‘Mücadelemiz sonuna kadar devam edecek’;

‘Mücadelemiz sonuna kadar devam edecek’

Kastamonu Gazeteciler Derneği (KGD) Yönetim Kurulu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. KGD Yönetimi adına açıklamada bulunan Dernek Başkanı İzzet Sarı; “Mesleklerini sürdürebilme mücadelesi veren meslektaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, ancak çalışamayan, çalıştırılamayan ve mesleğini sürdüremeyen tüm meslektaşlarımız adına mücadelemizin yüksek sesle süreceğini bir kez daha vurgulamak isteriz" ifadelerine yer verdi....


"MESLEKTAŞLARIMIZIN EMEKLERİNİN KARŞILIĞINI ALABİLDİĞİ BİR TÜRKİYE VE KASTAMONU UMUDUYLA"

KGD Başkanı Sarı, şunları kaydetti; “Gazetecilerin haklarının yasal güvenceye alındığı 1961 yılından bu yana 10 Ocak’ları Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutluyor, mesleki analizler yapıyor, yaşananları mesleki olarak irdelemeye çalışıyoruz. Her yıl 10 Ocak’lara yeni umutlarla girmeyi arzu ediyoruz. Basının üzerindeki baskıların kalktığı, gazetecilerin haberlerini, köşe yazılarını özgür bir ortamda yazdığı, medyadan bağımsız araştırma, inceleme analiz ve röportajların beklendiği, meslektaşlarımızın emeklerinin karşılığını alabildiği bir Türkiye ve Kastamonu umuduyla… 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü bir anmadan çıkararak kutlayabilmek için öncelikle; halka doğru haber verme görevini yapan gazetecilerin, görevlerini yaparken temel hak ve özgürlükleri kullanabileceği, sorduğu sorular, yaptığı haberler yüzünden tehdit ve baskıya uğramayacağı, ücretlerin yoksulluk sınırının üzerine çıkacağı, basın kuruluşlarının kapanmayacağı bir Kastamonu ve Türkiye arzuluyoruz. Medya kuruluşlarının sıkıntıları 2023 yılında azalacağına, maalesef daha da katlanarak devam etmektedir. Eleştirel ve bağımsız yayın yapan ve sayıları gitgide azalan medya kuruluşları, ekonomik sıkıntılar yaşarken, çalışan gazeteciler de bu oranda baskılara rağmen ayakta kalma mücadelesi veriyor. Bütün zor şartlara rağmen, gazeteciler halka gerçekleri söylemeye devam edecektir. Mesleklerini sürdürebilme mücadelesi veren meslektaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, ancak çalışamayan, çalıştırılamayan ve mesleğini sürdüremeyen tüm meslektaşlarımız adına mücadelemizin yüksek sesle süreceğini bir kez daha vurgulamak isteriz.”

ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ NEDİR?

212 sayılı kanun ile ülkemizde kabul edilen ve 4 Ocak 1961’den bu yana her yıl 10 Ocak tarihinde kutlanan Gazeteciler Günü; askeri müdahaleler sonrası hakları alınan gazeteciler için oluşturulmuştur. Bu sebeple basın organlarında çalışan insanlar için bugünün önemi çok fazladır. Resmi Gazete’de yayınlanan bildiri ile artık ülkemizde Çalışan Gazeteciler Günü farklı bir yere sahiptir. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum