Kastamonu’da pelerinli buzağı doğdu! Veteriner bile şaşırdı!;

Kastamonu’da pelerinli buzağı doğdu! Veteriner bile şaşırdı!

Kastamonu İnebolu’da faaliyet gösteren veteriner kliniğinin sahibi Veteriner Hekim Muahmmed Coduroğlu çok ilginç bir olayın şahidi oldu. Meslek hayatında ilk defa karşılaştığını kaydettiği olayı takipçileriyle paylaşan Veteriner Hekim Coduroğlu şaşkınlığını gizleyemedi. Görüntüler ise hayret verici…...

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde faaliyet gösteren  İnebolu Sıla Veteriner Kliniği’nin sahibi Veteriner Hekim Muhammed Coduroğlu çok ilginç bir doğumu takipçileriyle paylaştı. Doğan buzağıyı 'Pelerinli buzağı' olarak adlandıran Veteriner Hekim Coduroğlu, meslek hayatında bu olayla ilk kez karşılaştığını ve buna benzer bir olguya ne literatürde ne de internette rastlamadığını açıkladı.

“MESLEK HAYATIMDA İLK KEZ KARŞILAŞTIM”

Veteriner Hekim Muhammed Coduroğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Bugün 3 doğum vakasına müdahale ettim. İkinci doğumdan doğan buzağımızda böyle bir anormallik gördük. Meslek hayatımda ilk defa karşılaştım.  Bu olguya internet ve literatürlerde hiç rastlamadım. Karşımızda boyun derisinin bağ dokusundan köken aldığını düşündüğüm, pelerinli bir buzağı var. Aynı sürüdeki akrabalık genlerinin yakın olduğu bir boğadan elde edilmiş. Patoloji bölümü ve Cerrahi Bölümü hocalarımla istişare ettik. Spina bifida olma olasılığının yüksek ihtimali var. Aynı zamanda üst damak kısmı tam şekillenmemiş ve üst damak yarığı mevcut. Palotoschisi olarak isimlendirilen üst damak yarığı şekillenen hayvanlar, süt içerken bu kısımdan süt ya da gıda maddeleri akciğerler kaçar ve aspirasyon pnomonisi şekillenebilmektedir. Yaşama şansları maalesef tedavi edilmezse çok azdır.”

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum