Arama
Arama Sonuçları
Tuz Ekspresi, Kastamonu’nun komşusunda yola çıkıyor
Batı Karadeniz’in gözbebeği Kastamonu’nun komşusu olan Çankırı’nın tarihi ve kültürel güzelliklerinin yerli ve yabancı ziyaretçilere tanıtılması amacıyla başlatılacak Turistik Tuz Ekspresi, 18 Mayıs’ta ilk seferine çıkıyor.
Cebrail Mahallesi'nde; vatandaşlardan büyük tepki!
Kastamonu Merkez Cebrail Mahallesi'nde vatandaşlar isyan noktasına geldi. Cebrail Mahallesi'nde 11 Ocak itibariyle su kaçağı sebebiyle düşen bar, bir çok vatandaşın temel ihtiyaçlarını bile karşılayamayacak duruma getirdi.
‘Gömü’yü komşu buldu!
Kapıkule sınır kapısının karşısındaki Bulgaristan'ın Kapitan Andreevo Gümrük Kapısı'nda, Türkiye'den ülkeye gelen bir kişinin otobüsü ile 4 aracında yapılan kontroller sırasında, beyan edilmemiş olduğu belirtilen yaklaşık 6 milyon 750 bin lira değerindeki 3 kilo 302,1 gram altına el konuldu.
Kastamonu pastırma yiyemiyor
Coğrafi İşaretli ürünümüz olan Kastamonu pastırmasını artık yiyemiyoruz
Canan Karatay açıkladı! İşte strese karşı doğal çözüm
Prof. Dr. Canan Karatay, insan sağlığının en büyük düşmanlarından olan stresle nasıl baş edileceğine dair önerilerde bulundu.
Çamaşırı evde kurutanlar dikkat! Çamaşır kuruturken çeşitli hastalıklara davetiye çıkarabilirsiniz
Özellikle soğuk havalarda ve balkonu olmayan evlerde odaların içinde çamaşır kurutmak oldukça yaygın. Fakat hızlı kuruması için yaşadığınız ortamlara çamaşır asmak sanıldığı kadar mantıklı olmayabilir! Peki, evde astığınız çamaşırın ne gibi zararları olabilir?
Bu sorulara yanıt veremiyorsanız YOKSULSUNUZ!
9 soruluk test, yurttaşların yanıtlarına göre, ekonomik refah düzeylerini ortaya koyuyor.
80 hanede devlet hizmeti
İnebolu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2016 yılında uygulanmaya başlanan Vefa Projesi çerçevesinde 80 hanedeki bakıma muhtaç kişilere bakım hizmeti veriyor.
Bulaşık makinesi parlatıcısı kullanılmalı mı? bulaşık makinesi parlatıcısı nedir?
Bulaşık makinesi parlatıcısının yalnız bulaşıkları parlattığını düşünür fakat durum böyle değildir. Bulaşık makinesi parlatıcısı ile leke temizleme mutfaktan banyoya kadar farklı pek çok yerde kullanılır. Peki, bulaşık makinesi parlatıcısı mutfak dışında hangi alanlarda kullanılıyor ve nasıl sonuçlar veriyor? Bulaşık makinesi parlatıcısı ile temizlik önerileri
Uzmanlar yaz alerjisi için uyardı
Yaz aylarının gelmesi ile birlikte yaz alerjisi yaşayan insanların sayısında da artış gözlemlenmeye başlandı.
Havuz'a girecekler dikkat! O durum hastalıklara yol açıyor!
Yaz gelip havalar ısınınca pek çok insanın serinlemek için yüzme havuzlarını tercih ettiğini belirten Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Kliniği'nden Uzm. Dr. Müzalin Çiğdem Yıldırım,“Havuz temiz tutulmadığı takdirde birçok sağlık problemine yol açabilir.'' dedi.
Evlenmek çok pahalı!..
Düğün sezonun başlamasıyla çarşı-pazarda hareketli günler yaşanıyor.
Keneler en çok bu illerde tehlike saçıyor!
Havaların ısınmasıyla birlikte park ve bahçe gibi açık alanlarda vakit geçirme sıklığının artması, kene vakalarını da tetiklemeye başladı.
‘Millet, devletin anahtarını Bay Kemal’a verecek’
CHP GRUPBAŞKAN VEKİLİ ALTAY KASTAMONU'YA GELDİ...
