Azdavay'da sağlık alanında yeni gelişme!;

Azdavay'da sağlık alanında yeni gelişme!

Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, 112 Acil Sağlık Hizmeti'nin yapılacak olan atamalar sonrasında Mart ayı itibariyle faaliyete geçeceğini kaydetti. Öte yandan Sağlık Bakanlığı'nın bu dönem yapacağı atamalarda Azdavay'a 18 personelin geleceğini de kaydetti....

"112 ACİL SAĞLIK İSTASYONU MART'TA FAALİYETE GİRECEK"

Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek açıklamasında; "İlçemizde meydana gelebilecek vakalara daha hızlı, etkin ve verimli müdahale edilmesi noktasında ilçemize açılması için  İl Sağlık Müdürümüz Uzman Dr. Çağdaş Derdiyok, Hastanemiz Başhekimi Uzman Dr. Rıdvan Sarıkaya ve Hastanemiz Müdürü Yusuf Bozkurt’la beraber büyük çaba verdiğimiz ve mesai harcadığımız Azdavay 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonumuz, Bakanımız Dr. Fahrettin Koca'nın onayı ile ÖSYM tarafından ilan edilen kadrolarla Mart Ayında resmen faaliyete girmiş olacak. İstasyonumuza 8 paramedik ve 2 ATT ataması yapılacaktır. İstasyonumuzun faaliyete girmesi ile hem hastanemizde hem de istasyonumuzda olmak üzere ilçemizde 2 ambulans ile hizmet verilecektir" dedi.

"AZDAVAY'A 18 SAĞLIK PERSONELİ ATANACAK"

Sağlık Bakanlığı'nın bu dönem yapacağı atamalarda Azdavay Devlet Hastanesi'ne toplamda 18 sağlık personeli ataması yapılacağını da kaydeden Civelek, şu ifadelere yer verdi;  "Bu atama döneminde Azdavay Devlet Hastane'mize 2 ebe, 2  laboratuvar teknikeri, 1 hemşire, 1  şoför, 1 evde bakım teknikleri ve Azdavay TSM’ye 1 ebe ataması ile toplam 18 personel ataması yapılacaktır."

"112 İSTASYONUMUZUN YER TESPİTİ YAPILDI"

Civelek son olarak; "Bugün Sağlık Bakım Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Özgür Yılmaz, 112 Başhekimi Dr. Erbil Gökmuharremoğlu ve Sağlık Bakım Hizmetleri Başkan Yardımcısı Ali Ünal’ın ilçemizi ziyaretleri ile 112 istasyonumuzun yer tespiti yapılmıştır. İlçe halkımıza hayırlı ve uğurlu olsun. Bizim işimiz sadece ve sadece Azdavay’ımız ve bölgemize hizmet" dedi.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum