Arama
Arama Sonuçları
Boğmaca Vakalarına Karşı Aşı Tavsiyesi
KTÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Gökçe Gayretli Aydın: "Ne yazık ki aşı kararsızlığı ülkemizde de artmaya başladı. Bu yüzden bütün anne babaları bilimin ışığında aşılamaya tekrar davet etmek istiyorum"
KEAH'tan beklenmeyen sürpriz
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden müjde verildi. Artık sadece sağlık hizmeti verilmeyecek....
Belediyenin en güzel açılışı!
Kastamonu Belediyesi tarafından projelendirilen Engelsiz Yaşam Merkezimiz düzenlenen törenle açıldı.
Küre'ye talip var!
AK Parti Küre İlçe Başkanı Şaban Turan, Küre Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı başvurusunda bulundu. Turan açıklamasında; "İlçemizde Belediye Başkanlığı görevine talip olduğumuzu belirterek İlçe Başkanlığı görevimizden müsaade istedik. Bölmeden, bölünmeden, birlik ve beraberlik içerisinde bir ekip çalışması ile ilçemizin, vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı hedeflediğimiz projelerimizi uygulamak ve ilçe olarak meyvesini almak gayesindeyiz" ded
Erken yaşta evlilikler azaldı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Erken yaşta evliliklerde resmi verilerin yıllar itibarıyla düşmekte olduğunu memnuniyetle gözlemliyoruz" dedi.
Mutluluk Nedir ve Nasıl Daha Mutlu Olabilirsiniz?
Mutluluk insanların bulmaya çalıştığı bir şeydir ancak mutluluğu tanımlayan şey kişiden kişiye değişebilir. Tipik olarak mutluluk, neşe, tatmin, memnuniyet ve tatmin duygularıyla karakterize edilen duygusal bir durumdur. Mutluluğun pek çok farklı tanımı olsa da çoğunlukla olumlu duyguları ve yaşam doyumunu içeren bir kavram olarak tanımlanır. Gerçekten mutlu musunuz? Nasıl daha mutlu olursunuz? İşte detaylar
WhatsApp aramalarına dikkat! Paranızdan olmayın
Son zamanlarda birçok WhatsApp kullanıcısının karşılaştığı farklı ülke numaralarından gelen aramalara ilişkin açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Burhan Pektaş, bu aramaların çeşitli dolandırıcılık ve kötü niyetli faaliyetlerle ilişkilendirildiği konusunda somut deliller bulunduğunu söyledi.
Kastamonu'ya ilgi arttı! Turistler Akdeniz değil Karadeniz'e akın ediyor
Tatilini doğa ile baş başa kalarak yapmak isteyenlerin yeni adresi deniz, kum, güneş ve kültür turizmini birleştiren Karadeniz Bölgesi oldu. Bölgeye gösterilen ilginin artması sonucu Kastamonu, Çankırı ve Sinop'ta karavancılara yeni park ve kamp alanı oluşturmak için çalışmalar başlatıldı.
'Ebabil' Zırh tanımıyor
Güvenlik güçlerinin en önemli caydırıcı özelliklerinden biri, kullandıkları mühimmatın karşı tarafa verdiği hasardır. Bu konuya odaklanan Türk mühendislerinin geliştirdiği ve ‘Ebabil’ ismini verdiği teknoloji, aslında dünyada pek örneği olmayan bir iş. Söz konusu teknoloji sayesinde çok bilinen ve sık kullanılan zırhlar, rahatlıkla delinebiliyor.
Putin açıkladı: Erdoğan'la görüşeceğiz
Rusya - Afrika zirvesinin ardından basın toplantısı düzenleyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye ile ilişkilere değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşeceklerini söyleyen Putin "Ya o bize gelecek ya da ben ona gideceğim, göreceğiz" dedi.
Basın İlan Kurumu denetçileri sahaya çıktı
Basın İlan Kurumu, hazırlanan plan ve takvime göre 905’i gazete, 433’ü internet haber sitesi olmak üzere toplam bin 338 adet süreli yayının denetimlerine başladı.
Kastamonu'da da ayrımcılık görüldü,: 'Kıza var, erkeğe yok'
Geçtiğimiz günlerde ulusal medyada da yer alan, üniversiteli bir gencin erkek olduğu için ev tutamadığı yönündeki haberi, ülke genelinde geniş yankı bulmuştu. Gençler, yapılan bu ayrımcılığın son bulmasını istiyor.
Dolandırıcıların yeni yöntemi! QR kodlara dikkat…
Dolandırıcıların, insanların vakit geçirmeyi sevdikleri alanlardaki QR kodları zararlı bağlantı yüklü QR kod ile değiştirdikleri belirtildi.
Özel sektörde maaşlar ne kadar artacak?
Asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına yapılan zamların ardından gözler şimdi de özel sektör maaşlarına yapılacak zamlara çevrildi.
Kamuya "tasarruf" genelgesi! Devlet de kemer sıkacak
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in imzasıyla bugün kamu kurumlarına gönderilen genelgede, deprem kaynaklı maliyetler haricinde tüm harcamaların yeniden gözden geçirilmesi gerektiği belirtilerek, tedbirlerin ivedilikle uygulanabilmesi için gerekli adımların atılması gerektiği, tasarruf takibinin de tavizsiz sağlanacağı bildirildi.
Yaz sıcaklarında baş ağrısını önlemek için 6 altın kural
Baş ağrılarında iklim değişiklikleri çok önemli tetikleyiciler arasında yer alıyor.