900 üründe fiyatlar sabitlendi
İhtiyaçlarınızı uygun fiyatlarla karşılamanız için Tarım Kredi Kooperatif Market’te büyük indirim başladı! 28 Nisan-15 Mayıs tarihleri arasında mağazalarımızda temel ihtiyaç ve deterjan-temizlik ürünlerindeki indirimler sizi bekliyor. Hemen mağazalarımıza gelin, avantajları kaçırmayın!
Bakan Soylu Cumhurbaşkanlığı yarışında son durumu paylaştı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TGRT Haber canlı yayınında gündemdeki konularla ilgili Ankara Temsilcisi Ercan Gürses'in sorularını cevapladı. Kanala TOGG ile gelen Soylu, ''Çok esnek bir araba. Bindiğinizde diğer arabalar ötekileşiyor'' dedi.
"Seçim katalogunun yüzde 70'ini tamamladık"
Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, 4 yılını değerlendirdiği bir basın toplantısı düzenledi.
Üniversitede ‘Çanakkale Destanı’ konuşuldu
Kastamonu Üniversitesi'nde (KÜ) düzenlenen panelde Çanakkale Savaşı tüm yönleri ile ele alındı. KÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü tarafından “Şan ve Şeref Dolu Zaferlerin 108. Yılı-Çanakkale Muharebeleri” konulu program düzenlendi
‘İçimizde hem bir burukluk hem de büyük bir umut var’
CHP İl Kadın Kolları Başkanı Devrim Ezgi Şahin, partisinin il binasında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.
Üniversitenin yardım seferberliği devam ediyor
Kastamonu Üniversitesi (KÜ), 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli, 11 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerden zarar gören ve şehrimize gelen vatandaşlara yardım elini uzattı.
İstihdamda ‘kadın’ devrimi şart!..
Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre 2022 yılında, kadın nüfus 42 milyon 575 bin 441 kişi, erkek nüfus 42 milyon 704 bin 112 kişi oldu. Kastamonu nüfusunun ise yüzde 50,6’sını kadın nüfus oluşturdu.
Deniz Feneri Derneği Kastamonu Temsilciliği Maraş’ta
6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinin yaralarını sarmak için Deniz Feneri Derneği Kastamonu Temsilciliği 7 Şubat Salı günü 13 kişilik personel ve gönüllüleri ile deprem bölgesine ulaştı.
Deprem bölgesine yardımlar sürüyor
Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen ve ülkemizi derinden yaralayan deprem afetinin ilk günü itibariyle Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu’nun talimatlarıyla depremzedelere gıda, hijyen ve eşya yardımlarını başlatan Kastamonu Belediyesi dün bir insani yardım kamyonunu daha deprem bölgesine gönderdi.
AFAD: 29 bin 605 kişi hayatını kaybetti
AFAD, Kahramanmaraş merkezli depremlerde saat 15.55 itibarıyla 29 bin 605 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kahramanmaraş'ta gerçekleşen 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından an itibarıyla toplam 2 bin 412 deprem meydana geldiğini açıkladı.
Yardım tırı yarın sabah yola çıkacak
Türk Kızılay Kastamonu Şubesi ile Kuzeykent Mahalle Muhtarlığı yardım çağrısında bulundu. Açıklamayı yapan Kuzeykent Mahallesi Muhtarı Hakan Çölez; "Bu afete, Kastamonu Türk Kızılayı ve Kuzeykent Mahallesi Muhtarlığı olarak elimizden geldiğince destek vermeye çalışacağız ve bunları sizlerin yardımıyla yapacağız" dedi.
Vefa projesi yüzleri güldürüyor
İnebolu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2016 yılında uygulanmaya başlanan Vefa Projesi, 2023 yılında da bakıma muhtaç vatandaşların yüzünü güldürüyor.
Konutta 'çat-kapı' haciz yapılamayacak
Adalet Bakanlığı 7’nci Yargı Paketi üzerindeki çalışmalarını tamamladı. Yargı paketine göre, konutlarda hakim kararı olmaksızın haciz işlemi yapılamayacak. Konutlarda yapılacak hacizler bakımından; icra müdürünün verdiği haciz kararının ancak "hakim onayından geçtikten sonra" yerine getirilebilmesi sağlanacak.
Vefa Projesi, yaşlıların gönüllerine dokunuyor
İnebolu ilçesinde hayata geçirilen Vefa Projesi, yaşlıların yüzünü güldürüyor. İnebolu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının (SYDV) yürüttüğü "Vefa Projesi" çerçevesinde ekipler, yaşlı vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor.