Arama
Arama Sonuçları
Cenazede bir araya geldiler…
Eski Devlet Bakanlarından Bekir Aksoy, hayatını kaybetmişti. Aralarında Kastamonulu hemşehrimiz Murat Başesgioğlu’nun da bulunduğu cenaze töreninde eski bakanlar bir araya geldi.
Civelek; 'Verdiğimiz emeklerin uzun yıllar meyvesi yenecek...'
Azdavay Belediyesi tarafından duyurusu yapılan 1 tır doğal gaz borusunun ilçeye getirilmesinin ardından önceki dönem Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek açıklamalarda bulundu.
Kastamonu'da felaket sonrası ilk açıklama!
Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı; “Fırtına nedeniyle ilk belirlemelere göre bazı binaların çatılarında hasar oluştuğu ve bazı cadde ile sokaklarımızda ağaç devrilmeleri olduğu tespit edildi.”
Yanı başımızdaki cennet köşesi ziyaretçi rekoru kırdı!
Doğası, denizi, tarihi ve kültürü ile yerli ve yabancı turistlerinin uğrak yerleri arasında bulunan Bartın'ın Amasra ilçesi son yıllarda turizmin gözde şehirleri arasına girdi. Kruvaziyer turizmi ile geçen yıl rekor sayıda Rus turisti ağılayan Amasra, bu yılki 9 günlük bayram tatilinde ise yaklaşık 700 bin turiste ev sahipliği yaparak tarihi bir rekora imza attı.
Kaptanın cansız bedenine 1,5 ay sonra ulaşıldı
Bursa’nın Karacabey ilçesi açıklarında 15 Şubat’ta batan Batuhan A isimli kargo gemisinin kayıp mürettebatı arasında bulunan İnebolulu kaptan Hasan Mehmet Uyanık’ın cansız bedenine ulaşıldı.
Civelek, Bakan Yumaklı'dan Azdavay için 3 söz aldı!
Tarım ve Orman Bakanı hemşehrimiz İbrahim Yumaklı, Kastamonu programı çerçevesinde Azdavay ilçesini ziyaret etti. Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek ile birlikte halka hitap eden bakan Yumaklı Azdavay için Osman Nuri Civelek'e destek istedi. Bakan Yumaklı konuşmasında; 'Bir gözüm bir kulağım Azdavay'da olacak. Osman başkanım bugüne kadar yaptıkları yapacaklarının teminatıdır acayip de ısrarcı. Söylediği her şeyi yapacak bundan emin olun' dedi.
İl Müdürlüğü'nden 16 maddelik 'Dikkat edilmesi gerekenler' listesi!
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü'nden Ramazan ayında beslenmede dikkat etmemiz gerekenlerin listesi verildi. 16 maddelik listeyi yayınlayan Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü, Kastamonulu vatandaşlara;  "Sağlıklı besinleri sıklık ve miktarına dikkat ederek tüketmek,  Ramazan Ayı’ nı daha sağlıklı ve zinde hissederek tamamlamamızı sağlar" dedi.
Diş kliniğini hastaların ayağına götürüyorlar
Diş kliniğini hastaların ayağına götürüyorlar
"Prof. Dr. Eker'den Çarpıcı İfade: 'Kültür Savaşları Çağına Girdik'"
Kültür, Sanat ve Turizm Akademisi Derneği (KÜSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Eker, “Kültür savaşları çağındayız. Kültürünüz yoksa geleceğiniz de yoktur” ded
Kastamonu’daki Doğu ve Güneydoğulu vatandaşlar buluştu
Kastamonu’da yaşayan Doğu ve Güneydoğulu vatandaşlar, Kışla Canoğlu Restaurant’da birlik, beraberlik, kaynaşma ve dayanışma gecesinde bir araya geldiler.
Aydın, Baltacı'ya sordu; 'Baltacı bu ne?’
MHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Yüksel Aydın, TV366 ve Açıksöz TV'nin ortak yayını olan Siyaset Özel programında, chp bAŞKAN adayı Hasan Baltacı'nın mütevazi bir kampanya yürüttüğü ifadeleri üzerine, Başkan Adayı Yüksel Aydın; "Sabah sokağa çıkıyoruz, bununla karşılaşıyoruz. Hasan Baltacı bu ne? Hani ufak bir minibüsünüz vardı? Kastamonu halkını siz ne zannediyorsunuz ya?" diyerek cevap verdi.
Azdavay'da sağlık alanında yeni gelişme!
Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, 112 Acil Sağlık Hizmeti'nin yapılacak olan atamalar sonrasında Mart ayı itibariyle faaliyete geçeceğini kaydetti. Öte yandan Sağlık Bakanlığı'nın bu dönem yapacağı atamalarda Azdavay'a 18 personelin geleceğini de kaydetti.
21 kayıp işçiden 3'ü Kastamonulu...
Zonguldak'ta 19 Kasım'da batan geminin mürettebatı 93 gündür, Erzincan'da 13 Şubat'ta toprak kayması sonucu toprak altında kalan işçiler 7 gündür, Marmara denizinde batan kargo gemisinin mürettebatı 5 gündür aranıyor...
Kastamonulu Kaptan önceden söylemiş!
Marmara Denizi’nde batan geminin Kastamonulu Kaptanı Hasan Mehmet Uyanık’ın oğlu Abdullah Uyanık’a ‘batacak bu gemi’ dediği öğrenildi.
Tesadüfün böylesi; Kaptan Kastamonulu
Marmara'da batan 'Batuhan A.' isimli geminin kaptanı Kastamonulu olduğu öğrenildi.
Yılın mesleği dolandırıcılık uzmanlığı
LinkedIn tarafından yapılan araştırmayla Türkiye’de bu yılın yükselecek meslekleri belirlendi. Listenin başında ‘dolandırıcılık uzmanlığı’ var.
Tahsin Babaş, neden aday gösterildi?
AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, basın toplantısı düzenleyerek geride kalan 250 günlük görev süresini değerlendirerek; ilimizde devam eden ve planlanan yatırımların genel durumuyla alakalı bilgi verdi.
Kastamonu'yu bekleyen tehlike!
Trabzon Limanı’dan Ukrayna’ya 6 bin 497 ton üre yükü ile hareket eden Palau bayraklı Nordea Star isimli kargo gemisi Romanya açıklarında yük kayması sonucu yan yattıktan sonra Cide’nin İlyasbey Köyü (Fakaz) sahiline doğru sürüklenmişti. Gemideki 16 Suriye ve 1 Mısır uyruklu mürettebat Romanya makamları tarafından tahliye edilmişti.
AKM’de ‘Kastamonu Masalı’ yankılandı
Dünya Mirası Kastamonu İnisiyatifi’nin organizasyonu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde AKM’de“Türkülerle Bir Kastamonu Masalı” adlı konser programı gerçekleştirildi.
Romanya’dan Kastamonu'ya kadar sürüklendi
Romanya açıklarında yan yatan, mürettebatı tahliye edilmiş gemi Kastamonu'nun Cide ilçesine kadar sürüklendi.
KEAH’ta neler oluyor! Adım atacak yer kalmadı
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde adım atılacak yer kalmadı.
Sürücüler dikkat!.. 'Büyük zam' yolda
ABD ve İngiltere’nin gece yarısı Yemen’e saldırması Brent petrolün alevlenmesine neden oldu. Petroldeki yükselişle akaryakıt fiyatlarına yeni zam göründü.
Kastamonu'da köy odasından; milyar liralık yolculuk
1952 yılında Kastamonu'da doğan ve öğretmen olan babasıyla Kastamonu'da bir köylünün odasında kiracı olarak kalan Can Gür, bugün; alanında Dünya'nın en önemli şirketlerinden biri olan Canovate Grup Şirketleri'nin yönetim kurulu başkanı...
Kastamonu sallandı!
Kastamonu sallandı. Vatandaşlar, 16.05'te meydana gelen sallantının nedenini araştırıyor...
Hemşehrimiz, genç yaşta hayatını kaybetti
Bir süredir hastalığıyla mücadele eden Kastamonulu hemşehrimiz, genç yaşta hayatını kaybetti.
Kastamonu'da karaya oturan gemi için çalışma başlatıldı
Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde fırtınada karaya oturan geminin çekilmesi için çalışma başlatıldı.
TBMM heyeti, Kastamonu’da balıkçılığın sorunlarını araştırdı  
Balıkçılık ve su ürünleri sektöründe yaşanan sorunların araştırmak amacıyla kurulan TBMM Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu, İnebolu ilçesinde problemlerin çözülmesi için incelemelerde bulunarak sektör temsilcileri ile buluştu.  
Hırçın Karadeniz, Kastamonu'ya kustu!
Kastamonu'da geçtiğimiz hafta etkili olan fırtına sonrasında; Karadeniz, pisliğini Kastamonu'ya kustu... Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'nun etkilendiği fırtınanın zaiyatları; belli olmaya başladı.
Kastamonu'da karaya oturan gemide yeni gelişme!
Vamos yakıt çemberinde Kastamonu'nun İnebolu sahilinde fırtına nedeniyle karaya oturan "Vamos" kargo gemisindeki yakıtın tahliyesi başladı.
Erbilgin; ‘Sayıştay raporu Vidinlioğlu'na 'kenara çekil' diyor’
CHP Parti Meclis Üyesi Hikmet Erbilgin, partisinin Kastamonu İl Başkanlığı'nda, Kastamonu Belediyesi'nin 2022 Sayıştay Raporu üzerinden, Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu'nu eleştirdi.