Ev Kaya Mezarları, doğal restorana döndü;

Ev Kaya Mezarları, doğal restorana döndü

Kastamonu’daki en eski kaya mezarı olarak bilinen Ev Kaya Mezarları, arabaların park alanı olmasının yanı sıra şimdi de öğrencilerin yemek yediği bir alana dönüştü....

Kastamonu’da geçmişi M.Ö. 7’nci yüzyıla kadar dayanan Ev Kaya Mezarları, Kastamonu’nun tarihi ve kültürel yapısının ne kadar derin bir alt yapıda olduğunu gözler önüne seren önemli yapılardan biri. Şehir içinde bulunması özelliğiyle de Kastamonu’yu diğer illerden ayıran Ev Kaya Mezarları, şimdiki durumuyla görenleri üzüyor.

Yıllardır bölge halkının, farklı amaçlar için kullanılması sebebiyle şikâyetçi olduğu Ev Kaya Mezarları, okulların açılmasıyla birlikte öğrencilerin ‘yemek yeme durağı’ haline geldi. Öğle arasında çevre okullarda öğrenim gören öğrenciler; vakitlerini mezarlık içerisinde ve çevresinde geçirirken; araçlar da olası tehlikeli durumlara karşı araçlarını mezarların altındaki alana çekerek otopark alanı olarak kullanıyor.

Ödenek çıktı, çıkacak derken bir türlü nihai sonuca varılamazken;  Ev Kaya Mezarları’nın alt tarafı da kapalı garaj olarak kullanılıyor. Araçlarını olası bir riske karşı mezarların altına çeken sürücüler, ‘doğal garaj’dan yararlanırken, öğle aralarındaki vaktini bu alanda geçiren öğrenciler de ‘doğal restoran’dan yararlanıyor.Ayrıca, öğle yemekleriniEv Kaya Mezarları’ndaki kayalıklara çıkarak yiyen öğrenciler için de söz konusu alanda, düşme tehlikesi nedeniyle güvenlik zafiyeti mevcut. 

Yetkililerden alınan son değerlendirmeye göreyse gerek Ev Kaya Mezarları gerekse de Kastamonu’daki diğer kültürel ve tarihi yapılarla ilgili önemli açıklamaların kısa zaman sonra duyurulacağı kaydedildi. (Nihan Kıran/ÖZEL HABER)





Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum