Üniversitenin yardım seferberliği devam ediyor;

Üniversitenin yardım seferberliği devam ediyor

Kastamonu Üniversitesi (KÜ), 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli, 11 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerden zarar gören ve şehrimize gelen vatandaşlara yardım elini uzattı....

46 bini aşkın vatandaşımızın hayatını kaybettiği, on binlerce insanın evinden olduğu felakette zarar gören ve şehrimize gelen depremzedelere KÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ın öncülüğünde ayni yardım kampanyası başlatıldı. 

Üniversite olarak deprem bölgesinde zarar gören ve ilimizde ikamet edecek vatandaşların yeni yaşama başlamaları için destek olmayı amaçlayan kampanyada; depremzedelerin ihtiyaçları doğrultusunda ayni yardım yapılmaya devam ediyor. KÜ akademik ve idari personelinden gelen kullanılmamış kıyafetler, perde, battaniye benzeri eşyalar üniversitenin yardım için tahsis edilen KÜ Merkez Kütüphanesi deposunda toplanıyor. Ayrıca depremzedelerin ihtiyacı olan yatak, buzdolabı çamaşır makinesi çekyat gibi temel ev eşyaları, üniversite koordinasyonu ile doğrudan depremzedelerin evlerine naklediliyor. KÜ personelinin büyük ilgi gösterdiği kampanyada gelen yardımlar, gönüllü personeller tarafından kategorize edilerek, ihtiyacı tespit edilen depremzedelerin adreslerine teslim ediliyor.

Rektör Topal, zor zamanlarda birliğin önemli olduğunu belirtti ve Kastamonu Üniversitesi olarak deprem bölgesine yardımlar gönderdiklerini ve bu yardımların Kastamonu’ya gelen depremzedeler için de devam edeceğini söyledi. Ayrıca, deprem bölgesinden gelen vatandaşların kendileri için birer kardeş olduklarını ve onlara da elimizden gelen desteği vereceklerini ifade eden Prof. Dr. Topal, tüm akademik ve idari personele devam eden yardım kampanyasına katkılarından dolayı teşekkür etti.

Ayni yardımların toplandığı yardım kampanyası halen devam ediyor. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum