Çatalzeytin Devlet Hastanesi'nde hareketli dakikalar!;

Çatalzeytin Devlet Hastanesi'nde hareketli dakikalar!

Çatalzeytin İlçe Devlet Hastanesi'nde hareketli dakikalar yaşandı. Hastanede, Hastane Afet Planı (HAP) tatbikatı gerçekleştirildi. Senaryo gereği okul öğrencilerinin okulda yedikleri pastadan zehirlenmesi konu alındı... İşte o video!...

Hastane Afet Planı (HAP) tatbikatının amacı afet ve acil durumlara ilişkin risklerini önlemeyi ve azaltmayı, afet ve acil durumlara karşı hastanelerimizi hazırlıklı kılmayı tüm sağlık tesislerinde yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı hazırlıklı olmayı amaçlıyor. Bu maksatla Çatalzeytin İlçe Devlet Hastanesinde HAP tatbikatı gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen tatbikatta senaryo gereği; Hastane Başhekimi Dr. Anıl Kutlubay ’ın saat 14:30’da Çatalzeytin Meslek Yüksek Okulu Müdürü tarafından aranarak yaklaşık 15 öğrencinin doğum günü kutlaması sırasında yedikleri pastanın ardından bulantı, kusma, ishal, yüksek ateş şikayetleri görüldüğü bilgisini öğrenmesi üzerine, Acil Polikliniğinde 2 adet acil müşahede yatağı dışında yatak olmaması ve kısa süre içinde çok sayıda hasta ile karşılaşacağı öngörülerek ivedilikle Olay Yönetim Ekibinin Olay Yönetim Merkezinde toplanması talimatı verildi. Olay Yönetim Ekibince yapılan ilk toplantı sonucunda risk değerlendirmesi yapılarak Hastane Afet Planı devreye sokulmuş ve “Mor Kod” ilan edildi.

Hastane Afet Planı Başkanı talimatları ile Operasyon Şefi organizasyonunda, tüm personel göreve çağırılıp, acil hal dışında hasta alımı durdurularak, mevcut hastaların tahliyesi sağlandı. Basın, personel toplanma, triaj, yeşil, sarı ve kırmızı alanlar belirlenerek geçici hastane hizmet binası (eski otogar) toplu zehirlenme vakalarını karşılamak üzere hazır hale getirildi.

Gerek kendi imkanlarıyla, gerek 112 ambulansı ile hastanye gelmeye başlayan hastalara yönelik ilk değerlendirme ve tedavilere başlanarak, Kırmızı Kodlu hastaların 112 ambulansı ile sevki sağlandı. Hasta yakınları ve basın, güvenlik görevlilerince uygun şekilde yönlendirilerek sakinleştirildi.

Hastaneler arası imzalanan protokoller gereği Abana ve Bozkurt Devlet Hastaneleri’nden malzeme tedariği sağlanarak, çalışan personelin çalışma vardiyaları planlandı. Basın ve ilgili kurumlar bilgilendirilerek, daha fazla gelen hasta olmaması ve mevcut hastaların tedavilerinin planlanarak taburculuklarının sağlanması sonrasında kademeli şekilde normal çalışma düzenine dönüldü. Yeşil Kod ilan edilerek Hastane Afet Tatbikatı sona erdirildi.

Gerçekleştirilen tatbikat gerçeğini aratmadı.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum