Arama
Arama Sonuçları
Katledilen taksici için Kastamonu'da protesto!
Kastamonu'da Araç ilçesinde öldürülen taksici esnaf Akif Eymür için Bozkurt ve Abana ilçelerindeki taksici esnafları protesto düzenledi. Bozkurt Ziya Termen Caddesi üzerinde toplanan taksiciler konvoy düzenleyerek söz konusu durumu protesto etti.
Damat cinayetinde yeni gelişme!
Kastamonu’da damatlarını mezarda silahla vurarak öldüren baba ve oğlu tutuklandı, 3 şüpheli ise serbest bırakıldı.
Cinayet kurbanı kadın, polis korumasındayken de katil eşiyle görüşmüş
Karabük’te boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından öldürülen Özlem Küçükyılmaz’ın, polise sığınma talebinde bulunduktan sonra tedbir kararı süresince, kocasıyla iletişim içerisinde oldukları ve görüştükleri belirlendi.
Kanlı saldırının üzerinden 39 yıl geçti
Terör örgütü PKK’nın ilk kanlı saldırısı olan, 15 Ağustos 1984'te bir askerin şehit olduğu 9 asker ve 3 sivilin yaralandığı Eruh ve Şemdinli’deki saldırıların üzerinden 39 yıl geçti.
Kastamonu'da veteriner hekimler iş bırakıyor
Kastamonu Veteriner Hekimleri odası başkanı İbrahim Maşalacı, meslektaşlarına karşı girişilen şiddet olaylarıyla ilgili bir günlük iş bırakma yapılacağını duyurdu.
Kadın cinayetleriyle ilgili ürkütücü rapor
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun Raporu'na göre; temmuz ayında 25 kadın erkekler tarafından katledildi, 9 kadın şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Nisan ayında 6 kadın hayatı hakkında karar almak istediği için öldürülürken, 18 kadının ölüm sebebi ise belirlenemedi. Kadınların yüzde 32’si evli olduğu erkek tarafından öldürüldü, yüzde 48’i de evlerinde katledildi.
Cinayet kurbanı taksici toprağa verildi
Kastamonu’da aracına binen 2 genç tarafından defalarca bıçaklanarak öldürülen taksi sürücüsü son yolculuğuna uğurlandı. Şahısların taksi sürücüsünü ücreti ödememeleri üzerine çıkan tartışmada öldürdükleri öğrenildi.
Ümit Sedat Özcan, ölü olarak bulundu
6 aydır kayıp olan Çatalzeytin ilçesine bağlı Hacıreissökü köyü nüfusuna kayıtlı Ümit Sedat Özcan’ın (1977), İstanbul’da cesedine ulaşıldı. Emekli, iki çocuk babası Özcan’ın İstanbul’da cinayete kurban gittiği anlaşıldı.
10 yıl sonra ilk sanık hakim karşısına çıktı
Kastamonu Üniversitesi eski Genel Sekreteri Muhiddin Sağlam’ın 2012 yılında öldürülmesi olayıyla ilgili yürütülen soruşturma çerçevesinde ilk sanık, 10 yıl sonra hakim karşısına çıktı. Evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonrası hayatını kaybeden genel sekreter cinayetinde kullanılan silahtan çıkan boş kovan, FETÖ soruşturması çerçevesinde evinde arama yapılan sanığın evinde bulundu. Bunun üzerine sanık hakkında dava açılırken, savcılık soruşturmasının ise gizlilik kararıyla devam ettiği öğrenildi.
Aynı köy, aynı yöntem
Tosya ilçesinde, kendilerini polis ve jandarma olarak tanıtan şahıslar, 'Adınız cinayete karıştı' diyerek ağlarına düşürdüğü yaşlı kadının Hacca gitmek için biriktirdiği 80 bin TL'sini dolandırdı. Köyde 1 yılda aynı yöntemle ikinci dolandırıcılık vakasının yaşandığı öğrenildi.
Fail, 2004'te öldürülen teröristin kardeşi çıktı
Diyarbakır Mardin yolu üzeri canlı hayvan borsası yanında yolun sağ tarafına park etmiş halde bekleyen bombalı araç, polis çevik kuvvet aracının geçtiği sırada patlatıldı. Patlama nedeniyle 1 sivil 8 polis memuru yaralandı. Saldırı hakkında bilgi veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Saldırıyı düzenleyen kişinin kardeşi, geçtiğimiz yıllarda terör örgütündeyken güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilen birisi" ifadelerini kullandı.
