Kaymakamlık uyardı!;

Kaymakamlık uyardı!

Taşköprü Kaymakamlığı tarafından son dönemlerde artan mantardan zehirlenme ve kaybolma olayları nedeniyle vatandaşlara uyarı yapıldı...

Taşköprü Kaymakamlığı tarafından son dönemlerde artan mantardan zehirlenme ve kaybolma olayları nedeniyle vatandaşlara uyarı yapıldı.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, mantar toplamaya giden vatandaşların tek başlarına ormanlık alanlara gitmemesi gerektiği bildirildi. Ayrıca, mantar toplamaya giden kişilerin, yaşlı ve unutkanlık hastalığına sahip kişileri yanlarında götürmemesi gerektiği de kaydedildi. Açıklamanın devamında ise, “Sevgili vatandaşlarımız, Kastamonu İl genelinde son dönemde mantar toplarken kaybolma ve mantardan zehirlenme vakaları artış göstermiştir. Mantar toplamaya giden vatandaşlarımızın yanlarında götürdükleri telefonların şarjının dolu olması, gerekirse yanlarında ilave şarj malzemesi bulundurmaları ve mantar toplayan vatandaşlarımızın toplama esnasında birbirinden ayrılmaması, hava kararmadan mantar toplama işinin bitirilerek ormanlık arazinin terk edilmesi gerekmektedir. Cinsi bilinmeyen mantarların zehirli olabileceği düşünülerek toplanmaması ve mantar yedikten 6 saat sonrasına kadar mide bulantısı, baş dönmesi, uyku hali, tansiyon düşmesi gibi belirtiler görülmesi durumunda derhal bir sağlık kuruluşuna başvurulması önem arz etmektedir” ifadesi kullanıldı. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum