Arama
Arama Sonuçları
Taşköprü’deki kaya mezarından ‘bal’ akıyor
Taşköprü ilçesinde bulunan ve Türkiye'de tek olma özelliği taşıyan 2 bin 700 yıllık kaya mezarlarının bulunduğu bölgede yeni bir kaya mezarı daha keşfedildi. Henüz kayıtlarda bulunmayan kaya mezarının, üst kısmındaki kayalarda yabani arıların yaptığı ballara ulaşamayan köylüler ise bakmakla yetiniyor.
Cumhuriyet'i Işık Dağı'nda kutladılar
Ankaralı dağcılar Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla Işık Dağı'na bir tırmanış gerçekleştirdi.  
Düzce'de 1830 rakımda Türk bayrağı açarak Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünü kutladılar
Doğaseverlerin Kardüz Yaylası'nda 50 metre uzunluğundaki bayrakla yaptığı kutlama havadan görüntülendi
"Azdavay'ın geleceği, doğa turizminde marka şehir olmak"
Tarım ve Orman Bakanlığı Uzman Osman Demirel, Milli Parklar 10. Bölge Müdürü Orhan Çatalçam, Küre Dağları Milli Park Şube Müdürleri Erman Çokluk ve Ahat Deliorman Azdavay ilçesini ziyaret etti. Heyet, Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek ile Cam Teras bölgesinde yapılacak yeni yatırımları istişare etti. Civelek açıklamasında; "Azdavay ilçemizin geleceği doğa turizminde marka şehir olmaktır" dedi.
Eris varyantı Türkiye’de var mı? güncel durum açıklandı
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Türkiye'de Kovid-19 vakalarında artış gözlenmediğini, ABD ve bazı Avrupa ülkelerinde görülen Omicron varyantının alt türevi olan Eris (EG.5.1) varyantının henüz tespit edilmediğini bildirdi.
Türkiye'nin en büyüğü Tüpraş
Bu yıl Capital500 ligine 128 yeni şirket katılırken, ilk 10 büyük şirket listesinde de önemli değişimler yaşandı. İlk sırasında Tüpraş yer alırken, Türk Hava Yolları ikinci, Petrol Ofisi ise üçüncü oldu.
Bisikletçiler, Kastamonu’yu gezdi
Kastamonu, Türkiye genelinde düzenlenen "Boostcamp" sportif turizm etkinliği çerçevesinde bisiklet sporuyla uğraşan yeni ziyaretçilerini ağırladı.
Büyük Hacet’te 15 Temmuz şehitlerini andılar
15 Temmuz Şehitlerini Anma ve Büyük Hacet Zirve Tırmanışı”na katılan 30 kişilik grup 2 bin 610 rakımlı Ilgaz Dağı'nın zirvesine tırmandı.
Bisikletçiler Kastamonu'ya aşık oldu
Türkiye’de bisiklet turizmin öncüsü olan "Boostcamp" etkinliğinin üçüncüsü Batı Karadeniz bölgesinde yapıldı.
Aşırı sıcaklar deniz suyu sıcaklığını artırdı
Aşırı sıcakların etkili olduğu Karadeniz’de deniz suyu sıcaklığı bazı bölgelerde25 dereceye kadar yükseldi.
“Teyakkuz halindeyiz”
Kastamonu İnsani Yardım Derneği (İHH) Arama Kurtarma Başkanı Serdar Topaç, Kastamonu ilçelerinde yaşanan sel afetinde sahada olduklarını belirterek, çeşitli açıklamalarda bulundu.
Abana: Kastamonu'nun Gizli Sultanı, Abana nasıl bir yer ? Kastamonu'nun ilçesi olan Abana'da gezilecek yerler
Kastamonu’nun üst kısmında yer alan Abana, ülkemizin mitolojik yerleri arasına girerek asıl sonuçlarını ortaya çıkardı. Abana, Kastamonu ilinin şehirleri arasında en eski olanı olmakla çok önemli bir tarihi özellik barındırmaktadır. Öyle ki, bölgede bulunan tarihi mekanlar, dini anıtlar ve arkeolojik alanlar ile Kastamonu’yu çevreleyen, aralarında çok enteresan detaylar bulunan önemli şehirler arasında yer almaktadır.
Horma’da zorlu eğitim
Kastamonu İHH Arama Kurtarma Başkanlığı ve İHH Afet Akademi, doğada arama ve kurtarma eğitimi düzenledi.
Yaralıgöz’ün zirvesine tırmandılar
Devrekani Kaymakamlığı’nın koordinesinde Yaralıgöz dağına zirve tırmanışı gerçekleştirildi.
15 Temmuz şehitleri için tırmandılar
Çankırı’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen "15 Temmuz Şehitler ve Milli İrade Tırmanışı" 27 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi.
En yaygın belirti boğaz ağrısı
Vakaların yeniden yükselişe geçtiği koronavirüsün en yaygın yeni belirtisi şiddetli boğaz ağrısı.
Çakır da Offroad’a katıldı
Tosya Kaymakamlığı ve Tosya Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen 1. Tosya Doğa Sporları Kültür ve Sanat Festivalinin açılış ve 1. Gün etkinlik programı Vali Avni Çakır’ın katılımı ile başlatıldı. Programda, Vali Avni Çakır, Tosya Kaymakamı Ahmet Ferhat Özen, Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, kamu kurum amirleri ve doğaseverler yer aldı.
Tosya 1. Doğa Sporları ve Kültür Festivali 21 Haziran'da başlıyor
Tosya ilçesinde 21-25 Haziran tarihleri arasında 1. Tosya Doğa Sporları ve Kültür Festivali düzenlenecek.
Komandolardan muhteşem gösteri
Kurtuluş Savaşı'nda İnebolu Limanı'na gelen silah ve cephanenin Anadolu'ya sevk edildiği tarihi İstiklal Yolu'nun İnebolu-Kastamonu güzergahında düzenlenen “Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü” başladı. Bir kez daha o günleri hatırlamak için Türkiye'nin dört bir tarafından gelen vatandaşların yapacağı tarihi yürüyüşe komando birlikleri ile jandarma ekipleri de katıldı.
AFAD, bir ilki Kastamonu'da gerçekleştiriyor
İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) ‘Gençler ve Gönüllüler Yarışıyor’ etkinliği çerçevesinde Türkiye’de ilk kez düzenlenen yarışmalar devam ediyor. Eğitmen ve antrenörler dahil toplam 660 kişinin katıldığı yarışmalarda gönüllüleri ziyaret eden AFAD Başkanı Yunus Sezer, şu ana kadar 53 bin tatbikat gerçekleştirdiklerini kaydetti.
660 AFAD gönüllüsü, Yolkonak'ta buluştu
AFAD tarafından farkındalık oluşturmak amacıyla ilk kez düzenlenen "Gençler ve Gönüllüler Yarışıyor Etkinliği" Kastamonu'da başladı. 660 kişinin katılım sağladığı etkinlik çerçevesinde 3 gün boyunca çeşitli yarışmalar ve etkinlikler düzenlenecek.
Erdek Cannet, Büyük Hacet'e tırmandı
Türkiye’nin ilk solo dağcısı Erdek Cennet, ‘Anadolu Parsı‘ unvanını alabilmek için Çankırı'daki Ilgaz Dağı'nın 2587 rakımlı Büyük Hacet Tepesi’nin zirvesine tırmandı. Bugüne kadar 61 ilde zirvelere tırmanan Cennet, 81 ildeki tüm zirvelere tırmanmayı amaçlıyor.
‘Anadolu Parsı’unvanını istiyor
Türkiye’nin ilk solo dağcısı Erdek Cennet, ‘Anadolu Parsı‘ unvanını alabilmek için, 2 bin 546 metre rakımlı Ilgaz Dağı'nın zirvesine tırmandı.
Çanakkale şehitlerini anma tırmanışı
Çankırı'da sporcular, Çanakkale şehitlerini anmak amacıyla karla kaplı dağda 12 kilometrelik tırmanış yaptı.
Riskli bina kredisi iki katına çıktı
Kentsel dönüşüm kapsamında riskli yapıların yenilenmesi için kullandırılacak kredi tutarları iki katına çıkarıldı.
2021'de 80 bina yıkıldı!
Kastamonu'da kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan bina sayısı 2021 yılında, önceki yılları katladı. Yapılan başvuru sayısı sonrasında toplamda yapılan 101 başvuru sonucunda 80 bina yıkılırken, altı binanın da değerlendirme süreci devam ediyor.