RTÜK’ten açıklama: Yaptırım uygulanabilir!
RTÜK, sosyal medya ve internet yayıncılarına ilişkin yeni bir açıklama yayınladı. Buna göre gerekli hallerde yaptırım uygulanabilir.
Mehmet Şimşek Kimdir? Eski Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Kaç Yaşında?
Eski Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek kimdir? Mehmet Şimşek kaç yaşında? Mehmet Şimşek nereli? tüm soruların cevapları haberimizde
Ata İttifakı üyesi, kimi destekleyeceğini açıkladı
Adalet Partisi Genel Başkanı Dr. Vecdet Öz, 28 Mayıs'ta yapılacak 2. tur seçimlerinde Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini açıkladı.
Esenyurt Belediye Başkanı: ‘Kastamonu, Dünya’nın en güzel yerlerinden birisi’
Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt; “Bu sistemi değiştirecek, dönüştürecek bir Cumhurbaşkanına ihtiyacımız var.
103 yıllık gururun günü!
Mustafa Kemal Paşa'nın önderliğinde Kurtuluş Savaşı'nı başlatacak ve Cumhuriyete giden yolda önemli adımlar atılmasını sağlayacak Büyük Millet Meclisi, 103 yıl önce açıldı.
KÜRE ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ
KÜRE ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI İŞLETME ŞEFLİKLERİNDE 9+500 KM SÜRÜTME YOLU VE 5+200 KM TRAKTÖR YOLU YAPIM İŞİ
Kastamonu kadınlarından ‘8 Mart’ çelengi…
Kastamonu’da faaliyet gösteren siyasi partilerin kadın kolları üyeleri ve kadın dernekleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni gerçekleştirdi.
Parçal: Kastamonu'da yapı denetimi iyi uygulanıyor
Kastamonu İl Genel Meclisi (İGM) Mart ayı olağan toplantılarına başladı. Meclis Başkanı Güray Parçal başkanlığında gerçekleştirilen Mart ayı olağan toplantılarının ilk oturumunda 6 gündem maddesi görüşüldü.
Mart’ta 10 bin TL olacak!
Prof. Dr. Işın Çelebi, “İnsanlar netlik ve güven istiyor. Yatırım kararı almak isteyen iş insanları şu anda bir karar almakta zorlanıyor” dedi. Prof. Çelebi, asgari ücrette mart ayında bir artış daha beklediğini kaydederek, “Tahminime göre Mart’ta 10 bin TL seviyesine çıkarılacak” ifadesini kullandı.
Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri Resmi Gazete'de
Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile bazı bakanlık ve kurumlara 10 bin 24 kadro ihdası gerçekleştirildi.
Ormancılar, köylülerle ormanda çöp topladı
Kastamonu'da Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Pınarbaşı Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, köylülerle birlikte ormanlık alandan çöp topladı.
"Onların o günkü ifadeleri, bugün yolumuza ışık tutuyor"
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın katılımıyla dün Halk Eğitim Merkezi’nde 10 Aralık İlk Türk Kadın Mitingi kutlamaları kapsamında “Geçmişten Günümüze Türk Kadını” konulu resim sergisi açılarak, panel düzenlendi. Bakan Yanık burada yaptığı konuşmasında, Türk Mitinginde yer alan ifadelere atıfta bulunarak; "Bu ifadeler, bugün de, başta Bakanlığım, mesai arkadaşlarım olan hemcinslerim, aileleri, eşleri ve çocukları için fedakarlıklarını sürdüren kadınlar için tüm çalışma ve hizmetlerimizde yolumuza ışık tutan ifadelerdir. 10 Aralık 1919’da, bağımsızlık ve özgürlük için, cesur ve fedakar Türk kadınları adına ilk mitingi düzenleyen kahraman annelerimizi rahmetle, minnetle anıyorum" dedi.
"Türkiye'den yükselen çığlıklara, Kastamonu'dan eşlik ediyoruz"
Kastamonu'daki hayvanseverler, ortak bir basın açıklaması düzenledi. Yapılan basın açıklamasında Konya’da hayvan barınağında yaşananları kınayarak, olaya tepki gösterdi. Ortak basın açıklamasını okuyan Kastamonu Sokaktaki Canlılarımız İçin El Ele Derneği Başkanı Özden Neval Türkmen, barınakta yaşanan olaya değinerek; "Tüm Türkiye’den yükselen çığlıklara Kastamonu’dan eşlik ediyoruz. Konya’da vuku bulan olayı gerçekleştirenlerin, bu çalışanlara bu cüreti veren yöneticilerin insanlıkla uzak yakın ilişkisi bulunmamaktadır. Bu olayı gerçekleştirenlerin en üst dereceden hüküm giymelerinin sağlanmasını talep ediyoruz. Bu canilerin hiçbir yaptırımla karşılaşmadan toplum içinde ellerini kollarını sallayarak dolaşmaları insanlarımız için de güvensiz bir ortam yaratarak toplum huzurunu zedeleyecektir" dedi.
“Elimizi değil gövdemizi taşın altına koyacağız”
Arpacı İnşaat sahibi, iş adamı Salim Arpacıoğlu Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) yönetimine talip olan ekip adına Kadın Girişimciler Kurulu’yla bir araya geldi. Arpacıoğlu açıklamasında; “Ticaret ve Sanayi Odası’nın başarılı olması için elimizi değil gövdemizi taşın altına koyacağız, başarılı olacağız” ifadelerine yer verdi.