Arama
Arama Sonuçları
Batı Karadeniz’in yeryüzü cenneti!
Çekme Helva, sarımsak ve kestanesi ile meşhur Şirin İlimiz Kastamonu’nun Doğal Güzellik durumunu bu yazımızda ele aldık. Mağaradan, Şelaleyi, Kanyondan Milli Parka birçok doğal güzelliğe sahip dört bir yanı ormanlarla kaplı kadim şehir olan Kastamonu’ya yolunuz düşerse Nasrullah Meydanında meşhur Kel Simit yemenizi de tavsiye ederiz. Kastamonu’nun 7 doğal güzellik harikası gezilecek yerleri sizler için derledik.
Türkiye’nin en sevilen çorbası belli oldu!
Areda Piar araştırma şirketinin Türkiye genelinde bin 100 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği çorba araştırmasına göre; kelle paça katılımcıların yüzde 24,4 ile hem en sevdiği çorba olurken hem de yüzde 17,7 ile asla yemem denilen çorbalar arasında ilk sırada yer aldı. Kelle paça, kesinlikle çorbacıya gidilip içilir denilen çorbalar kategorisinde de yüzde 47 ile birinciliği üstlendi. Çorbacıya gidilen zaman diliminde ise katılımcıların tercihi yüzde 29,6 ile gece oldu.
Kastamonu'nun saklı cennetleri için 'rapor' hazırlığı
Kastamonu Üniversitesi ile Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Kastamonu İl Şube Müdürlüğü, Kastamonu’nun saklı kalan kanyonlarının ve doğal güzelliklerinin koruma altına alınması için çalışma yaptı. Ekipler tarafından incelenen alanların tabiat parkı ya da tabiat anıtı olarak ilan edilmesi için hazırlanan rapor bakanlığa sunulacak.
Dağdaki kanlıca mantarının kilosu, rafta 2000 TL!
Kastamonu’da pazarlarda kilogram fiyatı 150-200 TL arasında değişen Kanlıca Mantarı; kurutulmuş ve paketlenmiş bir şekilde; 35 gramı 70 TL’den satışa sunuluyor. Bartın, Karabük, Bolu, Zonguldak gibi illerde de yoğun şekilde yetişen mantar, Ankara'da bir markette kilogram fiyatı 2000 TL'den satışa sunuldu.
Kastamonu’da kanlıca boy gösteriyor
Kastamonu ormanlarında mantar toplayan vatandaşlar, bu sene bereketi yaşıyor.
Kastamonu’da kasa kasa topladılar
Kastamonu ilinde son dönemde yoğun bir mantar toplama faaliyeti yaşandı. Kastamonu halkı, doğanın bereketinden faydalanmak amacıyla ormanlık alanlara akın etti ve kova kova mantar topladı. Mevsim koşullarının uygunluğu ve yağışların etkisiyle, bu yıl bölgede bol miktarda mantar yetişti. Vatandaşlar, çeşitli türlerdeki mantarları toplamak için ormanlık bölgelere gitti.
Kastamonu, Bolu Düzce ve birçok ilde yetişiyor... Protein deposu
Sonbaharın gelmesiyle birlikte, Karadeniz bölgesinin en lezzetli hazinelerinden biri olan Kanlıca mantarı tekrar sofralara dönüyor. Bu doğal hazine, Bolu başta olmak üzere Batı Karadeniz'deki ormanlarda yetişiyor ve binlerce kişi tarafından toplanıp tüketiliyor. İşte Kanlıca mantarı hakkında bilmeniz gerekenler:
Kastamonu'nun 2 ilçesinde ilk kez tespit edilecek
Ormancılık ve Tabiat Turizmi alanında ihtisaslaşan Üniversitemiz, bu alanda hazırlanan projelerine bir yenisi daha ekledi. Desteklenen proje ile Kastamonu ili özelinde farklı iklim bölgelerinde yer alan atmosferik polen ve sporların incelenmesi, alerji hastaların yaşam kalitesine etkilerinin tespit edilmesi amaçlanıyor. Bu çalışma ile İnebolu ve Tosya ilçelerinin atmosferik polen ve sporları ilk kez tespit edilmiş olacak.
Çamaşırı evde kurutanlar dikkat! Çamaşır kuruturken çeşitli hastalıklara davetiye çıkarabilirsiniz
Özellikle soğuk havalarda ve balkonu olmayan evlerde odaların içinde çamaşır kurutmak oldukça yaygın. Fakat hızlı kuruması için yaşadığınız ortamlara çamaşır asmak sanıldığı kadar mantıklı olmayabilir! Peki, evde astığınız çamaşırın ne gibi zararları olabilir?
Lenfosit (LYM) nedir? LYM yüksekliği veya düşüklüğü ne anlama gelir? Kaç olmalı?
Kan tetkiklerinde çıkan sonuçları merakla inceleyen biriyseniz "LYM" tabirine denk gelmiş olma ihtimalinizi hayli yüksek. Peki, LYM yüksekliği ya da düşüklüğü ne anlama geliyor? Siz de LYM hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olmak istiyorsanız yazımızın devamını okuyabilirsiniz.
Mantar toplantısının ikincisi Cide'de düzenlendi
Cide Orman işletme Müdürlüğü ile Cide Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü işbirliğinde mantar hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Cide ormanlarında doğal olarak toplanıp pazara sunulan mantarlar hakkında bilgilendirme yapıldı. Toplantıda sunumu mantar uzmanı Ferhat Çevik yaptı.
İşte depremzede Hatay'a yapılan yeni köy evleri...
Depremin vurduğu Hatay’da inşa edilen ve bitme noktasına gelen köy evleri görünümleriyle depremzede vatandaşları cezbederken bir yandan da sabırsızlandırıyor.
Balık pulu hastalığı nedir, neden olur, Tedavisi var mı?
Balık pulu hastalığı (İktiyozis vulgaris), cildin sağlıklı yapısını etkileyen genetik bir durumdur. Bu hastalık, cildin kalınlaşması ve pulların oluşmasıyla kendini gösterir. Tedavi seçenekleri semptomların yönetimine odaklanırken, hastalıkla yaşamayı daha rahat hale getirebilir.
Bu akşam Pınarbaşı'da 'Öykü Gürman' rüzgarı esecek
Ünlü şarkıcı Öykü Gürman bu akşam Pınarbaşı'da sevenleriyle buluşacak.
Pınarbaşı’da festival coşkusu başladı
Pınarbaşı ilçemizde “Türkiye 6. Kanyon ve Doğa Sporları Festivali” başladı.
Cide'de mantar eğitimi verilecek
Kastamonu'daki mantar potansiyalinin bilincine varılması amacıyla mantar uzmanı ve sevdalısı Ferhat Çevik, Kastamonu Orman Bölge Müdürülüğü ile, İşletme Şeflerine Mantar eğitimi verilmesi yönünde karar almıştı. Eğitimlerin ilki Kastamonu merkezde gerçekleştirdi. Mantar eğitiminin ikincisi ise Ağustos ayının 16'sında Cide ilçesinde gerçekleştirilecek.
"Her yıl 200 milyon TL kaybımız var"
Kastamonu Kalkındırma Derneği (Kal-Der) Toprakçılar Konağı'nda mantar üzerine basın açıklaması gerçekleştirdi. Kal-Der Başkanı Tugay Civelekoğlu Kastamonu'da toplanmayan mantardan yıllık 200 milyon TL zarar olduğunu dile getirerek; "Her yıl mevcut rezervin yüzde 40’ının toplanıp yüzde 60’ının toplanamamasından dolayı çürümeye terk ediliyor. Mantara gereken önem verilmediği için Kastamonu’da her yıl 200 milyon TL'den fazla bir meblağ ekonomik kayıp olmaktadır. Amacımız ortalama 200 milyon TL kayıp parayı Kastamonu ekonomisine kazandırmaktır" diye konuştu.
Yine bir boğulma tehlikesi olayı
Kastamonu'nun komşu ili Sinop'ta serinlemek için denize giren bir kişi boğulma tehlikesi geçirdi.
KÜ ve TKDK işbirliğinde ‘proje hazırlama’ eğitimi
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) ile TKDK işbirliğiyle IPARD Programı Proje Hazırlama Eğitimi düzenlendi.
Kastamonu OBM mantar eğitimi verecek
Mantar sektöründe uzun yıllar geçiren ve Kastamonu sınırında 18 çeşit mantar toplayarak mantar ihraç eden Ferhat Çevik Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu'nu ziyaret etti. Ziyarette İşletme Müdürleri ile İşletme Şeflerinin mantar konusunda bilgilenmeleri amacıyla mantar eğitimi yapılmasına karar verildi.
Köye ziyarete gelen çift, mantardan zehirlendi
Tosya ilçesinde mantar yiyen çift, zehirlenme şüphesi ile gittikleri hastanede tedavi altına alındı.
Öykü Gürman Kastamonu'ya geliyor
6'ncı Türkiye Kanyon ve Doğa Sporları Festivali, 10-13 Ağustos tarihleri arasında Pınarbaşı'nda coşkuyla gerçekleştirilecek.
Mantara dikkat! Karaciğer ve böbrekleri vuruyor
Dünyada binlerce çeşit mantar olduğunu belirten uzmanlar bunların yaklaşık 100 tanesinin zehirli olduğuna dikkat çekiyor.
Havuz'a girecekler dikkat! O durum hastalıklara yol açıyor!
Yaz gelip havalar ısınınca pek çok insanın serinlemek için yüzme havuzlarını tercih ettiğini belirten Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Kliniği'nden Uzm. Dr. Müzalin Çiğdem Yıldırım,“Havuz temiz tutulmadığı takdirde birçok sağlık problemine yol açabilir.'' dedi.
Masterchef'te İstiklal Yolu
Özellikle son zamanlarda Kastamonu ile ilgili konuşmaların yaşandığı MasterChef programında bu seferki konu ise İstiklal Yolu oldu.
Masterchef'te İstiklal Yolu
Özellikle son zamanlarda Kastamonu ile ilgili konuşmaların yaşandığı MasterChef programında bu seferki konu ise İstiklal Yolu oldu. Şef Ömür Akkor, İnebolu'dan Kastamonu'ya uzanan 95 kilonetrelik İstiklal Yolu'nu tek başına yürüdüğünü dile getirerek; "Gençler için tavsiyem kampçılık çok güzel şey ama bir kere bu memşeketin nasıl kurtulduğunu, ecdad burayı nasıl var etti orayı yürüyüp bir görmek lazım" dedi.