Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu’nun komşusunda isyan sesleri!
Karabük basını, 22 Mart tarihli yaygın basından bazı haberlerin linklerini paylaşarak şehrin yöneticilerine isyan etti. Son 4 gündür ülke gündemine oturan ve “Karabük olayı” olarak adlandırılan hadise, Karabük halkını zan altında bırakarak isyan ettirdi.
Yeni Salgın kapıda! Hazırlıklı olmalıyız
2019’da ortaya çıkan Covid-19 salgınıyla herkes evlere kapanmıştı Covid-19 salgınına benzer bir salgının gelebileceği konusunda uzmanlar açıklamalarda bulundu.
Boğmaca Vakalarına Karşı Aşı Tavsiyesi
KTÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Gökçe Gayretli Aydın: "Ne yazık ki aşı kararsızlığı ülkemizde de artmaya başladı. Bu yüzden bütün anne babaları bilimin ışığında aşılamaya tekrar davet etmek istiyorum"
Azdavay'da sağlık alanında yeni gelişme!
Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, 112 Acil Sağlık Hizmeti'nin yapılacak olan atamalar sonrasında Mart ayı itibariyle faaliyete geçeceğini kaydetti. Öte yandan Sağlık Bakanlığı'nın bu dönem yapacağı atamalarda Azdavay'a 18 personelin geleceğini de kaydetti.
DİKKAT!.. Acillere gitmeyin, çocuklarınızı da götürmeyin
Virüs kaynaklı hastalıklar arttı, vatandaş soluğu acil serviste aldı. Uzmanlardan ise uyarılar peş peşe geldi. Dikkat! Zorunlu olmadıkça acil kliniklere gidilmemeli özellikle de çocuklar buralara götürülmemeli...
Kastamonu’da pelerinli buzağı doğdu! Veteriner bile şaşırdı!
Kastamonu İnebolu’da faaliyet gösteren veteriner kliniğinin sahibi Veteriner Hekim Muahmmed Coduroğlu çok ilginç bir olayın şahidi oldu. Meslek hayatında ilk defa karşılaştığını kaydettiği olayı takipçileriyle paylaşan Veteriner Hekim Coduroğlu şaşkınlığını gizleyemedi. Görüntüler ise hayret verici…
Kastamonu'da çağrı çılgınlığı! % 69.9'u ASILSIZ!
Kastamonu 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü; Kastamonu'da 2023 yılında 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan çağrılarla ilgili açıklama yaptı. 2023 yılında Kastamonu'da toplam 344 bin 548 çağrı alındığı bu çağrıların yüzde 69.9'unun asılsız olduğu açıklandı. 
Çatalzeytin Devlet Hastanesi'nde hareketli dakikalar!
Çatalzeytin İlçe Devlet Hastanesi'nde hareketli dakikalar yaşandı. Hastanede, Hastane Afet Planı (HAP) tatbikatı gerçekleştirildi. Senaryo gereği okul öğrencilerinin okulda yedikleri pastadan zehirlenmesi konu alındı... İşte o video!
Ayıdan korunmak için ilginç öneri!..
Kastamonu'da jandarma ekipleri, özellikle kırsal bölgelerde artan ayı saldırılarına karşı vatandaşları uyardı.
1500 boz ayı; 380 bin Kastamonuluya karşı!
Ayıların; Kastamonu genelinde yerleşim yerlerine inerek vatandaşlara verdiği zarar büyük bir maddi kayba da sebep oldu....
‘Avukata saldırı, savunma hakkına yönelik saldırıdır’
Kastamonu Barosu, avukatlara yönelik saldırılara tepki gösterdi
İl Sağlık Müdürü Kutlu'dan 'Alzheimer' uyarısı
Kastamonu İl Sağlık Müdürü Yüksel Kutlu 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü dolayısıyla yayımladığı açıklamada önemli uyarılarda bulundu. İl Müdürü Kutlu açıklamasında; "Sağlanan imkanlardan faydalanmak, risk faktörleri ile zamanında ve etkili mücadele ederek Alzheimer hastalığından korunmak ellerimizde" dedi.
“Alzheimer her beş yılda iki kat artıyor”
Alzheimer hastalığının unutkanlığın yanı sıra pek çok zihinsel fonksiyonu da etkilendiğini belirten Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Bilgin Topçuoğlu, hastalığın her beş yılda iki kat arttığına dikkat çekti.
Okullar açıldı, hastalıklar başladı
Nezle, grip, orta kulak iltihabı, sinüzit, bademcik iltihabı, bronşit ve zatürre… Hem sonbaharın gelmesi hem de okulların açılmasıyla artışa geçmesi beklenen hastalıklardan korunmanın yolu hijyene dikkat etmek ve bağışıklığı güçlendirmekten geçiyor.
Koca’dan "eris varyantı" açıklaması
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de 9 kişide görülen koronavirüsün eris varyantıyla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Bakan Koca, eris varyantıyla ilgili olarak "Bilim insanları üzerinde konuşabilirler ama halkımız için gündem olmaya değer değil'' ifadelerini kullandı.Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla dünyayı tedirgin eden eris varyantının Türkiye'de de 9 kişide görüldüğünü duyuran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan yeni bir açıklama geldi. Koca, "Eris varyantı sınırlı sayıda vakada, ülkemizde de görüldü. Bunda endişe edilecek bir şey yok. Bilim insanları üzerinde konuşabilirler ama halkımız için gündem olmaya değer değil" dedi.
Yok artık! 112’yi bu sebeplerden arıyorlar
ANTALYA 112 Acil Çağrı Merkezi'ne 8 ayda gelen 2 milyon 500 bin çağrının yüzde 64'ü gereksiz çağrılardan oluştu. Damat adayının GBT'sini yaptırmak isteyen de konuşmaya başlayan çocuğuna pratik yaptırmak isteyen de acil çağrı hattını meşgul etti.
'Sınavsız eğitim' mümkün mü? Milli Eğitim Bakanından açıklama
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullardaki eğitim süreciyle ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.
‘Motosiklet ambulanslar’ hayat kurtarıyor
Sağlık Bakanlığı bünyesinde trafiğin yoğun olduğu veya trafiğe kapalı bölgelerde görev alan motosiklet ambulanslar, “altın dakikalar” olarak adlandırılan 3 ile 5 dakika arasında yaptıkları ilk müdahale ile hayat kurtarıyor.
Kastamonu köylerinde ayılar kol geziyor
Son yıllarda Kastamonu ve bölgemizde ayı popülasyonu artış gösterirken vatandaşların can ve mal güvenliği tehdit altına girdi.
Kastamonu çocukları için ‘obezite’ alarmı!..
Dr. Şerifoğlu: “İleride daha dramatik bir durum bizi bekliyor”
Erbilgin, Aydın'ın iddialarına yanıt verdi; "Bu bir komplodur"
CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin ve CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, İl Başkanlığı'nda yapılacak olan İlçe Başkanları toplantısı öncesinde Afyonkarahisar'da yaşanan olaylara ilişkin basın açıklaması yaptı. Erbilgin yaptığı açıklamada Yüksel Aydın'ı eleştirdi Erbilgin; "Yüzlerce cep telefonu ve onlarca kameranın olduğu ortamda Yüksel Aydın’ın iddia ettiklerine yönelik tek bir kelime yok. Bu ne demek? Bu bir komplo demektir. Bu partimizi ve bizleri itibarsızlaştırma gayretidir" dedi.
Sardalyadan bulaşan ‘botulizm’ öldürdü
Fransa’nın Bordeaux kentindeki “Tchin Tchin” adlı restoranda, 4 - 10 Eylül arasında servis edilen ev yapımı sardalyalardan yiyen müşteriler arasındaki bir kadın hayatını kaybetti.
Denize girmek yasaklandı
Sinop’ta dün meydana boğulma vakalarının ardından Sinop Valiliği tarafından bazı bölgelerde denize girmek yasaklandı.
Kastamonu’nun komşusunda denize girmek yasaklandı
Boğulma vakalarının ardından Sinop Valiliği tarafından bazı bölgelerde denize girmek yasaklandı.
Türkiye’de bir ilk görüldü! Bu hastalık içmeden sarhoş ediyor
Tıp literatüründe 'Auto-Brewery Sendromu' olarak bilinen karbonhidrat ve şekerli gıdanın vücutta alkole dönüşmesine neden olan vaka Türkiye’de ilk defa Giresun’da görüldü. Tükettiği karbonhidrat ve şekerli gıdalardan sonra "İçmeden sarhoş olmak" deyimini hayatında yaşayan ve sarhoş gibi gezen ancak kendisi bunun farkında olmayan hasta, tedavisinin ardından yeni bir hayata başlıyor.
Koca’dan ‘Eris Varyantı” hakkında açıklama
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.
İPhone çalmak için onu yaptı! görenler şaşkına döndü
Çin medyası tarafından haberleştirilen ilginç bir olay, adeta sosyal medyanın gündemine oturdu. O habere göre ülkede bir kadın, 7,000 yuan (960 ABD doları) değerinde olan bir iPhone 14 Plus çalmak için öyle bir şey yaptı ki... Güvenlik kamerası görüntülerini izleyenler gözlerine inanamadı! Kadın tutuklanırken, yaşanan olay Çin anakarasındaki sosyal medyada viral oldu.