Arama
Arama Sonuçları
100 gemimiz İstanbul Boğazı'na iniyor
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Cumhuriyet'in 100'üncü yılının 'Türkiye Yüzyılı'na yaraşacak şekilde coşkuyla kutlanması amacıyla yurt genelinde ve yurt dışında çeşitli etkinlikler düzenledi ve düzenlemeye devam edecek.
Pençe-Kilit bölgesinde patlama: Bir askerimiz şehit oldu
MSB: "Pençe-Kilit bölgesindeki patlamada Astsubay Üstçavuş Ünal Sipahi şehit oldu, bir asker yaralandı."
MSB astsubay alımı için kılavuz yayınlandı! 2023 astsubay alımı için başvuru ekranı
MSB astsubay alımına başvurmak isteyen adaylar, başvuruların nasıl yapılacağı hakkında bilgi almak istiyor. MSB Muvazzaf Astsubay adayı temini başvuru kılavuzu, Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden yayınlandı. MSB astsubay alımı başvuruları 17 Eylül tarihine kadar tamamlanacak. Muvazzaf MSB astsubay alımı başvurular e-Devlet internet sitesi üzerinden e-Devlet şifresi ile gerçekleştirilecek. İşte 2023 MSB astsubay alımı başvuru ekranı
Zafer Bayramı’nda ilk kez seslendirildi: İşte “100. Yıl Marşı”
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen 100. Yıl Marşı Yarışması’nda birinci seçilen eser, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda kamuoyunun beğenisine sunuldu.
Pençe-Kilit Bölgesi'nden bir acı haber daha!
MSB, Piyade Sözleşmeli Er Bünyamin Barlık'ın Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olduğunu bildirdi.
Acı haber! Operasyonda ağır yaralanan uzman çavuş şehit oldu
Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde ağır yaralanan İs. Uzm. Çvş Taner Torun, kaldırıldığı hastanede şehit oldu.
MSB, Türkiye’nin KFOR Komutanlığı'nı devralacağını açıkladı
Milli Savunma Bakanlığı: "Kosovo Force (KFOR) Komutanlığı Ekim ayından itibaren bir yıl süreyle ülkemiz tarafından devralınacaktır."
MSB açıkladı: son bir haftada 67 terörist öldürüldü
Milli Savunma Bakanlığı, terörle mücadeleye ilişkin kritik bilgileri paylaştı. MSB'nin açıklamasına göre, Son bir haftada 67 terörist etkisiz hale getirildi. Böylece etkisiz hale getirilen terörist sayısı bu yıl içinde 1062’ye, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar ise 38 bin 405’e ulaştı. İşte detaylar...
Pençe-Kilit bölgesinde 3 hain daha gebertildi
MSB, Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde belirlenen 3 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildiğini duyurdu.
Son bir haftada 53 terörist öldürüldü
Milli Savunma Bakanlığı, terörle mücadelede son bir haftada 53 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
MSB’den Şehit Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel için anma mesajı
MSB, 1964'te Kıbrıs'ta düzenlediği uyarı uçuşu sırasında Rum askerlerince esir alınarak şehit edilen Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel için anma mesajı yayımladı.
MSB’den açıklama: Artık kışlalarda kullanılabilecek!
Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) vatani görevini yapacak kişiler için yeni bir açıklama geldi. MSB, sivil hayatta kullanılan GSM hatlarının kısıtlı özellikteki telefonlarla kışlalarda da kullanabileceğini duyurdu.
TSK vurdu: 2 terörist etkisiz hale getirildi
MSB tarafından açıklanan bilgiye göre, Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde tespit edilen 2 PKK'lı terörist TSK tarafından etkisiz hale getirildi.
Askerlik uzatılacak mı? MSB'den açıklama...
Milli Savunma Bakanlığı, askerlik süresinin uzatılmasına yönelik bir çalışma olmadığını açıkladı.
MSB duyurdu: Askerlik yerleri açıklandı!
Milli Savunma Bakanlığı, Ağustos/Eylül/Ekim 2023 döneminde silah altına alınacak yedek subay/astsubay adayları ile erlerin sınıflandırma sonuçlarının açıklandığını duyurdu.
Askerlik yerleri açıklandı! İşte askerlik yeri sorgulama ekranı
Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan takvime göre 28 Temmuz Cuma (bugün) açıklanacağı aktarılan yoklama, askerlik hizmet tercihi ile celp tercihlerini tamamlayan adayların seçim ve sınıflandırma sonuçları e-devlet ekranı ile kontrol ediliyor. Görev yerlerini öğrenmek isteyen adaylar Ağustos 2023 celbi askerlik yerleri için araştırmalara hız kazandırdı. Bedelli askerlik için bekleyenler de celp yerlerini öğrenmeye hazırlanıyor. Peki, 2023 Ağustos celbi Askerlik yerleri sorgulama nasıl ve nereden yapılır? İşte, MSB seçim ve sınıflandırma sonucu sorgulama ekranı (msb.gov.tr)
MSÜ mülakat sonuçları açıklandı mı? MSÜ sonuç sorgulama ekranı
MSÜ aracılığıyla Türkiye'nin milli savunma kadrolarında yer almak isteyen öğrencilerin katıldığı MSÜ mülakatlarında sona gelindi. MSB Millî Savunma Üniversitesi 2022 Yılı Askerî Öğrenci Temini Seçim Aşaması Faaliyetleri 05 Temmuz – 04 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacak. MSÜ mülakatların sonra ermesinin ardından Harp Okulları sonuçları 6 gün sonra, Astsubay Meslek Yüksek Okulları sonuçları ise 2 gün sonrasında açıklanması bekleniyor. Hava harp okulu, meslek yüksek okulu MSÜ seçim aşaması nasıl yapılacak? MSÜ 2. seçim aşaması nasıl yapılır? İşte detaylar.
MSB duyurdu: Askeri araç kazasında 1 asker şehit oldu
Milli Savunma Bakanlığı, Piyade Astsubay Mehmet Özler'in askeri araç kazası sonucunda şehit olduğunu açıkladı.
MSB duyurdu: 1 askerimiz şehit oldu
Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Sözleşmeli Er Ömer Cinkara şehit oldu.
Pençe-Kilit Bölgesinden acı haber: 1 şehit
MSB, Piyade Sözleşmeli Er Mehmet Can’ın şehit olduğunu duyurdu.
Belli oldu! İşte yeni bedelli askerlik ücreti
Bedelli askerlik ücreti, temmuz ayında memur maaş katsayısında yaşanan artışın ardından askere gidecek olan kişiler tarafından aratılıyor. Temmuz'dan itibaren geçerli olacak yeni bedelli askerlik ücreti, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklama sonrasında netleşti. Peki, yeni bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu?
MSB’den ay-yıldızlı paylaşım
Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB) gökyüzünde yan yana gelen ay ve yıldız ile yerde Türk askerinin olduğu fotoğrafı ilgi çekti.
MSB duyurdu, 8 yılda 40 bine yakın terörist!..
Milli Savunma Bakanlığı, bu yıl etkisiz hale getirilen terörist sayısının 813’e, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar ise 38 bin 156’ya ulaştığını açıkladı.
Van'dan acı haber! Kazada ağır yaralanan asker şehit düştü
MSB, Van’ın Gürpınar ilçesinde trafik kazası sonucu ağır yaralanan bir askerin şehit olduğunu açıkladı.
MSB duyurdu: Tam 794 terörist!..
Milli Savunma Bakanlığı, 1 Ocak’tan bu yana terörle mücadelede 19'u büyük çaplı 320 operasyon düzenlendiğini, 794 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.
MSB duyurdu: 9 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde tespit edilen 9 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.
MSB duyurdu: Suriye'nin kuzeyinde 2 terörist etkisiz hale getirildi!
Son dakika haberi.... Milli Savunma Bakanlığı, Suriye’nin kuzeyindeki Barış Pınarı bölgesine saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen 2 PKK/YPG’li teröristin etkisiz hâle getirdiğini açıkladı.