapı yetmez’ [VİDEO HABER]
MHP MYK Üyesi Yüksel Aydın, CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin’in kendisine yönelik sözlerine cevap verdi.
Camide dans etti! İnceleme başlatıldı
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, Malatya’da bir camide çekildiği anlaşılan ve sosyal medya mecralarında paylaşılan görüntülere ilişkin inceleme başlatıldığı açıklandı.Türkiye Kocatepe Camii'nde uygunsuz kıyafetlerle yapılan çekimi tartışırken, skandal bir görüntü de Malatya'dan geldi.
Başdanışman Halil konakçı hakkında açıklama yaptı
Açıklamaları ile gündemden düşmeyen imam Halil Konakçı hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın inceleme başlatması ile ilgili Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral’dan açıklama geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın inceleme kararına tepki gösteren Saral paylaştığı mesajda, “Halil Konakçı’nın her daim yanındayız” ifadelerini kullandı.
Diyanet Halil Konakçı hakkında inceleme başlattı
Diyanet İşleri Başkanlığı, sosyal medyadaki paylaşımlarına ilişkin İstanbul'un Pendik ilçesindeki Uluçınar Camisi İmamı Halil Konakçı hakkında inceleme başlattı.