‘Platform, Anadolu kadınının cesaretini gösteremedi’
10 Aralık Kadın Platformu Derneği, 10 Aralık İlk Türk Kadın Mitingi'nde, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka'nın, konuşma talebinin reddedilmesi üzerine yaptığı açıklamaya cevap olarak; '28 yıl boyunca vali, belediye başkanı veya hiçbir siyasinin 10 Aralık etkinliklerinde konuşma yapmadığı, konuşma talebinin kabul edilmediği ve 10 Aralık programlarının ‘siyaset üstü’ kalması için ciddi çaba gösterildiği' şeklinde açıklama yapmıştı. CHP Kastamonu Kadın Kolları Başkanı Ezgi Devrim Şahin'den yeni bir açıklama geldi. Şahin açıklamasında; Üzücü olan şudur ki, 10 Aralık Kadın Platformu, bu yıl yapılan programda Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti Kadınlar Şubesi’ni kuran, o gün meydanı dolduran Anadolu Kadını’nın cesaretini gösterememiş, yaptıkları açıklamadan anlıyoruz ki, valiliğin endişesini platform olarak kendileri üstlenmiştir. Platformunuzdan beklentimiz 10 Aralık gibi önemli bir tarihi günün önümüzdeki yıl dönümlerinde her siyasi partinin kadın temsilcileri ilimize davet edilsin ve 1919 yılında olduğu gibi günümüzde de kadınlara korkmadan, sinmeden kürsüde söz verilsin. Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak bizler her türlü davet ve çağrıda sizlerin karşısında değil yanındayız" dedi.
“Kadın Cinayetleri Politiktir”
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla CHP Kadın Kolları basın açıklaması gerçekleştirdi.
‘Eşitlik adına kat etmemiz gereken çok mesafe var’
CHP Kadın Kolları İl Başkanı Devrim Ezgi Şahin, ‘Kadınların Köy İhtiyar Heyetleri ve Muhtarlıklarda Seçme ve Seçilme Hakkı’nı kazanmasının 89’uncu yıldönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Açıklama, 81 il ve 973 ilçe kadın kolu başkanıyla eş zamanlı yapıldı. Cumhuriyet devrimlerinin en önemlilerinden birisinin de kadınların siyasi haklarına kavuşması olduğunu vurgulayan Şahin: “Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, 89 yıl önce bugün Köy Kanunu’nda değişiklik yapılmıştır. Böylece, kadınlar köy ihtiyar heyetleri ve muhtarlıklarda seçme-seçilme hakkını kazanmıştır. Başta ebedi liderimiz Atatürk olmak üzere, eşitlik mücadelesine katkı sunan herkesi saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz” dedi.
“Türk siyasetine meydan okuyanlar haddini bilsin”
Zafer Partisi Kastamonu İl Başkanı Özcan Büyükşen, Türkiye'de yaşayan bazı Suriyelilerin, 12-17 Eylül tarihleri arasında çalıştıkları işyerinde iş bırakma eyleminde bulunacaklarını öne sürdü. İl Başkanı Büyükşen Kastamonu’da 18 bin sığınmacı bulunduğuna dikkat çekerek; “Bilinmesini isteriz ki her birini ülkelerine gönderene dek mücadelemiz Millet adına sürecektir! Ülkemizde bizi tehdit edip devlete, millete ve Türk siyasetine meydan okuyanlar haddini bilsin!” ifadelerine yer verdi.
Boğularak öldürülen kedi deniz kenarına atıldı
Kastamonu’nun Cide ilçesinde boğularak öldürüldüğü iddia edilen bir kedi, kafası havlu ve poşete sarılarak deniz kenarına atıldı. Vatandaşların bulunduğu kedi, zabıta ekipleri tarafından uygun bir alana gömüldü.
Kastamonu’da 15 kadın cinayeti işlendi
2015 yılından bu yana yürütülen ‘Medyaya Yansıyan Kadın Cinayetlerinin Haritalaması’ araştırması kapsamında Türkiye genelinde yaşanan son 10 yılın kadın cinayetleri verileri paylaşıldı
Sokak ortasında canice öldürülen Hanife Demirci, son yolculuğuna uğurlandı
İstanbul'da boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından sokak ortasında bıçaklanarak öldürülen iki çocuk annesi Hanife Demirci, memleketi Kastamonu’nun Devrekani ilçesinde toprağa verildi.
Devrekanili hemşehrimiz, eşi tarafından katledildi
İstanbul'da boşanma aşamasında olduğu 2 çocuk annesi Devrekanili hemşehrimiz Hanife Demirci’yi sokak ortasında bıçaklayarak öldüren Satı Mehmet Demirci, adliyeye sevk edildi. Katilin bir gün önceden otelde kaldığı, cep telefonunu sakladığı ve olay yerine başkasına ait araçla gittiği ortaya çıktı
9 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Barış Pınarı harekat bölgesinde 6 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini, böylece bölgede öldürülen terörist sayısının 9'a yükseldiğini bildirdi
Norveç balina avından vazgeçmiyor
Norveç halkının "tabaklarında balina eti görmek istedikleri" savunularak sürdürülen balina avcılığı, bilim insanları, çevreciler ve hayvan hakları savunucuları tarafından etik dışı bulunuyor.